mazda MX 3 problem sa radom motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ICKO
    CBC Član
    • 25.07.2010
    • 12
    • Nis

mazda MX 3 problem sa radom motora

na motoru ove mazde kao sto je vec poznato problem je i glavna mana razvodnik paljenja. kod mene se desio takodje kvar na Razvodniku izgubio je varnicu na svecicama. Da bi situacija bila jasnija auto sam kupio sa neispravnim motorom. Posto je oznaka sa Razvodnika otpala nasao sam oznaku na komutatoru koja je J885. zbog malobrojnosti ovog auta uspeo sam pronaci razvodnik identicnog izgleda sa Mazde MX 6 na cijem je komutatoru u razvodniku oznaka J888. auto je nakon ugradnje uspesno startovao s tim da nakon zagrevanja na radnu temperaturu i smanjenja broja obrtaja ne preima gas i puca naizmenicno u usisnoj i izduvnoj grani. Kada je motor hladan drzi oko 2000 obrtaja ponasa se znatno bolje ili cak normalno prima gas dok je sauh aktivan. Zanima me da li neko zna jel to samo do razlike u komutatoru na paljenju ili postoji mogucnost da su neka creva na vakuumskom sistemu pogresno vezana. Zupcasti kais je uredno namesten.
    [/youtube]
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Odg: mazda MX 3 problem sa radom motora

napisi godiste,kubikazu motora mx3 i mx6 nemaju iste motore

Comment

• ICKO
      CBC Član
      • 25.07.2010
      • 12
      • Nis

moja je mx3 1.8 v6 24v razvodnik sam uzeo sa mx6 2.5 v6 24v
      [/youtube]

Comment

• ICKO
        CBC Član
        • 25.07.2010
        • 12
        • Nis

inace istog su oblika ravodnici samo sam primetio razliku u uglu osovine na koju ide razvodna ruka i premestio sam sve na kuciste od MX3 znaci kompletnu elektroniku iz razvodnika mx6 u mx3 da bi bio tacan ugao paljenja
        ali se ponovo desava isti problem puca i usisu i u izduvu
        [/youtube]

Comment

• ICKO
          CBC Član
          • 25.07.2010
          • 12
          • Nis

jedino mi ostaje da probam da vezem spoljnu bobinu na originalno paljene koje je izgubilo varnicu video sam da je izvodljivo. padalo mi je to i ranije na pamet samo nisam siguran da to nece da remeti rad ostale elektronike?
          [/youtube]

Comment

• vladaomega
            CBC Senator XXL
            • 11.10.2010
            • 484
            • beograd

za mx3 moze se nabaviti nov razvodnik ili bobina koja se nalazi u razvodniku.

Comment

• ICKO
              CBC Član
              • 25.07.2010
              • 12
              • Nis

ja pitao za nov razvodnik u ovlascenom servisu sam jedino uspeo da nadjem za 87000 din sto mi je previse jer imam za oko 500 e polovnu kompletnu mazdu bez papira
              [/youtube]

Comment

Working...
              X