Opel Vekrtra 1.6i, gubi snaga motora i potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

Re: Opel Vekrtra 1.6i, gubi snaga motora i potrosnja

moram malo da se umesam.Ivan je sve rekao kratko i jasno,za onog ko razume dovoljno,za onog ko ne razume ni 3 km texta nece pomoci,a vi se posle dohvatili pa ne pustate ko cigance sisu.kladio bih se da ce dora opaliti katanac kad ono medjutim

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nemam zašto da udarim katanac, jedna od retkih dokumentovanih rasprava u poslednje vreme... I neće više biti katanaca na temu kad neko zastrani nego katanac na njega.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• jasko
        CBC Član
        • 05.08.2008
        • 32
        • sarajevo

znam da je stara tema ali da ne otvaram novu jer ovdje pase dobro sljedece:
        nije mi radila dosad lampica za check engine pa sam izvadio i promjenio medjutim kad sam napravio diagnosu procitao sam kode 13 ???(Naracno prije toga sam vozio malo i poslje cirka 1 km upalio se check engine) gdje mogu tacno da vidim sta to znaci ja sam nasao na njem stranici ali nisam sigurno jel to to ali kao sto sam skontao to je "lamdasonda ne vraca signal " potom zakljucujem da ne radi mogu li ja nekako rucno to provjeriti jel istina?? jer sam procitao kad se ta greska pojavi onda motor uzima standard signal 450mV a sto znaci uzima prosjek neki i time bi trebao vise trosit jelde?????

hvala vam.

Comment

• jasko
          CBC Član
          • 05.08.2008
          • 32
          • sarajevo

sorry
          ponovo sam provjerio codove ja sam mislio da samo 2 puta ponavlja cod ali ipak 3 puta ponavlja i tako sam poslje ove greske procitao jos jednu 44 "Abgas mager" izduv siromasan sad me bas zanima kad bi promjenio lambda sonu da li ce se rjesiti i ovaj problem

Comment

• jasko
            CBC Član
            • 05.08.2008
            • 32
            • sarajevo

izvinjavam se sto 3 puta zaredom pisem post ali vidim da mi niko nemoze pomoci pa da barem pitam koliko kosta lambda sonda(u eurima) ili makar da li mogu uzeti polovan sa otpada ali npr iz 1.8i motora ili cak 2.0i jel ista sonda???? ili ovako mogu li otic u bilo koje autodijelova jel su sonde iste za sve modele od opelA

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Sonda samo NOVA! Za cenu pitaj ovde viewtopic.php?f=242&t=9280&start=3000

Trebalo bi da zamenom sonde nestenu te dve greske jer i 13 i 44 ukazuju na sondu.
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• jasko
                CBC Član
                • 05.08.2008
                • 32
                • sarajevo

rijesio sam problem uz pomoc njemackog foruma koji su u roku 1 dana sve moguce odgovorili na moja pitanje
                evo kad bude neko search koristio da ima i neki koristan odgovor
                Ipak je lambda sonda u kvaru bila samo sam je zamjenio uzeo sa otpada jednu i proradila je ova greska se ne pali odma iako otkopcate sondu jer se ta sonda ukljucuje tek kad dostignete otprilike preko 60-70 stepeni motor i tad kod mene i upali lampica ali sad vise ne veoma koristna lambda sonda rekli su mi da ce mi smanjiti potrosnju moracu provjerit ali zasigurno mogu reci auto sad jos bolje ide i samo da znate ako vam ne radi lambda sonda tad vremenom moze se pokvarit katalizator i auspuh zacepit kao u mom slucaju sve je povezano mijenjao sam auspuh ali nisam znao da je sonda zbog toga kriva jer je motor radio preko pomocnog programa ali sad je valjda bolje to je to hvala vam iako niste napisali niti jedan post na ovo pitanje

Comment

Working...
                X