Nece da upali posle sklapanja motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Kompresiju treba izmeriti ne da bi proverio da li su karike uredu, sve i da ih nema kada kazes upali se mogao bi da odrzavas gas. Vise iz nekih drugih razloga tipa dok se motor sklapao, ili dok se zupcio da je klip nakrivio neki ventil, veoma moguce pa tim merenjem kompresije da ustanovimo da li postoji neko vece curenje. Mada mala je verovatnoca sve i da su 3 ventila pokrivljena motor bi radio ali bi klepetao. Ali opet proveri da znamo nije li iz nekog razloga neki ventil ostao otvoren.

Po opisu problema da motor upali odradi par krugova uz pucanje i izbacivanje magle na usis bice da nesto oko struje nije uredu.
    Neko spomenu redosled kablova, pogledaj po 10- put da li ti je redosled dobar i da li je taj cilindar u GMT na koji kabal gadja razvodna ruka.
    To je sve sto treba da proveris, nikakve ostale peripetije tipa karburator, usisna grana itd.
    Znaci proveriti kompresiju na svim cilindrima, i kapu ruku kablove (struju), pogledaj da nisi pomesao kablove u kontra smeru rotacije razvodnika, znaci na kontra stranu da si gadjao redosled.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• broj 123
      CBC Senator
      • 29.08.2008
      • 221
      • srbija

a sto ne probas da ti palis a da ti neko sipa po mao gorivo u karburato i ako upali da on nastavi sipanje polako unjega mozda je problem sa napajnjem goriva!!!!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by ghost26300
        Ispregledacu jos jednom. Jos jednu stvar da dodam. Poskidao sam svecice, ubacio u cetvrtu i pomerao auto polagano napred. Normalno klipovi setaju gore-dole, e sad, kroz te rupice gde stoje svecice, uspeo sam delimicno da vidim klipove. Prvi, drugi i treci klip su crni, kao da je garez, dok na cetvrtom nema nista, cist je. Svecice su sve ciste.
        Taj klip što je čist ne radi. Nema varnicu ili tonu goriva koja ga ispira stalno i nemože da upali od tog viška. Isto tako može da bude i da nema kompresije na njemu.
        Što se goriva tiče, oni koji voze na plin, naročito ako je karburator, sipaju benzin jednom godišnje ili redje. Često se desi da auto ne može da radi na te ostatke od benzina jer sve što valja je isparilo ko zna kada.
        Da bi to proverio, ne moraš da čekaš nekog za proveru pa i njemu slejbeš auto. Dovoljno je da odeš na pumpu, uzmeš 5 litara benzina, skineš crevo koje ide na pumpu i tu natakneš drugo duže crevo koej staviš u kantu sa novim benzinom.

Nema kompresiju 4 cilindar, možda pretegnuti ventili. Nema varnicu, ili nema goriva uopšte.

Gde se na usisnoj grani kači servo za kočnice?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Originally posted by Dora
          Gde sena usisnoj grani kači servo za kočnice?
          :x ali ipak par majstora.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da je bio samo JEDAN majstor on ne bi završio ovde....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ghost26300
              CBC Član
              • 14.11.2008
              • 24
              • Vrsac

Originally posted by TECA
              Da nemas "nesto" u auspuhu?Otkaci do izd.grane i probaj...
              Da li je potrebno ista vise govoriti??? Da li nisam obratio paznju na ovaj post od Tece, ili ko zna sta. Teco, hvala ti mnogo! I svim ostalim ljudima koji su mi pruzili pomoc. Najveca mi je sreca sto sam imao vas sve, kao podrsku u popravci automobila. Ljudi, jos jednom, da se zna, onaj smrdljivi, glupavi, kretenski, !@#$%, &%^#&, (#^%$@# auspuh, je bio zapusen, auto je upalio iz prve. Otkacio sam do izduvne grane, u tom nastavku sto vodi do srednjeg lonca, nalazi se, kao neko sace, bilo je totalno zapuseno. Sada je otpuseno i auto RADIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!! Izvinjavam se sto pisem velikim slovima, presrecan sam. Ostalo mi je jos samo da sipam ulje u menjac i da ispustim vazduh iz kocnica, i odo da se navozam. Hvala vam mnogo svima. Problem resen. Kad se sretnemo, vodim vas na pice, sve redom. Veliki pozdrav.

Comment

• dario opel kadett
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2008
                • 373
                • ljeskovica

ponovo teca spasava stvar
                nema teco nisi samo strucnjak za kocnice.
                nemoj ostali da se uvrijede,svaka cast svima.

p.s. drago mi je da si to rijesio,jer znam kako ti je bilo(bar se nadam).sad pamet u glavu i polako nekih 1000km onda cepaj!!
                Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• ghost26300
                  CBC Član
                  • 14.11.2008
                  • 24
                  • Vrsac

Nego jedno pitanje kol'ko tol'ko vezano za auto. Sta mislite da je bolje, jednogrlni sa rucnim sauhom ili dvogrli sa automatskim sauhom karburator? Bar za sada, a u neko (nadam se) skorije vreme da mu zviznem plin. Pozdrav.

Comment

• dario opel kadett
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2008
                    • 373
                    • ljeskovica

ako hoces da nemas brige i zajebancije stavi mu rucni bar po meni ti je to sad ok rjesenje.onaj automatcki zna da ******** a tebi nije sad do toga dovoljno si se istrzao oko ovog zadnjeg pozdrav
                    Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• spasilac
                      CBC Početnik
                      • 03.02.2009
                      • 1

Re: Nece da upali

Pozdravljam sve ... Nisam neki poznavaoc pa bi molio za savet. Vozim Audia 100 1994 godiste v6 2800 .... Pre par nedelja mi se akumulator ispraznio jer nisam dugo koristio auto. NApunio sam ga i nisam imao problem sa paljenjem.Na zalost nisam bio kuci 10-tak dana i kada sam se vratio nije hteo ponovo da upali. Brine me to sto sam probao da ga upalim i preko kablova ,ali on nece ni da zavergla .Okrenem kljuc gde imam sruje u autu ...svetla mi rade...ali kada treba da upalim ,nista...NI da klikne. Probao sam da nije neka blokada ..ali nije. Sumljam da je alternator ..Sta moze da bude?

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

Re: Nece da upali

mislis sumnjas na anlaser ? ..
                        pa probaj malo da ga chuknesh chekitjem ..
                        izmeri dali mu dolazi struja do anlasera kad okrenes kljuch .. mozda ti je crko i ulozak kontakt brave.
                        ako brava "posalje plus" na automat..onda nije do brave.
                        bilo koji elektrichar tje da provali sta je za 3 minuta
                        ako nemozes ti.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                        X