Golf II - termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muki_kg
    CBC Član
    • 17.12.2008
    • 33
    • kragujevac

samo je problem u termostatu...
    ma samo napred! ali popreko!

Comment

• banebg81
      CBC Veteran
      • 26.06.2008
      • 195
      • Beograd

Re: Golf II - termostat

Menjaj termostat dok ne dođeš do odgovarajćeg.

Ja sam u yugo ubacio VERNET koji se otvara na 88 stepeni (fabrika preporučuje neki što se otvara na 82) i sada radi sasvim OK.
      Ne znam koliko to može da mu smeta, mada nisam primetio nikakve loše posledice osim što mi je u kabini grejanje kao u starih LADA

pozzz

Comment

• ZOKI-GTI
        CBC Član
        • 16.08.2008
        • 65
        • novi beograd

Ej cordober, jesi stavio Gates termostat?
        Ja jos nisam stigao da zamenim.

Comment

• cordober
          CBC Član
          • 28.05.2008
          • 66
          • Beograd

Originally posted by ZOKI-GTI
          Ej cordober, jesi stavio Gates termostat?
          Ja jos nisam stigao da zamenim.

Ma sramota me da pisem, ni ja jos nisam. Cekam da prodje zima Cim stavim, pisem sta se desava. A nadam se da ces i ti da ga zamenis i da napises jel' valja.
          Pozz.
          Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• ferry
            CBC Veteran
            • 31.01.2007
            • 101
            • Beograd

Videh danas ovu temu i posto imam isti problem jedno pitanje @ M-power, imas li Gates-ov termostat za 1.9TDI Oznaka motora ASV, i ako imas kad mogu da svratim po njega?

Comment

• ZOKI-GTI
              CBC Član
              • 16.08.2008
              • 65
              • novi beograd

Zamenio sam termostat, stavio sam Gates termostat (otvara na 87) i opet sam se razocarao...
              Problem i dalje isti...kad radi u leru postize radnu temperaturu i sve lepo radi, ventilator se pali na 87 i sve ok., ali u voznji odmah obara temp na 70 i ne mrda.
              E kad sam to video onda sam ... i vozio ga gas do daske u svakoj brzini terao u crveno da max. ali temperatura ne prelazi 70. Stanem i pustim ga da radi u leru i kazaljka od temp. vrlo brzo dolazi do sredine, ponovo vozim i odmah obara na 70.
              Ne verujem sta se desava...Vec sam zamenio 2 termostata BEHR i GATES...
              Ne mogu da verujem da je sve falsh, da ne mogu naci jedan ispravan termostat...
              Izgleda da je karton ispred hladnjaka jedino resenje... :x

Comment

• Chila
                CBC Senator XXL
                • 18.07.2008
                • 401
                • Kos. Mitrovica

Sto je mnogo mnogo j, 3 komada i sva 3 ne valjaju!
                Pratio sam temu od ranije ali ne mogu da se setim,jel pokazivac u redu?
                Samo vas gledam ...

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

ali u voznji odmah obara temp na 70 i ne mrda.
                  Daj sliku tog pokazivaca temperature, oznaci gde ti drzi u mestu a gde u voznji.
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• cordober
                    CBC Član
                    • 28.05.2008
                    • 66
                    • Beograd

Zamenio sam termostat, stavio sam Gates termostat (otvara na 87) i opet sam se razocarao...
                    Problem i dalje isti...kad radi u leru postize radnu temperaturu i sve lepo radi, ventilator se pali na 87 i sve ok., ali u voznji odmah obara temp na 70 i ne mrda.
                    E kad sam to video onda sam ... i vozio ga gas do daske u svakoj brzini terao u crveno da max. ali temperatura ne prelazi 70. Stanem i pustim ga da radi u leru i kazaljka od temp. vrlo brzo dolazi do sredine, ponovo vozim i odmah obara na 70.
                    Ne verujem sta se desava...Vec sam zamenio 2 termostata BEHR i GATES...
                    Ne mogu da verujem da je sve falsh, da ne mogu naci jedan ispravan termostat...
                    Izgleda da je karton ispred hladnjaka jedino resenje... :x
                    Znaci identicno se manifestuje i kod mene. Ali identicno. Jedino sto ja jos zivim u nadi da ce Gates-ov termostat kod mene da radi kako treba (jos ga nisam zamenio, imao drugih problema).
                    E bas mi je krivo zbog tebe, tacno znam kako se osecas. Samo sto ti to ne pomaze mnogo, jbg.
                    Pozz.

Comment

• banebg81
                      CBC Veteran
                      • 26.06.2008
                      • 195
                      • Beograd

A ja mislio da je na yugu problem termostat

Ja sam ih izmenjao bar 10 komada ali ne zbog tih simptoma, nego kada vozim na nizbrdici temperatura opadne, ne tako kao vama nego se baš spusti a kada ga vozim na uzbrdici ona se podinge.

Rešen problem, dobrim uparivanje termostata i termo prekidača (ispuštanje vazduha se podrazumeva).

Vernet otvara na 88 (fabrika preporučuje da se termostat otvara na 82 a daje mogućnost i da se taj ugradi) i termo prekidač po fabričkoj preporuci 92 - 87. Sada je bukvalno ZAKUCANA SKALA na 90 stepeni, osciluje i sada, naravno, to mora, to je normalno ali jako malo.

pozzzz

Comment

• cordober
                        CBC Član
                        • 28.05.2008
                        • 66
                        • Beograd

Ma i ja sam pravio kombinacije sa termostatima od 84 i 87 stepeni, sa termoprekidacima od 97-102 i i jos jednim koji ranije ukljucuje, neznam tacno na koliko, i sa termodavacem na kucistu termostata koji salje signal na skalu. I nikako .
                        Sad vozam Gates termostat u gepeku, i bogami, ima poboljsanja . Skala mi je bliza sredini, gde mi je radna temperatura, a juce u Terazijskom tunelu je i presla preko sredine, na kratko.
                        Izgleda da ovaj Emov termostat i ne mora da se montira u kuciste, dovoljno je da je negde u kolima .

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Sto volim sto ih ja ne pravim
                          To ti je ono kad odes do majstora da mu pokazes da te auto zahebava on radi normalno.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• cordober
                            CBC Član
                            • 28.05.2008
                            • 66
                            • Beograd

Evo napokon danas i ja zamenih termostat. Stavih Gates i..... nista . Isto se ponasa kao i pre zamene. Na leru uredno postize radnu temperaturu, kako maknem s mesta, obara. Danas odradio i vodenu pumpu, zamenio kaiseve, i nista. Tako da sam digao ruke.
                            A primetio sam jos nesto. Od kad ga vozim ovako podhladjenog, mnogo brze mi se stvara onaj "majonez" u crevu iberlaufa. A taj majonez pravi problem radu motora na benzinu. Kad ga palim hladnog, ler je toliko nestabilan da moram da ga zezam dodavanjem i pustanjem papucice gasa. I tada me nekad zezne i ugasi se. Kad se zagreje, bolje je, ali nije kao na plinu. A na plinu neme problema, ne smeta majonez. Kad ocistim crevo, bude dobro par paljenja.
                            E sad pitanje. Zasto "majonez" smeta pri radu na benzin, a ne smeta kada radi na plinu?

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

smeta na benzinu zato shto zapushi dizne u karburatoru (ako imash karburator) .... , gasu to nesmeta.

ja sam meni zamenio termostat,jer sam imao loshije grejanje.. i zakljucio sam da sam vozio auto sa neispravnim termostatom 2 godine
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Prosto ne verovatno, u poslednje vreme skoro svi imamo taj problem. Evo ja danas stavio na jedan auto neki najeftiniji bilo hitno i radi. Pocinjem da sumnjam na neke druge stvari ali nema na sta.
                                A majonez nema veze sa diznama u karburatoru, mislio je koliko sam razumeo majonez na iber crevu.
                                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X