Golf II - termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Golf II - termostat

znas kako izgleda weber 32 TL ?
    odozgore kao da mu "fali" poklopac, i vide se dizne odozgo..
    tako da ga majonez iz iberlaufa "zatrpa" kad ochistim nema problema na benzinu ..od kad sam zamenio termostat ima mnogo manje majoneza ..mozda ga i nema,ovo malo je mozda neki zaostao od pre.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• cordober
      CBC Član
      • 28.05.2008
      • 66
      • Beograd

Karburator nemam, mono point sistem ubrizgavanja. Majonez se zadrzava u crevu iberlaufa, ne stize do tog nazovi polukarbaratora, ili kako se vec zove, znaci unutar filtera vazduha nema majoneza.
      Juce sam skinuo crevo, istresao majonez, izaslo i malo vodice (kontam kondezat), provukao krpu kroz crevo, obrisao plasticnu lulu na koju se navlaci crevo na kucistu filtera vazduha. Odmah se osetilo poboljsanje, stabilan ler na benzinu, prima gas bez zadrske. Jutros na -11 je upalio, ono sto kazu, na pola kljuca, bez verglanja, ler stabilan na 1250 rpm, milina. Vozio ga na benzin, ne trza ne gasi se. Znaci samo mu majonez pravi problem kada se nakupi, i to samo na benzinu.
      Uuuf, izvinjavam se za off, ako moderatori cene da treba nova tema za "majonez", neka urade sta treba. Pozz.
      Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

A sta ako je senf a ne majonez
        Ni moj termostat ne radi, juce ga probavao po ulicicama radio je cim sam jutros izasao kod sajma ni da mrdne.
        A cordober, pa moze da ima veze i ima poboljsanja ako ler motor uzima vazduh preko te iber magistrale.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• cordober
          CBC Član
          • 28.05.2008
          • 66
          • Beograd

Ma nije senf, majonez, i to onaj lajt, bez jaja .

Znaci Eme i ti ratujes sa termostatima. Pa sta onda ja kukam... .

Pa verujem da uzima vazduh i preko te iber magisttrale, zbog ekoloske svesti jeli, dodatno sagorvanje uljnih isparenja i to, ali i kad radi na plinu isto uzima deo vazduha odatle, ali radi bez problema. Znaci kad trkelja na benzinu zbog lajt majoneza, prebacim na plin i redi ok cak i na ovom minusu .

Eto, skontao sam da pojma nemam zasto je to tako .

Pozz.
          Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Ja sam cimao pre neki dan majstora da zameni termostat na mom golfu 2 GTD i nije hteo covek. Kaze "stavicemo samo neki jos gori od tog".
            Inace nemam problem s tim da obara temperaturu u voznji, vec mu treba mnogo vremena da se zagreje na radnu.

Comment

• ferry
              CBC Veteran
              • 31.01.2007
              • 101
              • Beograd

Ja zamenih pred novu godinu, uzeo sam vernet-ov, u euroautu na autokomandi , hvala bogu radi besprekorno.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Originally posted by Car
                Ja sam cimao pre neki dan majstora da zameni termostat na mom golfu 2 GTD i nije hteo covek. Kaze "stavicemo samo neki jos gori od tog".
                Inace nemam problem s tim da obara temperaturu u voznji, vec mu treba mnogo vremena da se zagreje na radnu.
                To je standardno sa dizelima. Termostat radi kako treba al jednostavno motor ne moze da ugreje ni tu vodu sto vrti.

Comment

• ZOKI-GTI
                  CBC Član
                  • 16.08.2008
                  • 65
                  • novi beograd

Cordober znaci i tebe je Gates izneverio.. Kao i kod mene, ista stvar.
                  A ja sam mogao da se zakunem da je Gates najbolji ali eto...
                  Sad sam vec digao ruke od zamene termostata, ne mogu vise... Samo se nadam da necu sje... motor.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Zoki, a da ti probas da pipnes odlazno crevo sa termostata kad je na tih 70 C. Da se opkladimo da je hladno

Comment

• ZOKI-GTI
                      CBC Član
                      • 16.08.2008
                      • 65
                      • novi beograd

Originally posted by M-power
                      Zoki, a da ti probas da pipnes odlazno crevo sa termostata kad je na tih 70 C. Da se opkladimo da je hladno
                      OK. Hoces da kazes da nije u pitanju termostat? A sta je onda?

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Pocinjem da sumnjam. Znas termostati jesu falicna roba ali ne bih da pljujemo po proizvodjacima kao sto su behr i gates pre nego sto budemo 100% sigurni, jer ponekad i najgori termostat ce da radi kako treba.

Mislim da motor ne moze da dostigne radnu temperaturu kao i meni a da je termostat ispravan. I ja sam ga pljuvao al neda mi djavo mira, eto juce stanem, pipnem crevo a ono hladno, posto i originalni koji sam izvadio je bio sa neostecenom gumicom, proverio sam ga u serpi na kuvanju i radio je kako treba pa mi bilo sumnjivo.
                        Kazem probaj, kada dodje na tih 70C izadji i pipni crevo.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

da bre ..nemogutje da su toliki termostati neispravni..

ja sam meni stavio hans preis Toplan ... neki .. i radi na 92 C takav i treba za moj motor .550 din.
                          prvih 5 km stoji skazajlka skroz u ladno(plavo) ...a onda naglo za 1 km dodje na radnu temperaturu ..sa starim termostatom mi je bio tako retji non stop u plavo zakucan.
                          i sad kad postigne ne obara ni na pravcu temperaturu ..mozda ponekad sklizne malo u plavo pa se vrati..
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Da zato sto plavo nije 0 vec na pr. nekih 60C pa onda zato nista ne pokazuje dok ne dodje temperatura do 60C pa onda dalje vidis svaki stepen pomeranja.
                            Ja sam rekao, mislim da su to hladni motori, neka provere odlazno crevo pa cemo da sudimo i da streljamo

Comment

• banebg81
                              CBC Veteran
                              • 26.06.2008
                              • 195
                              • Beograd

Dok se ne plati debelo nema da se dobije dobar deo.
                              Obrisan netacan podatak.

Primera radi, termostat za yugo u nabavci (original, fabrička cena za dilere) je oko 22 - 23 €
                              Naravno, nisam ga poručio jer je to preskupo za yugo.
                              Za G II je bio jeftiniji ali opet duplo skuplji od najskupljeg tako da je taj posao bio ne isplativ, ljudi neće da plate kvalitetniji deo.

Provera dovodnog creva je pouzdana, tada se tačno zna da li je termostat otvorio ili ne. Onda, pored toga, treba da bude dobro sve zaptiveno, da se sve gumice original stave, da se prvo testira pa tek onda ugradi u auto.

pozzzz

Comment

• ZOKI-GTI
                                CBC Član
                                • 16.08.2008
                                • 65
                                • novi beograd

Ako je termostat ispravan da li bi motor trebao da postigne radnu temperaturu nakon sat vremena voznje auto-putem brzinom 100 do 120 km/h?
                                Kod mene kazaljka stoji tacno na 70 i ne mrda. Znaci nije ispravan pokazivac temp.?
                                Ako nije ispravan pokazivac temperature zasto onda dok motor radi u leru kazaljka pokazuje 90 i tada se pali ventilator (termo-prekidac otvara na 87), kazaljka se vraca malo u levo, ventilator se gasi. kazaljka opet dolazi do 90 i ventilator se pali i tako sve normalno radi...
                                Zagrejem motor u leru do 90 i krenem da vozim, momentalno obara temp do 70 i ne mrda.
                                I sad vi kazete da nije termostat?

Comment

Working...
                                X