Katalizator, univerzalni nov ili originalni polovan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Katalizator, univerzalni nov ili originalni polovan?

Naravno ovaj motor koji u****va je 2300ccm a onaj koji produkuje gasove je 1600cc , sve sto izbaci ovaj prvi ulazi u drugi plus fals vazduh.
    Aaa,zato je ono crevo onoliko debelo...Eeee,pa nije lepo da se i zapad bavi prevarama
    Ali odosmo daleko,bez katalizatora mi pozadi smrdi,kao da na ovim vrucinama nisam nabacio bar malo dezodoranasa na sebe...

Comment

• nnad
      CBC Veteran
      • 16.01.2008
      • 171
      • pancevo

evo ovako, nisam se javljao jer stvarno nemam zelju da se raspravljam na ovakvom forumu pogotovo ne oko nekih stvari koje nisu tema. u međuvremenu protočni lonac sam zamenio univerzalnim katalizatorom i prvi utisak što se voznje tiče je da auto za nijansu lepše prima pun gas i naravno nešto je tiši u kabini. cena katalizatora je 55 eura. sve u svemu za sad preporučujem ugradnju. dokle će trajati videćemo.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Ispravno ste postupili,bar ti univerzalni nisu skupi,a i potrajace,budi bez brige

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

Evo i kod mene vecita dilema da li skinuti katalizator, ili staviti univerzalni, posto je novi preskup.
          Radi se o Audiju A4 2.5 tdi i upalio mi je lapicu Emission control system, e sad ne znam da li kod mene ima dve sonde ili jedna i
          da li moze da se resi vadjenje katalizatora ako ima dve sonde?

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

bojim se da kod tvog tdi audija emission control sistem nema veze sa katalizatorom... koje god, koliko ks ?
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• fantastik
              CBC Senator XXL
              • 28.07.2005
              • 417
              • Novi Sad

godiste je 2004 ima 120kw, evo sta se desava kada ga malo produvam u voznji pri sledecem startu se ugasi lampica emission control sistem, kada posle ponovo vozim u toku voznje kao da se malo ugusi odnosno stucne i opet se upali lampica emission control sistem, e sad ne znam sta je upitanju

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

evo sta pise u user manual

Emission control system 
                If the warning lamp lights up continuously you should take your
                vehicle to a qualified workshop as soon as possible in order to have
                the fault rectified.
                If the warning lamp flashes drive on at reduced speed and seek
                professional help in order to avoid damage to the catalytic
                converter.
                For further information on the catalytic converter ⇒ page 229.

Emission control systems
                Catalytic converter
                Applies to vehicles with petrol engine: The vehicle must only be
                used with unleaded petrol, otherwise the catalytic converter will be
                destroyed.
                Never run the tank completely dry. The irregular fuel supply can
                cause misfiring, which would allow unburnt fuel to enter the
                exhaust system, which could cause overheating and damage the
                catalytic converter.

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

Originally posted by nnad
                  evo ovako, nisam se javljao jer stvarno nemam zelju da se raspravljam na ovakvom forumu pogotovo ne oko nekih stvari koje nisu tema. u međuvremenu protočni lonac sam zamenio univerzalnim katalizatorom i prvi utisak što se voznje tiče je da auto za nijansu lepše prima pun gas i naravno nešto je tiši u kabini. cena katalizatora je 55 eura. sve u svemu za sad preporučujem ugradnju. dokle će trajati videćemo.
                  ma normalno da je sve u redu,samo treba napraviti adekvatan izbor,a postoje ljudi koji provereno u praksi znaju šta može i koji može od univerzalaca ...njihovu ugradnju i izbor ,zapravo ZNANJE ćeš nešto malo više platiti,ali bolje nego sam da biraš i promašiš...

Comment

• predrag82
                    CBC Član
                    • 15.04.2009
                    • 24
                    • Srbija

Sme li se dizati ova tema?
                    na pezou 206 1.4 16v elektronika izbacuje gresku zacepljen katalizator, da li da se jure ovi zamenski/

Comment

• hyundai_i30
                      CBC Član
                      • 21.10.2022
                      • 23
                      • Niš
                      • Hyundai i30

Hyundai i30, 1.4 benzinac, ugradjen Tartarini TNG. Svetli check engine lampica jer je pre 2 godine doslo do zacepljenja katalizatora koji je napravio posredno havariju u mororu i auto morao na generalku.

Moze neki savet, da li da trazim polovan, nov je preskup svakako, da li pase univerzalni ili da teram ovako i dalje sa Check Engine lampicom i resavam je pred tehnicki?

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

kako bi trebalo: kad se skine stari katalizator, kupi se nov, originalan i to je to.

sta kaze praksa u srbalja: resavas pred tehnicki a svakako odes koji dan ranije da pitas da li bas moras da resavas ili moze i ovako.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• The Punisher
                          CBC Senator XXL
                          • 01.03.2006
                          • 503
                          • Beograd Wozhdovatz
                          • Ford Taunus TC1

Pojavila se i opcija (šta ćemo mi sve smisliti) da se iznajmi katalizator za tehnički
                          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

kada bi se postovala pravila za tehnicki pregled bilo bi manje guzvi u saobracaju
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• hyundai_i30
                              CBC Član
                              • 21.10.2022
                              • 23
                              • Niš
                              • Hyundai i30

Kada bi se postavila pravila za svakodnevnu voznju, 10% ljudi u Srbiji ukupno bi vozilo uopste automobile ili putnicka vozila, jer ostatak ne zna najosnovnija pravila, a svi znamo kako se recimo 90-ih "polagalo". Pa vecina ljudi i dalje ne znaju pravila kod kruznog toka kojih ima svuda sada, da ne pricamo o tome kako ima kretena koji se zaustave na kruznom toku...

Tehnicki pregled je jednom godisnje, a voznja nepismenih i nesavisnih vozaca je svakodnevna stvar pa i ne cudi broj saobracajki na dnevnom nivou...nemoj da resavamo posledice, najpre da resavamo uzroke problema. Cak i krs od auta moze ok da prodje ako je savestan vozac, a dzaba nekom najsavrseniji i najbezbedniji Volvo recimo kada taj nema vozacku kulturu, da ne pominjemo osnovna saobracajna pravila.

I na kraju - kada bi svake godine svako od nas polagao ponovo vozacki ispit kao ustaljeno pravilo, koliko nas bi isti polozilo....? I mi sto vozimo 20+ godina i balavci koji su juce skinuli "P" sa vetrobrana

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
                              Last edited by hyundai_i30; 29.10.2022, 09:26.

Comment

• DS9
                                CBC Senator
                                • 27.10.2011
                                • 280
                                • Beograd

Ja sam malopre bio u kružnom toku autokomanda u Beogradu, i to u vozilu koje se zaustavilo u kružnom toku - zbog kretena koji je hteo da se ne zaustavi u kružnom toku kako bi presekao (ne propuštajući) tj. ušao u traku kojom je saobraćao autobus JKP GSP-a.
                                Obaška bez migavca.

Comment

Working...
                                X