Od skoro imam pomenuti auto sa motorom od 2000ccm 110kw 93god. Covek od koga sam kupio auto kaze da proverim za svaki slucaj crevo na hladnjaku, navodno hoce malo da pusta na selni i to je sve.. Nisam ga vozio skoro tri nedelje dok ga nisam registrovao, uradio mali servis i ajde. Vozio ga malo po gradu, greje lepo, lepo ide, bas mi se svidja
Al ipak nisam imao vremena da ga malo vise vozam i testiram da vidim kako se ponasa u svim rezimima rada motora. Sva creva su dobra, nigde ne pusta. Evo da opisem problem koji sam primetio. Krenem autoputem i primetim da tempetatura pada do plavog polja i tu drzi konstantno.. jeste da je napolju hladno al ipak presao sam skoro 50km i treba temperatura da drzi kazaljku na pola-radna temp. Stanem na pumpu, ostavim malo da radi na leru, digne fino temp na pola, krenem i opet isto. Temp pada opet do plavog. Grejanje je naravno tada slabo. Opet stanem, stavim karton frontalno na hladnjak, krenem i situacija drugacija. Temperatura digla kazaljku na pola i tu konstantno drzi, grejanje super. Kad sam stigao u grad vidim da temp polako prelazi polovinu, stanem i primetim da isparava na cepu od hladnjaka. Tu izbacuje pomalo i vrelu vodu i paru ali ne puno, mada motor i nije preterano bio zagrejan. Ubrzo sam stigao kuci tako da se nije pregrejavao ali nisam cuo ni ventilator da radi, kad je kazaljka od temp presla polovinu pokusao sam prstima da zaustavim ventilator i naravno zaustavio ga. Znaci visko da nije uopste radio. Sobzirom da sam stigao kasno nisam imao vremena da vise proveravam sta je u pitanju, ali mi sve lici da je termostat mozda u pitanju.. Da li sam u pravu? Sta prvo da uradim, da proverim..? Kako se visko proverava da li radi? Kako termostat? Mozda ima vazd. cep, kako i na kojim mestima se ozracava ceo sistem..? Bio bih vrlo zahvalan ako bi neko rekao nesto vise o tome

Comment