Fau Er Zex je moja omiljena masina, a inace najgori nemacki auto ikada na dauertest-u 100000km u auto motor und sportu, auto se skoro raspao posle toliko km. Bez obzira na to, auto ide jako lepo i pruza veliko uzivanje, samo ga treba pazljivo odrzavati. Nisam siguran koliko je ovaj vas primerak dobar, nesto mi je to mnogo jeftino... ja ovde vise ne vidjam nijedan dobar primerak.
Ja ne bih ugradjivao gas zato sto ce auto da stoji i nece se puno voziti (jer ce sin da praksira par meseci na drugom autu), pa se investicija nece isplatiti. Posle toga moze da se desi da mu se taj auto nece voziti (to je mlad covek, moze da prmeni misljenje...mozda ce traziti neki dzip da vozi...). Ugradite gas kada vidite da se auto puno vozi, onda cete znati da li se isplati.
Inace, siguran sam da je "prijatelj" rekao sta je sin zeleo da se kaze!
Moja prva voznja posle polaganja bila je u "malo" sredjenom Yugicu, po Partizanskom putu 160km/h (...eh kada je taj put valjao...). Ostadoh ziv i zdrav i bilo je fantasticno...ali to ne mogu nikom da preporucim.
Ostavite taj auto sa strane, ne kasapite ga ako je u dobrom stanju, napravicete od konja magarca...Kupite lepo sinu kakvog Juga ili neku drugu skalamerijicu ako nista drugo da se nauci rutini, ne mora da jurca okolo, pa kad se makar malo uhoda, plin na VR6 i nek se vozi ko covek.
Ale, to sto si se zakucao nema veze sa autom nego sa tvojom pogresnom procenom. Ne lupaju se auta vec vozaci koji ih voze. Ti si ocigledno naviknut na brz auto pokusao da vozis kantu brze nego sto je ona sposobna da podnese. Zamisli tek varijantu kad neiskusan vozac sedne u auto koji moze da ide daleko brze nego sto on moze da ga iskontrolise??
Sami znamo koliko je slucajeva da neiskusan vozac sedne za volan jakog auta, malo mu izrastu krilca pred drustvom i kakvom cicom, i danak tome i neiskustvu za volanom obicno bude jako tezak.
Dakle, u svakom slucaju maknite ga iza volana tog auta, jer kakav god da je, NIJE spor, a 174KS za pocetnika nikako nije - za mene znam da sigurno nije bio slucaj, znam kako sam ja vozio i kako BIH vozio da sam imao takav auto kao prvi.
Opet steta ga je kasapiti, tako da lepo to parkirajte negde, ili ga prodajte tako u kompletu, i kupite nesto slabije nek stekne praksu i rutinu, pa onda razmisljajte o necemu jacem.
Ovo je fantastican post.Nisu mi jasna neka izlaganja "starijih" vozaca, odnosno vozaca sa iskustvom...
Jednostavno nikako ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je bolje uciti na vozilu koje ima preko 150 konja...
Samo hocu da kazem da se svi, REALNO, zapitate kada ste prvi put seli u kola samostalno, kako je bilo?!(retoricko pitanje a i izlaganje) neki su vise, neki su manje nadareni, ali niko nije znao da vozi odmah cim se rodio.
Nema tu mudrolije, ali ISKUSTVO u proceni situacija, lakoca pritiskanja papucice gasa u situacijama koje zahtevaju mirnocu i stalozenost a pre svega iskustvo, nikako nije prednost imati "jako" auto.Toliko izazova za neiskusnog vozaca vreba na svakom cosku/krivini...
Cak mislim da se na slabijim automobilima mnogo bolje uce neke stvari, preticanje i obilacenje...lako je stisnuti on/off prekidac...
Znam da sam malo zakasnio sa uvodom i vidim da je tema nastavila u drugom pravcu ali nisam mogao da odolim.
Comment