Poslao sam ti PP
TAUNUS GXL
Collapse
X
-
pozdrav svima.
pratim ovu temu duze vreme, a kako imam veliku zelju da vozim taunusa resih i da se javim. imam u dvoristu taunusa iz 1970. godine, 1.3 motor. on je veoma zapusten i lagano pocinje treca godina kako je u mestu. meni odsustvo nije dozvolilo da se bavim svojim fordom, ali sada planiram da ga oporavim.
voleo bih da cujem vasa iskustva vezano za restauraciju. postovacu neke slike; mene najpre interesuje moze li se ovo uopste raditi ili da pazrim nesto zdravije i sa tim se onda igram? limarija je dosta trula, a motor je takodje zreo za generalku. voleo bih da ga kompletno sredim, ne odjednom, naravno, nema se toliko para, ali u nekoj doglednoj buducnosti.
T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Mnogo je u losem stanju . Ajde da je fabricki sve , nego je vec krpljen , pa dok ga dovedes u red , im da se okozis . Svi spolji paneli od one linije na vratima na dole su za zamenu . Imas samo sajtne i rubove nove da kupis , ostalo sve mora da se pravi , a pitanje je koliko je majstor voljan da se bakce sa tim . 1.3 motor ide za nijansu bolje od juga 45 , a trosi 11-12 litara , drugim recima preslab je . Stavi 1.6 , 1.8 , 2.0 u njega . Ili mozda neki v6 . Ili neki hibrid sa drugim fordovim motorom...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Sve se moze ako se hoce i ima vremena (i para)
Imas na Discovery-ju idu serijali Mark Evansa, a za tebe je zanimljiv "A car is reborn" i "MG is born", mozes i da ih skines sa Interneta. Tu je detaljno objasnjeno, sa osnovama limarskog i mehanicarskog zanata, kako se i od ovakvih krseva moze napraviti dobar auto.
Imam i ja 1.3 i znam koliko je trosio, oko 10 u gradu i oko 8 na otvorenom kad je bio ispravan. Isto ceka da nadjem vremena (ko zna kad...) da bude restauriran.
Comment
-
-
najpre, hvala puno na odgovorima.
limarija je jos losija nego sto to izgleda na ovim slikama, tako da sam poprilicno obeshrabren u samom startu. razmisljam vec neko vreme da pronadjem nesto sto je limarijski zdravije, mada sam izrazeno neodlucan.
@van: Koliko je veca potrosnja kod 1.6 motora? Ja sam mislio da stavim plin u ovog. Laik sam u osnovi, pa mi je utoliko teze da se opredelim za neku strategiju, a u cilju ozivljavanja ovog automobila.
@the punisher: hvala za hint, potrazicu serijal i pogledati ga. verujem da ce mi vratiti malo vere, kada vidim kakve leseve ozivljavaju.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Potrosnja je ista , ako ne u manja . GT varijanata motora 1.6 ( 88 ks ) ide veoma dobro .
Limarija je takva jer ju je krpio priuceni majstor ( kada bolje razmislim svaki limar je priucen. Tek kada povadis enterijer znaces na cemu si . Moze sve da se udradi , ali to kosta , a ako ti je skupo ti kupi CO2 aparat , pa polako sam , a to jede vreme ! A vreme ponovo kosta
...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
evo me da vam prijavim dokle sam stigao.
posto ja nisam vlasnik auta (gore okacene slike), a prenos nije uradjen, auto ne moze da se registruje. saobracajna je izgubljena za vreme mog trogodisnjeg odsustva od kuce, a vlasnik na koga se vodio nije medju zivima. kada sam to, sa predlozima i misljenjima koje sam dobio, izvagao, resih da pogledam kakve se jos jedinice mogu naci.
tragajuci dalje, nasao sam jedan primerak, 1974. godste (1.6L) i on je vec na kanalu - sredjuje se motor i trap. enterijer mu je gotovo u celosti ocuvan, a i limarija je veoma pristojna. problem su krila, a vidim da se ovde vec raspravljalo na tu temu. ako neko ima informaciju gde se mogu naci krila, migavci (komplet sa kucistem i sijalicom) i farovi (ovi sluze, ali su zardjali pa planiram da ih zamenim) neka vice. gledao sam u radnickoj ulici, ali tamo nemaju trenutno. ovo nista nije hitno, posto trenutno nemam ni zute banke, ali za koji mesec...
bacicu i neku sliku, samo da se motor vrati natrag i ja to ufotkam.
eto, toliko za sada.
usput, dokle se stiglo sa idejom o taunus klubu? da li se pomaklo sa mrtve tacke ili je ostalo na ideji i kakve su sanse da se makar kako pokrene slicna komuna?
p.s. zelenko koji je gore na slikama je jos uvek na placu, pa ako nekome treba za delove ili sta god vec, neka mi se javi.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Što se tiče Taunus ili Ford kluba uopšte, ja bih prvi i znam još njih, ali ljudi koji razbijaju koliko znaju o Fordovima nemaju vremena.
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
-
Hocu ja haubu od tog zelenog , ako nije trula . I vezni lim pod haubom , takodje ako nije turo . Mogu i krila .
Sto se tice svetala , nadji masku sa okrugli farovima i kupi nove farove od golfa i resio si problem . Tako sam ja bar resio . Nov far za golfa je 6-7 e a polavan cetvrtasti koji nije ni za qrac je 20-30 e . Ako ih i ima ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
@van: doji i nosi sta ti treba. vidim ti u lokaciji da si sa novog beograda, pa ti auto nije daleko (odmah iznad 61. bloka). hauba je dobra. malo je istrulila sa donje strane, na samom obodu iznad maske, ali nije strasno; da se srediti. za vezni lim nisam siguran, mogu da ti posaljem fotografije, a krila si video na slikama gore - tiha jeza. sto se mene tice, nosi ga celog (ako ga imas gde drzati) i plati pivo. ja bih uzeo samo prednju masku i mozda sajlu za rucnu.
@12M: moja znanja su na nivou amatera entuzijaste, a u ovaj svet sam usao ponajvise zbog taunusa. znam da mnogi tesko nalaze slobodno vreme i za sebe, a kako li ga tek naci za ovaj sport. mislim da bi bilo lepo pokrenuti takvo sto, makar na nivou on-line zajednice, gde bismo mogli da razmenjujemo iskustva, savete, delove, ... pa ako zazivi, onda organizovati i 2,3 puta godisnje neka okupljanja. nista previse ambiciozno i opterecujuce, tako da svako moze odvojiti po koji minut da bude aktivan clan. na primer.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Pa rado bih uzeo ceo auto , ali nemam ni ja gde da ga drzim . U vikandici vec ima jedan taunus mk III , koji mi sluzi kao donor za s7 , i da mi nadomesti neke sitnice za moj taunus .
Taj zeleni mi je interesantan zbog nekih sitnica i zbog mehanike za neki drugi projekat s7- mice ako ga budem pravio .
Pokrpim ti taj tvoj koji sada radis ( limariju ) , za taj zeleni ? Donesem CO2 aparat i odradimo sve za jedan vikend .
Gde se tacno nalazi taj zeleni , da odem da ga vidim .
Sto se tice druzenja , bolje je uzivo nego virtuelno . Ja sam upoznao gomilu zanimljivih ljudi od '95. , od kada mi je ovo hobi . Mada obaveze sa godinama smanjuju vreme za druzenje...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
sjajno!
saljem ti pp da ne bismo trolovali previse temu.
sto se druzenja i kluba tice, naravno da je bolje uzivo, ali je pitanje koliko je to ostvarivo. neka se prijave ovde ljudi koji bi se eventualno ukljucili, onako neobavezno, pa cemo videti.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Evo hocu ja Ja JA
Ako planirate neki taunus klub ili druzenja ili podrsku za sve entuzijaste. Ja bih se prijavio prvi. imao sam dva komada od kojih se jedan jos vozi (jarko zuti sa crnom linijom po sredini) imao je savrsenu limariju bez trunke rdje i srce mi se cepa sto sam morao da ga prodam. Trenutno imam glavu od 1600 u dobrom stanju i usisnu granu od istog, pa ako nekome treba javite se. i servo letvu koja moze da se stavi na Taunusa. U svakom slucaju pozdravljam ideju i ako neko ima konkretan predlog kako da zazivi ideja dajte ga pa da pristupimo realizaciji...FixOrRepairDaily
Comment
-
Comment