Nemoguce da imas taunus kupe iz '79. Ti ima taunusa sa dvoja vrata ? Jel je to Mk II ili III ?
TAUNUS GXL
Collapse
X
-
Pa, evo nadjoh ono sto trazim... Pozdrav ljudi...
Prica kaze sledece, pre dva dana sam plozio vozacki, i ocu da kupim auto, pogadjajte, Forda Taunusa od '70. do '75. godista, auto koji zelim od svoje cetvrte. Merkao sam dva (inace iz NS-a sam) jedan je prodat, crni '74, lepo sredjen, a drugi je crven, valjda '72. (okrugli farovi), ali je pola-budzen i lik trazi 2000 za njega, ali mi se dopada jako (kad ga slikam postovacu slike), i ja bih ga sredjivao. Da vam opisem, crveno-crn s vinil krovom, alu felne 18-tice, lepo mu cuce, ima plin ,1300 kc, limarija odlazi po kurcu, al nista strasno, u svakom slucaju, treba mu malo ljubavi. Sta da radim? I jel prodaje iko svog (po mogucnosti sredjenog) sa navedenim godistima? Naravno, u pristojnim ciframa. Dakle, trebaju mi saveti, a vidim da vas ima iskusnih...
Comment
-
-
Glup ti je izbor za prvi auto . Kupi jugo na plin i vozi se . Neodgovaram te od kupovine nego samo ti kazem da tako stari auto zahteva kompletno sredjivanje , i to obicno izbije od 1000 - 2000 e i to kada vecinu stvari radis sam . I oduzme ti jedno godinu , dve zivota . vako stari automobili su velike igracke da mnogo vremena provodis pored njega , da se druzis sa ljudima slicnog interesovanja i da ih sto manje vozis , posto im je potrosnja u koliziji sa trenutnim cenama goriva .
Inace taj 1300 sa felnama 18 ide kao jugo 45 na plin . Pritisnes gas , zapalis i ispusis pljugu , i ono vec dosle vreme za 3. brzinu...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Kontam ja to sve, ali necu yugo!!! Jednostavno, nije to-to... Proverio sam malo tog Taunusa, ima motor 1.8, ne 1.3, iako pise "1300" na njemu, lik ga je "budzio" za sebe, sto mi je bitno veoma, znaci dobar je mehanicki... Pare i vreme nisu bitni toliko, a i zelim neki auto uz koji bi se ******o sredjivajuci ga, posto nekako, volim to. Imam ko ce ga farbati, mehanicara, itd. malo mi je frka zbog delova, a i nisam bas puno upoznat u kompletnu situaciju s mehanikom, nije da sam glup, znam po nesto, ali mi ipak trebaju saveti ubuduce...
Comment
-
-
Nastavlja se moja golgota :x
Karburator je očišćen i automatski sauh je namešten. Nisam nigde našao original oprugu, pa je zbudžena neka druga koja radi posao. To me sada svakako više ne zeza, ali... Krenem ja da se vozim, kada se auto opet gasi. Pogledam filter za gorivo (nov stavljen pre manje od mesec dana), a ono Hirošima. Odem na čišćenje rezervoara (1500 dinara u servisu kod hipodroma) i povadiše ljudi iz njega otpada za čitav jedan silos + mi kažu da ću morati da ga menjam u dogledno vreme, pošto je u lošem stanju. Krenem iz servisa kući i auto prede ko mačka, nema trzanja i gašenja. Fantazija.
Sutradan krenem da ga upalim - nema šanse. Gledam struju, sve je u redu. Pogledam svećice, a one suve kao barut. Jedino što mi je palo na pamet da im ne stiže gorivo iz rezervoara. Dohvatim crevo i krenem da vučem dok mi krajnici nisu poispadali i krene da curi benzin. Vratim crevo, nadrukam gas 10-15 puta i upali auto. Sada moram da ga palim bar dva pita dnevno i to obavezno sa bar 15-ak pritiskanja papučice gasa, inače bih opet morao da glumim pumpu za gorivo. Pumpu sam inače zamenio pre mesec dana, pa mi nije jasno o čemu se radiDa li neko ima predstavu šta bi moglo biti ?
Nakon toga sam uživao u vožnji nekih 200-250 kilometara (ako izuzmemo očajne kočnice) dok nanovo nisam popio šamar.
Sinoć sam uočio baricu benzina ispod auta (rezervoara). Sagnem se dole, kada ono rupica u rezervoaru
Sada nemam pojma da li da ga krpim ili da jurim novi rezervoar da menjamIma li nekih saveta?
Možda da osveštam auto
p.s. Na sve ovo mi se još i slomio merač za nivo ulja. Dve trećine mernog dela, ispod nivoa koji označava maksimum, ostaše negde unutra.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Pa mozes da biras rezervoar sa TVOG zelenog taunusa ili da dobijes rezervoar sa taunusa koji je 81. godiste ?
Inace najbolja investicija je da ugradis plin . Isplatice ti se za par meseci .Inema zezanja sa crevima , pumpama ...
A obecao sam ti i sredjivanje kocnica . To moze za neki vikend...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Koji god da je rezervoar, samo da nema rupu
Planirao sam ja plin, svakako, ali sam nakon generalnog sređivanja motora apsolutno dekintiran, tako da će morati da pričeka. Do kraja leta, nadam se.
Ja sam na odmoru do 16.06. pa ti zakaži termin koji ti odgovara
p.s. Još jedno pitanje: Koliki bi trebalo da bude pritisak u gumama (1.6L, 1974.)? Nailazio sam na Internetu na različite podatke.T.A.U.N.U.S.
Comment
-
Comment