TAUNUS GXL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 911s [SK]
    CBC Senator
    • 21.11.2007
    • 242
    • Beograd

Da ponovim: te lajsne na kederima oko šoferki se ne mogu kupiti. Na Bubnju imaju one plastične samolepljive lajsne. Ove što nama trebaju su metalne, profilisane i imaju ulogu da rastegnu keder.
    Jedino neki krš koji se raspada, ali ima te lajsne, pošto one ne rdjaju.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• kresa capri
      CBC Veteran
      • 27.01.2008
      • 110
      • kladovo

svaka cast za taunusa ima jedan lik u niksicu sto radi i rastura samo stare fordove zove se rajko ili rade

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Originally posted by 12M
        Da ponovim: te lajsne na kederima oko šoferki se ne mogu kupiti. Na Bubnju imaju one plastične samolepljive lajsne. Ove što nama trebaju su metalne, profilisane i imaju ulogu da rastegnu keder.
        Jedino neki krš koji se raspada, ali ima te lajsne, pošto one ne rdjaju.
        O ovome je vec diskutovano . Lajsna je montirana pre 2 godine i izgleda OK . Nije kvalitetan kao fabricka , a li je mnogo lepse izgleda nego fabricka lajsna stara 30 godina
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• 911s [SK]
          CBC Senator
          • 21.11.2007
          • 242
          • Beograd

Dobro, ali da li ta plastična rastegne keder kako treba?

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Da , cak sam morao da je suzavam da moze da stane

Comment

• Taunus L
              CBC Član
              • 19.08.2007
              • 73
              • Niksic

Originally posted by kresa capri
              svaka cast za taunusa ima jedan lik u niksicu sto radi i rastura samo stare fordove zove se rajko ili rade
              Moram se raspitati ko je taj jer ja nijesam cuo za njega, a moze mi valjati
              Ima li neko iskustva sa zamjenom pakni na Taunusu iz 1974? (gdje naci pakne i odgovaraju li od drugih modela za njega)

Comment

• necha
                CBC Član
                • 17.04.2008
                • 16
                • beograd

Ima li neko iskustva sa zamjenom pakni na Taunusu iz 1974? (gdje naci pakne i odgovaraju li od drugih modela za njega)

ja sam na sieru 1.6 1985 stavljao od taunusa mog 71 takoda verovatno moze i obrnuto jer je razlika u poluzi od rucne kojaje na sieri na paknovima ali kada se kupuju novi ona verovatno ne ide uz njih tako da je isto

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Kakva iskustva ? Prijatan , losa ...?
                  Uzmes i zamenis paknove . Ako nemaju da se kupe ( a u to sumnjam ) idi da ti zalepe novu kocionu oblogu na tvojim paknovima . Ili skines mehanizam sa paknovima od siere .

Comment

• Taunus L
                    CBC Član
                    • 19.08.2007
                    • 73
                    • Niksic

Mislio sam iskustva oko nalazenja novih
                    Imam problem, cuje se skripa (glasna) kada kocim, a kocione obloge su uredu. Jeli imao neko takvo iskustvo i sta da kontrolisem jos osim pakni?

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Skripe prednje plocice . Ako te nervira ti ih promeni . To je bar prosto i nije skupo

Comment

• Taunus L
                        CBC Član
                        • 19.08.2007
                        • 73
                        • Niksic

Promijenit cu ih ovih dana

Comment

• Taunus1974
                          CBC Član
                          • 31.12.2007
                          • 10
                          • Varaždin

Originally posted by Taunus1974
                          Jel ima tko viška one četiri čuke na središnjem grebenu za Taunusa kao Necha?
                          Samo radi informacije, nabavio sam čuke, tako da ih više ne tražim...

Comment

• Taunus1974
                            CBC Član
                            • 31.12.2007
                            • 10
                            • Varaždin

[quote=Taunus L]
                            Originally posted by "kresa capri":3sir05sk
                            Moram se raspitati ko je taj jer ja nijesam cuo za njega, a moze mi valjati
                            Ima li neko iskustva sa zamjenom pakni na Taunusu iz 1974? (gdje naci pakne i odgovaraju li od drugih modela za njega)[/quote:3sir05sk]

Taunus je imao jedne pakne od 1970 do 1973 godine, a kasnije su malo drugačije... Imam nekoliko diferencijala, jedan iz 1970, jedan iz 1974, jedan iz 1975, na ovom iz 1970 su drugačije pakne, a i našao sam negdje podatak da su do 1973 drugačije pakne, i nije bilo na zadnjem ovjesu balans štange do 1973 godine...

Comment

• 911s [SK]
                              CBC Senator
                              • 21.11.2007
                              • 242
                              • Beograd

Taunus je imao jedne pakne od 1970 do 1973 godine, a kasnije su malo drugačije... Imam nekoliko diferencijala, jedan iz 1970, jedan iz 1974, jedan iz 1975, na ovom iz 1970 su drugačije pakne, a i našao sam negdje podatak da su do 1973 drugačije pakne, i nije bilo na zadnjem ovjesu balans štange do 1973 godine...
                              Da, ali u kojim verzijama? Naravno da vešanje i transmisija nisu bili isti na L-u sa 1.3 i GXL-u sa 2.0 V6.

Comment

• Taunus1974
                                CBC Član
                                • 31.12.2007
                                • 10
                                • Varaždin

Originally posted by 12M
                                Da, ali u kojim verzijama? Naravno da vešanje i transmisija nisu bili isti na L-u sa 1.3 i GXL-u sa 2.0 V6.
                                Imam tri diferencijala od 1.6, jedan je od L, jedan od GT, i jedan od XL verzije, L i GT su iz 1970-te, LX iz 1974-te. Samo ovaj iz 1974 od XL ima balans štangu... Te imam jednoga od 2.0 V6 od GXl-a iz 1975.
                                Kolega ima GXL-a 2.0 V6 iz 1973 te isto nema balans štangu na diferencijalu...

Od 1974 nadalje imaju svi balans štangu na diferencijalu...
                                1.6 Xl iz 1974 ima otraga balans štangu promjera 12mm, a naprijed 16mm. Dok 2.0 V6 GXL iz 1975 ima otraga balans štangu promjera 16mm, a naprijed 18mm. To znam pouzdano jer sam to izmjerio na ovima koje ja imam...

Evo, ovo je moj: http://obi-wan.inside-server.com/~schoo ... 52&start=0
                                A, ima ih još nekoliko tu na forumu...

Comment

Working...
                                X