sve to moze da se prepravi i nabudji
TAUNUS GXL
Collapse
X
-
Kupljen far u Radnickoj, hvala svima na informacijama. Zamijenjen retrovizor orginalnim, malo sredjena limarija (nekolike tackice mrske korozije) i to je to
Ovaj drugi far cekam da dobiju u Radnickoj mada funkcionise normalno ali je ruzno da bude ovako "vrljav" no i to je bolje nego sto je bio "corav" na jedno oko
Novi far za razliku od orginalnog nema rupicu za pozicionu lampicu pa je potrebno izbusiti
Comment
-
-
Napokon sam se dohvatio rezervoara, isprao, ošmirglao i prefarbao. Veliko hvala Van-u za pomoć. Zamenio sam pupmpu za gorivo (2000 dinara, nova) ali problemi ipak nisu nestali, iako se njihova raznovrsnost sada smanjila.
Imam Weberov karburator sa automatskim sauhom koji mi zadaje dosta muka. Zamenjena mu je opruga, ali nije originalna pošto je ne mogu nigde pronaći. Zanima me kakva su vaša iskustva po tom pitanju.
Planiram da uskoro stavim plin, ali bih voleo da pre toga sredim problem sa karburatorom. Da li ga menjati u kompletu ili ne? Može li se samo staviti automatski sauh na postojeći karburator ili je potrebno zameniti ga u kompletu?
Zamenio sam i sajlu gasa (1000 dinara, prodavnica u Radničkoj), a trebam zameniti i sajlu kvačila ali je ne pronađoh nigde. Koja su rešenja za nju?T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Ako mislis na V6 motore iz RWD fordova , isti su ili su jako slicni ,drugim recima mogu da se nasrafe na menjac i nosace motora . Ako su efi onda ti imas zahebancije sa elektornikom . Inace imas celu plejadu V6 motora . 2.0 , 2.3 , 2.4 , 2.6 , 2.8 , 2.9 , 2.9 24v ( ovaj je moj omiljeni ) , imas cak 4.0 u americkoj verziji , a svi poticu iz istog odlivak bloka motora ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
'bem li ga, rekoše mi u Ford servisu da je za zamenu, a i škripi ko blesava. Probao sam da podmazujem, ali slaba vajda + se teško pritiska i hoće ponekad da zaglavi.
@milannik: Da li sam to ja dobio poziv da se obratim na PP?T.A.U.N.U.S.
Comment
-
-
Originally posted by calavera'bem li ga, rekoše mi u Ford servisu da je za zamenu, a i škripi ko blesava. Probao sam da podmazujem, ali slaba vajda + se teško pritiska i hoće ponekad da zaglavi.
@milannik: Da li sam to ja dobio poziv da se obratim na PP?
Comment
-
-
Pozdrav svim ljubiteljima Taunusa. Naleteo sam na ovaj forum trazeci iskustva nasih ljudi sa ovim autom i u zelji da saznam koliko "ponosnih vlasnika" postoji na nasim prostorima. Naime, ja sam se u ovaj auto zaljubio pre nekih 15 godina kada me je u njemu provozao prijatelj koji ga je vrlo kratko imao. Pre dve godine sam naleteo na jedan dobar primerak i bez mnogo razmisljanja ga kupio "na nevidjeno". To je model iz 1970. Vidi se na slici da ne pricam mnogo. Onada su pocele muke... Auto je izgledao na prvi pogled vrlo pristojno... Prvo sam morao da mu zamenim creva za predjne kocnice koja nisam mogao da nadjem nova, vec posle nekoliko "uvaljivanja" raznih polovnih nasao dva koja valjaju. O ceni bolje da ne pricam. Promenjene plocice, obloge na paknovima, zamenjen postojeci (zastavin) karburator dvogrlim Weber... Onda je pukao zupcasti kais, srecom bez posledica, cuo sam da ovi motori ne mogu da "prezube". I to je kostalo... Na red je dosla limarija, uh! Sredismo i to! Pa komletan menjac i kardan. I tako dalje... I onda sam polako poceo da gubim zivce. Auto je vise bio kod majstora nego sto sam ga vozio, potrosnja standardno velika, to vec svi znaju, mnogo para ulozeno a ja sve manje vremena imam da se posvetim svom lepotanu. Sad kad je skoro doteran do savrsenstva ja sam izgubio volju. Pre nekoliko dana je istekla registracija i sada se pitam sta mi je ciniti. Za posao koji radim ovaj auto mi ne odgovara, imam takodje prastaru Zastavu u koju brdo stvari stane. A sam pogled na Forda i onaj osecaj udobnosti u njemu mi ne daju da se rastanemo. Znam da ovo nije forum "Draga Saveta"ali ljubitelji taunusa dajte neku rec utehe
Comment
-
-
Pa kada imas takav auto ne ides kod majstora za svaku sitnicu . Nego jedan dva vikenda masecno posvetis njemu , a ostalo vreme ga vozis .
Njima je potrosnja 11-12 po gradu 9-10 po putu , plina 10-20 % vise .
Kociono crevo je 800 din novo , kajs je nesto tipa 300 din ( secam se da pase i na samaru i na jos mnogo automobila ) ...
Auto prvo dovedi u red pa onda uzivaj ......zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
Originally posted by VanPa kada imas takav auto ne ides kod majstora za svaku sitnicu . Nego jedan dva vikenda masecno posvetis njemu , a ostalo vreme ga vozis .
Njima je potrosnja 11-12 po gradu 9-10 po putu , plina 10-20 % vise .
Kociono crevo je 800 din novo , kajs je nesto tipa 300 din ( secam se da pase i na samaru i na jos mnogo automobila ) ...
Auto prvo dovedi u red pa onda uzivaj ...
Eliminator za pocetak produzi registraciju, a onda se daj polako na sredjivanje onoga sto ti je ostalo da sredis na fordu. Ja mog vozam samo od maja do oktobra
i to ne svakodnevno. Kada ga jednom sredis i ne vozas ga stalno neces imati problema sa njim. Drugi auto koristi za posao, a njega samo za uzivanje
Sto se tice potrosnje kod mene je oko 8,5l na otvorenom, a u gradu max 10l
Comment
-
-
Da, u pravu si sto se tice svakodnevne voznje. Zivim u Pozarevcu, mali grad a velika guzva u saobracaju, nije ni cudo sto trosi puno. Imao sam nameru da auto sredim kompletno i da ga vozim svaki dan ali on jednostavno nije za to. Na otvorenom putu je pravo zadovoljstvo i ako ga mnogo ne ganjas i ne trosi puno. Mislim da ce plin biti konacno resenje. Ali trenutno nemam para ni za kakvo ulaganje, morace da saceka. Inace, cuo sam da je Pozarevac jedini grad gde, kad ti istekne registracija, moras u roku od mesec dana ili da registrujes ili da odjavis auto. Pa sad vidite na kojim sam mukama.
Comment
-
Comment