TAUNUS GXL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 911s [SK]
    CBC Senator
    • 21.11.2007
    • 242
    • Beograd

Po Zakonu svuda i kažu da bi trebalo posle mesec dana odjaviti auto. Čista glupost i niko to ne radi.
    Ako ga ne odjaviš posle mesec dana, a registruješ ga ponovo posle tog roka platićeš neku krajnje smešnu taksu. Mnogo je bolje i to nego da ih odjavljuješ i prijavljuješ, a da pritom oba puta plaćaš takse i dažbine.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Firm se zove valjda " Tanasic-trgovina" i ima vise prodavnica u gradu . Kociono crevo je 800 din . Firma Hidraulik pravi kociona creva i kod njih je mozda 100 din jeftinije . Ja sam na mom taunusu izmenja sva fleksibilna kociona creva . 30 + godina je mnogo za gumeno kociono crevo
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• elaminator
        CBC Početnik
        • 29.08.2008
        • 4
        • Požarevac

Ne znam kako je u drugim gradovima, ali u PO ti odmah posalju obavestenje da je isteklo zakonskih mesec dana i naplate kaznu. Vise se isplati vratiti tablice, pa ionako ce ih uskoro menjati (taman dok ja sakupim za registraciju). Ja sam kociona creva placao 10 evra po komadu polovna, pre dve godine. Sad imam problem sa ventilatorom "visko" se zove ako se ne varam. Nije uopste ukljucivao pa sam ga zablokirao da radi stalno. To u stvari i nije bio veliki problem jer ovaj motor se nikada i ne pregreva, cak sta vise vrlo sporo postize radnu temperaturu. Zimus sam ga skinuo, a bio je i pokrivljen onaj aluminijumski deo tako da se nije pravilno vrteo pa mi je majstor preporucio da ga bolje skinem da ne bi ostetio vodenu pumpu. Imam "nabudzen" elktro ventilator koji se po potrebi (koje uglavnom nije bilo) ukljucuje na prekidac. Video sam na nekim novijim motorima da taj ventilator stoji uvek zablokiran fabricki (kao kod Fice) tako da cu mozda ubaciti takav. Za sad mi ne treba. Cuo sam za nekog cuvenog majstora u Grockoj koji karburatore dovodi do savrsenstva, tj. dobijes normalan rad motora i normalnu potrosnju. Kazu da za svaki karburator ima originalne delove i sve ih steluje prema knjigama. Sta znate o njemu?

Comment

• 911s [SK]
          CBC Senator
          • 21.11.2007
          • 242
          • Beograd

Grocka je Vanov region, on bi trebalo da zna.
          U Hidrauliku imaju i kočione gumice za 200 din po točku i uopšte ceo asortiman tih stvari.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Ja sam samo vikendas u Grockoj , ne znam majstore u okolini , ali mogu da se raspitam
            ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Taunus L
              CBC Član
              • 19.08.2007
              • 73
              • Niksic

Originally posted by 12M
              U Hidrauliku imaju i kočione gumice za 200 din po točku i uopšte ceo asortiman tih stvari.
              Imaju li neku prodavnicu u Beogradu i znas li im telefon i adresu?

Comment

• Taunus L
                CBC Član
                • 19.08.2007
                • 73
                • Niksic

Originally posted by elaminator
                Da, u pravu si sto se tice svakodnevne voznje. Zivim u Pozarevcu, mali grad a velika guzva u saobracaju, nije ni cudo sto trosi puno. Imao sam nameru da auto sredim kompletno i da ga vozim svaki dan ali on jednostavno nije za to. Na otvorenom putu je pravo zadovoljstvo i ako ga mnogo ne ganjas i ne trosi puno. Mislim da ce plin biti konacno resenje. Ali trenutno nemam para ni za kakvo ulaganje, morace da saceka. Inace, cuo sam da je Pozarevac jedini grad gde, kad ti istekne registracija, moras u roku od mesec dana ili da registrujes ili da odjavis auto. Pa sad vidite na kojim sam mukama.
                kod nas nema sta da odjavljujes posije mjesec dana! Ako ne registrujes auto u roku od mjesec dana od isteka registracije placas novu saobracajnu i nove tablice

Comment

• 911s [SK]
                  CBC Senator
                  • 21.11.2007
                  • 242
                  • Beograd

Originally posted by Taunus L
                  Originally posted by 12M
                  Imaju li neku prodavnicu u Beogradu i znas li im telefon i adresu?
                  Imam vizitku.
                  Sedište je u Zrenjaninu, 023/527-442 i 063/500-961.
                  Predstavnik u BG je Delta Form 011/3423-520.

Comment

• Taunus L
                    CBC Član
                    • 19.08.2007
                    • 73
                    • Niksic

Hvala!

Comment

• M2fast4u
                      CBC Član
                      • 29.09.2007
                      • 62
                      • West side

Pozdrav drustvo..Kakva je situacija kod nas u Srbiji sa Fordom Taunusom Coupe GXL kao na slici:

Zanima me i u koliko je primeraka radjen ovaj model i koliko je cenjen kao automobil tog tipa?Pozdrav za sve..

Comment

• 911s [SK]
                        CBC Senator
                        • 21.11.2007
                        • 242
                        • Beograd

Nadje se po oglasima po neki Coupe. Ali baš GXL ćeš malo teže naći.
                        Inače, dobri primerci su već obezbedjeni, retko se nadje neki dobar, a na prodaju.
                        Imaš trenutno u Halo oglasima Taunusa Coupe-a 1.6 L '71, za 3.000 evra. Taj auto u takvom stanju kao što je taj ne vredi ni pola od toliko.

Comment

• M2fast4u
                          CBC Član
                          • 29.09.2007
                          • 62
                          • West side

Imam neku kombinaciju da uzmem ovaj model kao sa slike,mislim da je V6 u njemu..Pa reko da pitam kakva je situacija sa njima..Vec duze vreme jurim caprija mk1 ali nikako da nadjem sto mi odgovara..Lep je i ovaj taunus i moze lepo da se odradi..Iskreno privlaci me kod njega i zato sto je bas redak model...

Comment

• 911s [SK]
                            CBC Senator
                            • 21.11.2007
                            • 242
                            • Beograd

Daj neke detalje o tom, neka slika nije naodmet, ipak je to auto, a ne apstraktna stvar.

Comment

• M2fast4u
                              CBC Član
                              • 29.09.2007
                              • 62
                              • West side

@12M: Bice slika naravno,vec sutra bi trebalo...

@laki: Nije taj u pitanju,jeste taj model taunusa ali nije taj auto..

Comment

• elaminator
                                CBC Početnik
                                • 29.08.2008
                                • 4
                                • Požarevac

Moram da rascistim garazu, imam komplet onih plasticnih cevi kroz koje cirkulise vazduh (grejanje, ventilacija) sajle i poluge, motor sa ventilatorom, a mislim da imam i jednu instrument tablu, sve naravno za Taunusa. Pa ako nekome treba, poklanjam. Mozda ima jos nesto od delova, pogledacu...

Comment

Working...
                                X