BMW remont motora - osvezenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spaske34
    CBC Član
    • 13.02.2007
    • 21
    • Beograd, Voždovac

BMW remont motora - osveženje

Originally posted by djukic
    Ja sam to radio sam. E sad gde da oteras i koliko planiras da ga vozis dalje...
    Da video sam da si radio sam, ispratio sam tvoju temu od početka do kraja. Priznajem da sam se oduševio. Svaka čast. Međutim, ja nisam ni blizu tvome znanju, niti imam alat za takvo što. Zato je pitanje gde da ga oteram, da majstori budu korektni, tj. da ne rade ništa što ne mora da se radi, i da mi samim tim smanje troškove, na minimum. S obzirom koliko me auto košta do sada, generalka mi ne bi prijala, a nisam siguran ni da bi vredeo toliko da ga vozim 10 godina.
    Volim BMW, ali ne nađoh još dobar a jeftin

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Šta ipak može da se uradi da bi motor bolje palio i manje dimio a da nije tako strašna cifra.
      moze da se rasklopi motor, zamene samo karike i sve ponovo sklopi, naravno uz sve nove dihtunge i tecnosti.

kostace mozda oko polovine generalne, u tovm slucaju 600-800 evra.

i miran si oko godinu do godinu i po dana, preciznije mozda ce da izdrzi 2 zimske sezone u najboljem slucaju.

ne bi trebao da se iznenadis i ako takav krpez bude dovoljan tek za 10.000km, i onda jovo nanovo.

prostije receno, taj motor je mehanicki istrosen, (razvaljen) i nema nijednog metoda osim popravke zamenom potrosenih sa novim delovima.
      ili polovnim nepotrosenim, ali to je prakticno nemoguce naci (mislim ko baca ispravan motor).

rad, i sve tecnosti svaki put kada otvaras motor moras da platis.
      kao i dihtugne, semeringe, razne gumene delove i slicno.

otprilike racunaj da svako otvaranje motora ti je reda 200-300 evra, bez ikakvih delova i bez ikakvog rada na popravci.

ako sam radis, racunaj na 1/3 tih cena, posto sebi ne naplacujes utroseno vreme / radionicu.

dizel motor kao takav, je dosta jeftin u eksploataciji ali zato kada naidje popravka onda kosta kao 3 benzinca (trosak reparature).

provremeno mozes da se ispomognes ako auto parkiras u grejanoj garazi, to pomaze pri prvom paljenju.
      ali, to podrazumeva i da ne smes ostaviti auto parkiran napolju vise od par sati tokom zime, kada ga jednom upalis ne bi trebalo da ga gasis (da pustis da se ohladi).
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• spaske34
        CBC Član
        • 13.02.2007
        • 21
        • Beograd, Voždovac

sw.brick Hvala na iscprnom objašnjenju.

Moram još da se saberem i oduzmem da vidim šta da radim. Inače i dalje čekam preporuku kod kog majstora da odvezem auto ako se odlučim da radim motor.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Djukicu a sto mu ti ne odradis motor skoro si ga radio pa ti je sveza memorija.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• spaske34
            CBC Član
            • 13.02.2007
            • 21
            • Beograd, Voždovac

Koliko nas ima zatamnjena stakla

Originally posted by M-power
            Djukicu a sto mu ti ne odradis motor skoro si ga radio pa ti je sveza memorija.
            Što da ne, vidim da je odlično uradio svoj. Bilo bi zgodno da se bar delovi kupuju negde gde može da se plaća karticom na odloženo

Da se bar malo razvuče ta cifra. A za ostalo, pa šta da se radi. Jedino da ne traje 3 meseca reparacija.

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..mnogo gadjanja ciframa..i ja sam taze osvezio motor na svojoj Bravi 1.9td..karike SM(Cubi,NS)7200,dihtung glave 1400,leteci lezaji 1450,obrada glave 4000(nove vodjice,ravnanje,obrada ventila...i dva dana bolova u ledjima :-)...dodati malo na ovo za dva cilindra vise...

Comment

• spaske34
                CBC Član
                • 13.02.2007
                • 21
                • Beograd, Voždovac

Originally posted by dieselman
                ..mnogo gadjanja ciframa..i ja sam taze osvezio motor na svojoj Bravi 1.9td..:-)...dodati malo na ovo za dva cilindra vise...
                Eh da je tako. Što se tiče karika, OK 50% više cilindara i cena je adekvatna oko 10.000,00 kinti. Dihtung glave je oko 7.000,00 din . Za ostalo ne znam, ali mogu samo da nagađam. A što se tiče leđa, pa ja tu ne mogu mnogu da pomognem pošto nikad nisam radio takve servisne intervencije. Što znači, moraću da se isprsim za xxx,xx jura za majstor Boba i drugare

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za Fiata me ne iznenadjuje da kosta koliko je navedeno. oduvek je Fiat bio mejdu najjeftinijim autima po pitanju delova.
                  sa druge strane radi se i o potpuno razlicitim klasama, Brava je mali auto , kompakt.

525 je srednja visa klasa. uz to je premium brend.

cene nikako nisu iste, niti su ikada bile uporedive.

cifre svakako treba proveriti pre bilo kakve odluke, i na vise mesta nije zgoreg ali mislim da cena lux dizela sa 6 cilindara i econo dizela sa 4 cilindra ce ipak biti poprilicno razlicita. barem ovde u BGD ne verujem da bi neki majstor radio BMW po satnici za Fiata.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• spaske34
                    CBC Član
                    • 13.02.2007
                    • 21
                    • Beograd, Voždovac

Cifre koje sam izneo su iz Alone-a. Na drugim mestima nisam proveravao, ali ću sigurno da pozovem. Za ruke još uvek nemam ni jednu ponudu. Čekam da čujem, možda od nekog dugara sa CBC-a.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Pazi imas jos jedno resenje koje je zgodno ako imas kucu. Zimski grejac, jednostavno dodjes kuci, ukljucis auto u struju (grejac) i gotova stvar. Ujutro imas blok zagrejan na 40tak stepeni i nema problema .

E sad ja sam moj auto radio sam. Gledao sam da odradim sve zivo sto je moglo da se odradi. Naravno nisam vadio zdrav zub te tako nisam menjao klipove niti sam radio cilindre.

Problem nisu troskovi koje izracunas i pre nego sto krenes u radove. Meni je najvise para odnelo ono sto nisam isplanirao (mada sam bio svestan sta sve treba da se uradi).

Sto se tice dieselmana i njegove brave, pa recimo da karike za E34 turbodizel nisu ispod 200E krstene.....

Evo mojih muka:
                      http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=25
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Jos jedna stvar koju mnogi previdjaju. ANLASER kada otvoris tvoj anlaser videces da se raspao iznutra. Moj anlaser posle remonta vrti motor neverovatno lako i jos sa mali akumulatorom...

P.S. kontaktiram M-a daj mu spisak i poitaj za cene delova. Pogledaj u temi sta je mene sve sacekalo i sta se realno izmenjalo kod mene na autu .

P.S. brobio sam i Brickovu magicnu brojku od 10.000km still rolling a jos imam i grejac koji nisam ukljucivao

Comment

• spaske34
                          CBC Član
                          • 13.02.2007
                          • 21
                          • Beograd, Voždovac

Jos jedna stvar koju mnogi previdjaju. ANLASER kada otvoris tvoj anlaser videces da se raspao iznutra. Moj anlaser posle remonta vrti motor neverovatno lako i jos sa mali akumulatorom...

P.S. kontaktiram M-a daj mu spisak i poitaj za cene delova. Pogledaj u temi sta je mene sve sacekalo i sta se realno izmenjalo kod mene na autu .

P.S. brobio sam i Brickovu magicnu brojku od 10.000km still rolling a jos imam i grejac koji nisam ukljucivao
                          Anlaser vrti zadovoljavajuće, verovatno je potreban ipak nekakav remont. Što se grejača tiče, misliš na Webasto ? To imam ali nikad nisam uključio. Ne znam ni kako da ga proverim da li je ispravan. Imaš li neku ideju, za to ?

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Ma ne grejac je u sustini montiran u cevku (bakarnu). Ima termoprekidac na 45stepeni C. ubaci se tako sto se presece povratno crevo ono donje crevo hladnjaka i umetne se grejac i stegne sa 2 selne. Radi tako sto polako greje antifriz a on dalje zagreva blok...
                            Koristi se u skandinaviji, rusiji... Prednost je sto uvek imas grejanje kabine kad udjes u auto...

Comment

• spaske34
                              CBC Član
                              • 13.02.2007
                              • 21
                              • Beograd, Voždovac

Ma ne grejac je u sustini montiran u cevku (bakarnu).
                              Aha sad mi je jasno. Ali i dalje stoji pitanje kako da probam i upalim Webasto. Dajte info za to da probamo, pa kud puklo da puklo.

Comment

• spaske34
                                CBC Član
                                • 13.02.2007
                                • 21
                                • Beograd, Voždovac

Nigde nisam video da si napisao kod koga si nosio glavu na obradu i kooliko je to koštalo. Ajde napiši nešto o tome.

Comment

Working...
                                X