problem sa trzanjem i lerom 190 2.3-16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by chechen
    i dodaj bradu. Pa me ekipa prozvala chechen

Ja sam dugo imao 190 2.0 i zaljubljen sam u to auto ali mi treba nesto jace. Koliko je 2.3 "histericniji" od 2.0? (vozio sam jednog ali mu je motor bio u kur..)
    uzmi i malo "naturpijaj" običan 2.3 već si na 150-160KS šta će ti jače?

Comment

• dr.benz
      CBC Član
      • 06.01.2008
      • 73
      • beograd

Shaq rece>>>uzmi i malo "naturpijaj" običan 2.3 već si na 150-160KS šta će ti jače?<<<<

...ne bih se ja bas slozio!!! Snage nikad dosta Koliko god da je auto jak i brz,uvek moze brze...

Comment

Originally posted by dr.benz
        ...Snage nikad dosta Koliko god da je auto jak i brz,uvek moze brze...
        Sve se ja to slažem, ali takođe treba imati u vidu sledeće:

Koliko god (misliš) da imaš brz auto, uvek se nadje neko ko ima (mnogo) brži, a za mnogo više para dobiješ tek malo brži i puno nesigurniji auto

Sa 185, 200 pa i 250KS u NS ili BG si tek malo jači od proseka, nisi sigurno najjači u selu

Nadje se i neko ko ima sporiji auto, ali je bolji vozač ili luđi u glavi pa opet konji nisu presudni.

Mit Leistung kann man die Karren verkaufen... aber mit Drehmoment gewinnt man die Rennen

Ne brže od života

Comment

• dr.benz
          CBC Član
          • 06.01.2008
          • 73
          • beograd

Nismo se razumeli! Ne kazem ja *snage nikad dosta* zato to mislim da treba da se trkas po ulici ili da nema brzeg,ili slicno... Ko je od koga brzi je tako malo vazno!!!! Po meni je mnogo bitnije kakav ti osecaj auto pruza u voznji,i dali si zadovoljan njegovim performansama i dinamikom voznje! Zato i mislim da je snage nikad dosta,jer koliko god da vozis brz auto,normalna stvar je da ti posle odredjenog vremena apetiti porastu i da bi hteo jos brzi! Naravno ovo je moje misljenje...

Comment

• vaskemica
            CBC Veteran
            • 22.01.2008
            • 108
            • Srbija,Kragujevac

Neka uzme 2.6 i eto mu dobre mašine,pa ako mu bude malo neka ga sređuje.
            Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

Originally posted by dr.benz
              koliko god da vozis brz auto,normalna stvar je da ti posle odredjenog vremena apetiti porastu i da bi hteo jos brzi! Naravno ovo je moje misljenje...
              Potpuno se slazem, uvek kad kupis brzi auto od proslog prvo si odusevljen, pa ga vozis lagano, pa se oslobodis i vozis ga brze (tad najvise ljudi strada), a jedini razlog barem meni za brzi mislim da nije neko licno uzivanje nego za poneko odmeravanje sa ostalim turpijama po gradu.

Ja npr kad vozim sam na putu, nocu i sl. najveci mi je feeling da vozim u okviru ogranicenja. Ali kad je puno ucesnika, kad pocne obilazenje, uletanje onda i ja volim da stisnem gas da se izvucem iz te guzve ili da se potrkam sa nekim pacijentom na semaforu.

Ono sto je meni najveci feeling su krivine, a za to ne treba puno konja, vec umece, dobro vesanje (sportline ili tvrdje) i dobre gume.

Zato sam odgovorio coveku, cim imas snagu preko 150KS na 190ci jaci si od vecine ovih 'traktora' TDI dci... to je bitno i ta granica se sa godinama pomera na gore, 190ke su u svoje vreme bile prilicno brze, danas im treba neki 2.5-16 i 3.2 da ostanu u igri ili makar naturpijan 2.3

Comment

• VladaR
                CBC Veteran
                • 28.01.2008
                • 134
                • Grocka

Originally posted by shaq
                Ono sto je meni najveci feeling su krivine, a za to ne treba puno konja, vec umece, dobro vesanje (sportline ili tvrdje) i dobre gume.
                EXTRA feeling kad malo prikocis pred krivinom, ulazis, dolazis do pola i pocinjes da dajes gas - auto "sedne" u krivini. Uh, obozavam to! Jos ako je takva krivina da mozes da je "odseces" ... Po meni to je najlepsi deo u voznji - pregledne kirivie.
                Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.

Comment

Originally posted by myokis
                  ...pa malo na jednu, pa malo na drugu stranu, a auto ravan k'o daska, ni nagnuo se nije. Vesanje je cudo.
                  Vešanje jeste čudo, ali pravo Sportline vešanje kompletno i izbalansirano, nije poenta naravno samo spustiti auto već igraju ulogu i tvrđi silen blokovi, kruće i deblje balans štangle, sportline amortizeri, direktniji volan i naravno gume nižeg profila (sve nižeg i nižeg )

Inače trudim se da normalno vozim (uglavnom), samo kad auto tako lepo prima gas, zna da ponekad - pogreši čovek

Naravno moram ovde na forumu pre svega da delujem pedagoški, zato poštujte saobraćajne propise, ne pokušavajte ovo sve dok ne dođete do 'Rodića' ili sličnog mesta koje ima ogroman parking izmišljen za malo drifta

Stvarno mi je jako žao što kod nas nema neka prava pista koja se održava i na kojoj se plaća ulaz kao što nemci imaju Nordšlajfe Nirburgring gde se može lepo doći vikendom, trkati sa automobilima, motociklima i izduvati auto na pravoj trkačkoj stazi...

Postoji ideja da se tako nešto privatno izgradi u okolini Mišeluka, što od sveg srca podržavam

Comment

Working...
                  X