Naime pojavljuje mi se vec duze vreme problem sa trzanjem i takozvanom knedlom iskljucivo izmedju 2000-2500rpm.Jednostavno kada motor didje do te vrednosti pocne da trza, i gusi se sve do 2500rpm i posle toga poleti.Jedina stvar koju sam primetio posle toga da se ler gas poveca na nekih 1300rpm.Dali neko ima iskustva sa ovakvom vrstom problema, i dali ler motor moze praviti ovakvu vrstu problema ili je nesto drugo po sredi.Napominjem da je zamenjena raz.kapa ,svecice kao i kablovi.Zamenjena su i creva vakuma ali je problem ostao.
problem sa trzanjem i lerom 190 2.3-16
Collapse
X
-
Ciscen je na poslednjem servisu ali neznam kakve on probleme izaziva ako glavi.Nemam zamenu da bi probao, a nov nije nimalo jeftin kosta neverovatnih 360eur pa nebih ulazio u zamenu dok nebudem siguran da je on.Dali neko zna dali mu odgovara neki ler motor sa nekog drugog motora koji moze ovde da se nabavi?
Comment
-
-
Auto je 1987 godiste,uvezao sam ga 2001.godine.U odlicnom je stanju,presao je samo 101000km tako da lanac nije siguro menjan.Inace ga servisiram na svakih 9000km kako je radio i prethodni vlasnik.Imao sa ovde naravno problema zbog prljavog goriva,ali je u sustini auto savrseno radio do pojave ovog problema
Comment
-
-
odmah menjaj lanac, ako je jos prvi taj auto je vrlo lako moguce rastelovan na razvodu zbog istegnutog lanca. Nekazem 100% ali vrlolako moguce. Ovi 88 god imaju jaci zatezac zato sam te pitao za godiste
Trebas videti sa dr.benz-om mada ja koliko se secam da se menja na 70-80 hiljada.
Comment
-
-
Originally posted by kardankoVrlo rado cu doci u Novi Sad ako imas resenje.Inace sam iz BG-a.
Najbolja prevencija redovno ga menjaj i samo Originalni iz MB nista iz radnji po gradu ni slucajno!
Generalna za taj motor je ko svetog Petra...
Comment
-
-
Ne nisam sa bulevara ali ako mislimo na isti auto kojeg i ja vidjam, po mojim informacijama taj auto ima ubacen obican 2.3 motor kao i zadnji trap od klasicnog 2.3.Inace je iz vecine 2.3-16 ovde izvadjen originalni motor prava je retkost naci ih netaknute.Naravno razlog je papreno i komplikovano odrzavanje.Samo pravi ljubitelj tog auta ce imati zivaca za njegovo odrzavanje ovde
Comment
-
-
Problem je najzad resen na sledeci nacin.Prvo je zamenjen ler motor koji je ponekd ocigledno ostajao zaglavljen u nekom polazaju.Medjutim to je resilo problem povecanog ler gasa ali ne i problem "knedle".Zatim je zamenjena guma ispod k glave i servisiran protokomer sto je uklonilo ceo problem.Sada ide kako treba,samo jos da vidim kako ce se kretati potrosnja s obzirom da je sve ponovo stelovano.Nadam se da sam jos nekom pomogao ili dao ideju ko ima slicne probleme
Comment
-
Comment