Vozim BMW 320i, e91 od 170 ks. Radi nemirno na leru, na dijagnostici pokazuje probleme na prvom cilindru. Menjane su dizne, bobine i svećice ali je problem uvek bio na prvom cilindru. Pri jačem gasu iz auspuha izlazi crn dim. Ne znam šta na dijagnostici cilindara pokazuje ali znam da su normalne vrednosti po svakom cilindru od -200 do + 200 a na prvom cilindru je ta vrednost oko -600. Može li neko da mi pojasni šta je u kvaru, unapred hvala.
gumice ventila
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
VW POLO SDI 1.9 2003 godiste, potrosnja ulja i cudan rad
Poštovani,
Čitam Vaše komentare i vidim da nisam jedini koji ima problema sa kolima. Podijeliću sa Vama moj problem možda je neko već imao iskustvo ili mi pomogne da riješim.
Vozim Pola 1.9 SDI već 6 mjeseci, prešao sam oko 7000km i za to vrijeme dolio 1.9l ulja. Sada je ulje na maksimumu i milim da neću dolijevati do sledećeg malog servisa (9000km).
Problemi: Prvo paljenje izbaci bijeli dim i malo grublje radi. Kada vozim oko 80 km odmah upali žutu lampicu od ulja. Kada se to desi, zaustavim auto, izgasim kola i otvorim čep od motora gdje se dodaje ulje. TAda izbacuje bijeli dim. Zatvorim čep i upalim kola, lampica se izgasila i tako vozim još 80 km i isti postupak.
Primijetio sam kada se to desi, kad upali lampicu, tada na mjerač od ulja izbacuje ulje. Ali to ulje izbacuje samo tad.
Majstorima kad pomenem izbacivanje ulja na mjerac, odmah kazu da je motor produvao. Postoji li mogucnost da je nesto drugo?
Unaprijed zahvalan.
Comment
-
-
Stilo 1.6 16v gumice ili karike
Problem kod mog auta je sto po malo dimi na iber (beo dim), na auspuhu ne dimi, samo pri vecim obrtajima u 2. brzini.
Pri normalnoj voznji auto trosi oko 0,5l na 1000km, povecana potrosnja ulja se javlja pri vecim obrtajima, i to se drasticno povecava.
Sta je tu u pitanju?
Comment
-
-
Neka majstor premeri kompresiju, mada ni to ne mora da bude pouzdan podatak. Dok ne skine gumice ventila i ne vidi ih uživo kakve su nećeš znati. U svakom slučaju gumice mogu da se zamene i to nije preterano skupo pa ako i dalje troši ulje onda jbg
Comment
-
-
Potrebna pomoc. U pitanju hyundai getz 1.3 benzin. Radi se u tome da je automobil dugo stajao i sada se pojavio kao plavicasti ili sivkast dim na auspuhu plus kaplje kao voda na izlazu iz auspuha. Negubi rashladnu tecnost a ulje sam zamenio kao i filter ali opet dimi i to samo kada se da jači gas pa izadje malo plavkastog dima i posle se nista nevidi na leru. (Taj dim se vidi tek kada se motor dobro zagreje). Inace motor radi kao sat nema nikakvih oscilacija, lepo povlaci, negubi snagu , ne pali se nikakva lampica sto se tice greske itd. Jedino mislim da se potrosnja benzina malo povecala.. Sta moze biti da li nesto do karika ili gumica ili cak do dizni, svecica, mozda katalizatora, nekog senzora itd. I zadnje pitanje i ako su mozda te gumice da li mora da se skida glava motora kod getza? Hvala unapred
Comment
-
Comment