alfa 33 nece da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • master_deki
    CBC Veteran
    • 29.01.2008
    • 138
    • nis

Re: alfa 33 nece da upali

Proverio sam i sledece:
    bez datog kontakta na kontaktima relea gde su ukljucene dizne om metar pokazuje 0,kad dam kontakt pojavljuje se neki otpor.Isto to pokazuje i na sve cetri dizne,tj na kontaktima koji se ubadaju u diznu.

Moj zakljucak je da je onda sve to lepo povezano i da dizne dobijaju impuls,dali gresim ili ne?

Trenutno ne mogu da proverim dali dizne bacaju gorivo jer mi je otisla jedna gumica,pa cu je sutra zameniti i provericu i to.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Rus mora da napravi posebno pa to ti je
      Na ovom releu su mirni kontakti na 88 i 30 (van pameti) a radni kontakt je na 87. Špulna je na 86 i 85. Dizne moraju uvek raditi kod paljenja auta čak i ako crkne rele, da bi to bilo mora biti na mirnom kontaktu prekid dizni jer ga onda ustvari nema pošto je kontakt zatvoren a to su 88 i 30 ti ćeš imati spojenu žicu od dizne samo kad rele dobije plus ako je tako kako kažeš. Da bi skratio sebi i meni muke, postupi kako ej rečeno na početku priče, skini sa svakog relea te dve žice od dizni i spoj ih, može stopica u stopicu samo za probu i probaj da upališ auto ako da znak života onda ipak nije spojeno na releima kako treba ili je neki magičar napravio da pod kontaktom rade dizne a prelaskom na plin gube kontakt i otkidaju dizne, što bi značilo da imaš negde još jedan rele koji komanduje sa ova četiri....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
        CBC Veteran
        • 29.01.2008
        • 138
        • nis

Ok,probacu i tako samo te nerazumem bas najbolje...znaci skinem sa relea dve zice koje idu od dizni i spojim ih jednu sa drugom?To uradim sa sva cetri?I gde onda da vezem te cetri zice koje dobijam kad to prevezem tako?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pa nigde, to je jedna žica od dizne koja je presećena na nekom mestu i ta dva kraja idu na rele koji od nje pravi celu žicu ili je prekinuta. Kad spojiš svaki par imaš original instalaciju kao da nije ništa dirano samo je žca duža 1 metar.

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
            CBC Veteran
            • 29.01.2008
            • 138
            • nis

Ajde probacu,ali koliko sam ja video ni jedna od te dve zice nije nigde prekinuta,tako da kad ja njih skinem sa relea prakticno iskljucujem dizne.Mozda sam lose video,provericu opet i probacu tako,da vidimo sta se desava.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ajde onda ovako, ne diraj ti to ništa nego lepo kod električara, tu je neko napravio papzjaniju od relea i žica i uradio nešto van pameti jer očigledno nije znao kako se to radi. Da ne bi nešto spalio idi bolje kod električara. Ako je prekinuo obe žice još veći je magarac.
              Princip rada ej da se prekine plus od dizni koji je stalan a minus daje ECU kad i koliko treba. Plus se prekida na način da se svi plusevi od dizni preseku i spoje u jedan sa obe strane preseka i to se stavi na rele koji uvak ima prolaz kad nema struje da bi auto palio na benzin i ako nešto crkne, praktično tako je kao da nije ništa dirano. Kad namotaj dobije napon odspoji rele prekine plus napajanje na dizni i ona ne radi. Što je tu sad neko stavljao 4 relea stvarno ne znam a nema ni slike nikakve.

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
                CBC Veteran
                • 29.01.2008
                • 138
                • nis

Ipak si bio u pravu,jedna zica sa dizne ide direktno na relej,a druga je prekinuta.Da probam onda kao sto si mi rekao da spojim te zice ili da ipak ne diram nista?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

U tom slučaju probaj tako da ih spojiš pa vidi da li će upaliti ili dati znak života bar.

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
                    CBC Veteran
                    • 29.01.2008
                    • 138
                    • nis

Evo ovako,prespojio sam zice kako si rekao i opet nece da upali,ponasa se isto kao i do sada.
                    Proverio sam dizne - bacaju benzin,proverio sam svecice - bacaju varnicu,dakle sve izgleda ispravno ali auto i dalje nece da upali na benzin.
                    S obzirom da nije hteo na benzin probao sam ga na plin i pali normalno,sto kazu kao mina Dok auto radi na plin,prebacim ga na benzin i istog momenta se ugasi.
                    Dakle,na plin pali i radi normalno,na benzin nece uopste,ni da se "zakaslje",sta dalje da radim? Sta bi mogao da bude problem?

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Pokvaren protokomer na L-jetroniku.
                      Probaj skini crevo pre protokomera i srafcigerom otvori klapnu protokomera malo a neko nek proba da vergla.

Comment

• rasat
                        CBC Član
                        • 10.04.2009
                        • 28
                        • lipolist

nece biti bas da da dizne bacaju benzin a motor nece da upali,to dvoje nemoze zajedno

Comment

• master_deki
                          CBC Veteran
                          • 29.01.2008
                          • 138
                          • nis

Originally posted by rasat
                          nece biti bas da da dizne bacaju benzin a motor nece da upali,to dvoje nemoze zajedno
                          Pa znam,i meni je nelogicno,ali verovao ili ne tako stoje stvari.
                          Izvadio sam svaku diznu iz lezista tj.po dve i pokusao da upalim drzeci papir ispod dizne...rezultat je mokar papir sto po mojoj logici znaci da dizne bacaju benzin...

Comment

• master_deki
                            CBC Veteran
                            • 29.01.2008
                            • 138
                            • nis

Originally posted by b_samardzic
                            Pokvaren protokomer na L-jetroniku.
                            Probaj skini crevo pre protokomera i srafcigerom otvori klapnu protokomera malo a neko nek proba da vergla.
                            Sad moras malo da mi pojasnis na koju klapnu mislis...u jetronic dolaze dva creva sa isparivaca i jedna siroka iz filtera za vazduh...jetronic je povezan plasticnom cevi sa motorom....kad skinem tu cev koja povezuje jetronic i motor imam klapnu na jetronicu i klapnu na motoru...klapna na motoru je povezana sa gasom tako da ta klapna sigurno radi po mojoj logici...klapna na izlazu iz jetronica da je pokvarena auto valjda nebi radio ni na plin...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Klapna u Jetronicu, na osnovu te klapne proračunava sve parametre. Usled detonacija ta klapna ume da se zaglavi u kontra smeru, mislio je na to da probaš kako je pokretna, treba da ide lako.

Sa druge strane, varnicu definitivno ima, benzin kažeš da dobija na brizgaljke, ne znam da l isi vadio diznu da vidiš da li baš šprica benzin il isi gledao da li dolazi benzin do dizni, i nema više. Auto mora da upali, ima varnicu i gorivo a ima i tačku paljenja jer ne bi palio ni na plin. Znači nema benzina ipak ili je protokomer (Jetronoc) prolupao totalno.

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
                                CBC Veteran
                                • 29.01.2008
                                • 138
                                • nis

Nisam samo gledao dali gorivo dolazi do dizne vec dali gorivo prolazi kroz diznu.Znaci gorivo dolazi do dizne i prolazi i kroz diznu,znaci dizne rade svoj posao i bacaju gorivo na svecicu.Ostaje jedino taj jetronic.Klapna koja postoji u njemu ide sasvim lako,probao sam danas,ali ajde da vidimo dali mislimo na istu.Znaci na pocetku ima crevo koje ide u filter za vazduh.Filter ide dalje u jetronic.Na drugom kraju jetronica je ta klapna na koju ja mislim,obicna limena,i ona se sasvim lagano i lako pomera.Ako je to ta onda mislim da nije ni do toga.

Postoji li mozda mogucnost da negde uvlaci vazduh i da zbog toga nece da upali?

Comment

Working...
                                X