alfa 33 nece da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Re: alfa 33 nece da upali

Da mislio sam na tu klapnu na jetroniku ali da joj pridjes sa strane filtera.
    Kako si je ti pomerao iz pravca motora?
    Zar nju ne pomeras u pravcu u****vanja vazduha?
    Dok verglas pomeraj klapnu srafcigerom pa mozda i upali.
    Kod nje bi trebalo da imas i petu diznu za hladan start proveri da nije ona.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ne, niste se sporazumeli, UNUTRA u JETRONICU ima klapna koju pomera vazduh kad motor radi. Ona ima hod u jednu stranu i vraća se nazad na početak. Detonacija plina ume da je pokrene na suprotnu stranu pa ode "iza" početka i zaglavi se.Nije limena nego od aluminijuma i nije mala.

On je pomerao detoklapnu koja nema veze sa ovim. To što si pomerao služi da spreči ovo što sam opisao ako dodje do detonacije ali se to u praksi retko dešava...
      Zaboravi plin, on radi, i ne gledaj ništa u vezi plina.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• master_deki
        CBC Veteran
        • 29.01.2008
        • 138
        • nis

Klapna o kojoj ja pricam tj.koju sam pomerao nalazi se u jetronicu na samom izlazu iz njega tj.na ulazu u crevo koje povezuje jetronic i motor,velicine je precnika creva,veoma je lagana i vidljiva bez rastavljanja jetronica.U pocetnom polozaju je zatvorena,pomera se u pravcu u****vanja vazduha ali moze da se lako podigne prstom kad se skine crevo koje povezuje jetronic i motor. Pretpostavljam da je to ta detoklapna na koju Dora misli.

E sad,ako sam dalje dobro razumeo,klapna koju bi trebao da proverim nalazi se unutra u jetronicu i ne moze da se vidi dok ne rastavim jetronic potpuno?

Comment

• rudic.m
          CBC Senator XXL
          • 30.07.2008
          • 407
          • Odžaci

Na protokomeru gore imas jedan poklopac.Skines ga i ima jedna poluga-senzor koja se pokrece levo desno kad se i klapna pokrece.Verglaj i trebalo bi da se pomera.
          viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Vlada64
            CBC Član
            • 05.06.2009
            • 27
            • Smederevo

Strasno je nezahvalno ovako pricati o kvaru na ne vidjeno,jer moze da bude i neka nevidjena glupost.U potpunosti se slazem sa predhodnicima,sve te mogucnosti postoje,ali samo mozemo da nagadjamo u zelji da ti pomognemo,pa cu da probam i ja.To sto pusta gorivo na brizgaljke(dizne)ne znaci da i radi to kako treba.Bitan je i pritisak goriva i sam mlaz.Naime brizgaljka treba da baca gorivo u vidu rasprskivaca,kao recimo dezodorans.Nikako ne sme da curi ili kaple gorivo sa nje.Kada probas predhodne savete i ako ti nista ne pomogne skini ponovo kabal sa bombine,uzmi jednu plasticnu flasu od 0.5 ili 1L,odseci je pri vrhu,zatim skidaj jednu po jednu diznu,drzi je iznad flase i gledaj kakav ce mlaz dizne da bacaju dok neko vergla. Pozdrav!
            "BROJ I MERA MOJA VERA" - Moto predratnog esnafa tehnicara i inzinjera.

Comment

• master_deki
              CBC Veteran
              • 29.01.2008
              • 138
              • nis

To sam vec proverio i gorivo se rasprskava,bas kao dezodorans,ne tece u mlazu.Pritisak neznam da li je moguce proveriti ali ovako na "oko" i osecaj pritisak pod kojim dizne izbacuju benzin je prilicno jak.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

nevalja ti gorivo burazeru.
                netje na vodu da radi.

ili nema uopste vazduha,ili je gorivo toliko loshe da netje da ga upali.koliko ti je jaka i dobra varnica ?

od kad se tebi deshava da neradi na benzin,i kako je to pochelo da se deshava?

uzmi start sprej pa prskaj u otvor za vazduh dok neko vergla..da vidish otjeli pocheti da se "sastavlja"
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• master_deki
                  CBC Veteran
                  • 29.01.2008
                  • 138
                  • nis

Varnica je jaka i dobra,gorivo takodje,drugi auto radi na njemu bez problema.
                  Gde mislis da prskam taj sprej,na samom pocetku creva odakle uzima vazduh?
                  Pocelo je da se desava tako sto auto dugo nije vozen na gorivo vec samo na plin.Iako nije vozen palio je i radio ali samo dok drzim gas,cim ga pustim auto bi se ugasio.Top sedesavalo jer su dizne bile prljave.Sada sam stavio druge,koje su provereno ispravne i sada nece ni da upali.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

start sprej se prska tamo gde u****va vazduh.na spreju pishe koliko se prska i kako.
                    pa probaj da vratish te stare dizne,ako je sa njima bar nekako radio.
                    znachi da ipak ima neke veze sa gorivom,diznama,pritiskom goriva.
                    mozda imash vodu u gorivu ..nemam pojma sta bi jos moglo da bude.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Vlada64
                      CBC Član
                      • 05.06.2009
                      • 27
                      • Smederevo

Da li imas katalizator na auspuhu?

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Mozda dizne treba da idu na proveru kod nekog ko ima onu wynn's mashinu : Stosic na Paliluli , Pancic u Vrezini, Vojkan alfista u Durlanu ....

Inace, Zoranbg najprakticnije razmislja : treba staviti stare dizne, pa probati.
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• master_deki
                          CBC Veteran
                          • 29.01.2008
                          • 138
                          • nis

Stare dizne su ZAPUSENE,pokusano je da se ociste i nije uspelo.Nove dizne su PROVERENE,ISPITANE i rade bez problema i bacaju mlaz,odnosno rasprsuju gorivo.Dakle,dizne rade svoj posao i n ije u njima problem.

Probacu sa start sprejom.

Katalizator neznam dali ima,pogledacu,ali cini mi se da nema.Ima lambda sonda,to znam.

Comment

• Vlada64
                            CBC Član
                            • 05.06.2009
                            • 27
                            • Smederevo

Lambda sondu mora da ima. Ako imas katalizator,otkaci ga i probaj da upalis onako samo sa cevkom sa izduvne grane,bez lonca-nista te ne kosta da probas.Jedino mi to jos pada na pamet.I kada radi na plinu mora da ima varnicu,da pravi smesu sa vazduhom itd.Jedina je razlika sto ovde ubrizgava benzin umesto plina,a kazes da su dizna OK (neka me neko ko se bolje razume u plin ispravi ako gresim).

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Ako imas jetronik od neke druge alfe a da odgovara po broju probaj verovatno ce upaliti.
                              Verovatno detonaciona klapna nije stavljena nego ona gumica.
                              Jesi probao da skines gumeno crevo i dok verglas da otvaras klapnu polako?
                              Pitam te vec treci put al tesko je kad neznas ni koji je koji deo.
                              Ta klapna je nategnuta oprugom i zatvara usis. Pri prolasku vazduha otvara se u zavisnosti od protoka vazduha.
                              Polugicom je klapna povezana sa potenciometrom koji salje podatak kompijuteru koliko vazduha ulazi i toliko goriva ubacuje.
                              Kod detonacije se klapna iskrivi i razsteluje se podatak koji salje u kompijuter pa je smesa pogresna.
                              Mogo bi i malim plinskim brenerom da ubacujes malo plina da vidis dal ce da upali ali neznam koliko si strucan pa lako mozes i da pokvaris auto dok se igramo gluvih telefona.

Comment

• master_deki
                                CBC Veteran
                                • 29.01.2008
                                • 138
                                • nis

Mislim da sam na svako p[itanje odgovorio,znaci NE,nisam probao da pomeram tu klapnu ali probacu,kao i sve ostalo sto je predlozeno,i cim budem probao javicu sta je bilo.

Comment

Working...
                                X