Leti greje / zimi hladi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Re: Leti greje / zimi hladi!

Izvrseni servisi. Platio 39.500 dinara. Dijagnostika pokazala da je sve u redu. Da li rade (pred)grejaci nije pokazala, jer je motor bio zagrejan. Jos mi nije jasno gde se ti grejaci nalaze, ali mi je objasnjeno da se ne mogu menjati, jer su zaliveni u nekakvom bloku, koji se menja kompletan u slucaju neispravnosti. Jos nisam probao kako sve funkcionise nakon velikog servisa.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

Care, ovu konverzaciju sa samim sobom mozes i u notebook-u da odradis..

Jel resen problem ili nije? i zasto nije?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Koji servis je u pitanju?

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Na žalost ma koliko neki ljudi pokušavali da pomognu, ne vredi. Dijagnostika ništa nije pokazala, ali je mušterija olakšana za 39.500 i potpuno zadovoljna. Šta onda MI ovde tražimo STRATOSE, GORANS, JAPANX.... i to sve bez pare i dinara. Komentarisao sam da nije uredu da se ljudi ne jave kad reše problem, ali mi je potpuno nejasno zašto ljudi jedno pitaju a drugo NErade? Na ovom izuzetnom forumu postoje ljudi koji imaju takva iskusttva i toliko znanja da mogu da reše neverovatne stvari, da idu korak ispred vremena pa i da ukrste koplja sa mnogim OVLAŠĆENIM serviserima i izađu kao pobednici. Nemojte im oduzimati vreme i zamarati ih stvarima tipa hoću p..., neću p.....
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• PanduR
            CBC Veteran
            • 18.11.2010
            • 133
            • Pecinci

Originally posted by JAPANX
            Care, ovu konverzaciju sa samim sobom mozes i u notebook-u da odradis..
            Jel resen problem ili nije? i zasto nije?
            Pretvorilo se u konverzaciju sa samim sobom, jer u ovom forumu ne mogu da koristim opciju edit, a na postove mi nije odgovarano. Usput, sve sam radio notebook-om. Malo veci netbook, koristeci Conection point.

Problem nije resen, jer je serviser "zaboravio" da "prikaci" dijagnostiku na hladan motor, pa nije vidio da li rade 3 grejaca koji se automatski ukljucuju pri startu. Nakon izvrsenog velikog servisa, radi "odzracenja" sistema zagrejao je motor na radnu temperaturu, ne primecujuci da se ocajno sporo zagreva, a shef mu nije preneo da sam trazio da se eventualni kvar otkloni.

Radi se o jedinom Renaultovom servisu u Zemunu i tvrde, da termostat nije u pitanju, vec iskljucivo ti grejaci, koji kostaju oko 100 e.

Na pitanja o tim grejacima niko mi nije odgovorio, pa cu postaviti novo pitanje:
            Kako da ispitam da li grejaci dobijaju struju i odakle? Uproscena el.shema.

Comment

• PanduR
              CBC Veteran
              • 18.11.2010
              • 133
              • Pecinci

Gotovo! Danas sve isto: stigao u servis, kazaljka pokazuje uobicajenu radnu temperaturu, a gornje crevo hladno, kao i prelivno. Celi dan su ga testirali i dijagnostika pokazuje da je sve u redu. Termostat zatvoren i otvara na +95 C. Problem je u tome sto motor ne postize tu temperaturu u ovim uslovima - jutros -5 C. Ova verzija nema grejace o kojima sam pisao. Nakon duzeg turiranja u mestu, termostat je otvorio.

Kazu, da je kod lagune 1.9 dci grejanje jos gore! Da li im je verovati?

Hvala svima na strpljenju i necu vas vise smarati.

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Nakon duzeg turiranja u mestu, termostat je otvorio.
                Tesko se zagreva u mestu, pri ovim temperaturama, bilo koji auto.
                Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Posebno kada je termostat neispravan.

Comment

• PanduR
                    CBC Veteran
                    • 18.11.2010
                    • 133
                    • Pecinci

Ozraciti ili odzraciti sistem hladjenja-grejanja? Nije bitno, vazno je da se razumemo. Pravilno je odzraciti, a mene ce ozraciti na VMA - Institut za nuklearnu medicinu, tako da 24h nakon primanja doze ne smijem biti u blizini dece, jer cu da zracim opasno po njihovo zdravlje!

E sada u vezi problema grejanja. Stanje se znatno poboljsalo, jer sam drugi dan ove godine nakon postizanja radne temperature odvrnuo cep plasticne posude za antifriz i dva puta je izbacio neki balon, ali je tecnost ostala mlaka.

Danas sam na relaciji BG-SM relativno brzo dostigao radnu temperaturu i na -7C imao dobro grejanje.

Kad sam preuzeo vozilo u servisu, cekao sam da ga majstor "ozraci". Po svemu sudeci, to nije dobro uradio.

Postavlja se pitanje, kako biti siguran da je sistem odzracen i da ne postoji jos neki cep?
                    Na kojem mestu se cesce stvara vazdusni cep prilikom zamene ili dopune tecnosti?

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ovo ovako ne ide. Dobijas savete, ne slusas ih i vodis monolog koji ne vodi nigde, trosis i nase i svoje vreme. Objasnjeno ti je zasto se sumnja na problem koji se sumnja, ti pustas servisere da ti pricaju bajke o nekakvim grejacima koji ne rade, i rqdis kontra. Samim tim tema nema poente.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Obrati malo vise paznju na savete ljudi koji resavaju TVOJ problem umesto monologa za koliko se agrejao auto i ociglednog neobracanja paznje na bilo kakav savet koji se da.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• PanduR
                          CBC Veteran
                          • 18.11.2010
                          • 133
                          • Pecinci

Nakon svega, zakljucio sam, da su u pravu oni koji tvrde, da svako auto na veoma niskim temperaturama sporo greje (postize radnu temperaturu) i da sam ovu temu trebao da pokrenem pod Opste diskusije o automobilima, pa predlazem da je moderator tamo preseli, jer jos ima dosta da se kaze o temi grejanja i hladjenja.

Posebno sto se niko nije javio u vezi pitanja dodatnih grejaca, o problemima naknadne ugradnje i kako sam odzraciti sistem hladjenja motora, ili to mora obavezno da uradi strucno lice.

Comment

• espace2beograd
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 149
                            • Pančevo
                            • Golf 7 81kw

sve mozes i sam, ne treba ti strucno lice ali ti sem skole treba i dosta prakse sto ti nemas
                            Bio si u srevisima i nisi dobio zeljene odgovore za neke pred grejace a ocekujes ih od ljudi koju nemogu da razumeju u cemu je uopste tvoj problem ako on uopste i postoji

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

svako auto na veoma niskim temperaturama sporo greje
                              Samo ako ga zagrevas u mestu. Ako ga upalis i odmah krenes sa normalnom voznjom, a pri tom je u sistemu za grejanje sve ispravno, auto ce se brzo zagrejati.
                              Ovde je cak apsolvirano i to, da je zagrevanje u mestu, stetno po motor.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• nikaragva
                                CBC Senator XXL
                                • 03.06.2008
                                • 521
                                • B. Palanka
                                • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ovo preti da postane kultna tema. Mozemo svi ovde npr. da se olaksamo i kazemo neke svoje misli, ako imamo ili mozda nemamo, ali mislimo da imamo, neki problem sa grejanjem motora/kabine.
                                Evo npr. kod mene ima neki digitalni ispis temperature rashladne tecnosti u nekom 'tajnom' meniju. Sad po ovom vremenu meni ta temperatura nikad ne prelazi 70`C. Uvek je negde oko 65`C. U pitanju je pretezno voznja po vojvodjanskim atarima, a gradska je svedena na to da se izadje/udje iz grada. Nema ni govora o nekim temperaturama tipa 90+ stepeni i slicno.

Comment

Working...
                                X