Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Pitajte ovde!!!

U normalnim okolnostima to ima tacno tu svrhu, ali na asconi od 300.000 km je iber izvucen iz u**** i usmeren napolje. Osim sto skuplja cvrstu materiju, ne znam da li ima neke veze sa nekim podritiscima/nadpritiscima ...podigao mi se merac ulja iz lezista zimus , pa mi se cini da mi ne dise motor na iber kako bi trebalo. A to sito je bas zabagrelo (ne mogu da nadjem bolji izraz )

Sta mislis, da ipak skinem ja to ?
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

...ocisti pa vrati.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Budi uporan pa ga makar delimično očisti,kao što 206 reče. Bez njega bi ti na većim obrtajima i većem opterećenju izbacivao ulje napolje ,pošto si skinuo iber tj to crevo sa glave si odvojio i ispuštaš džabar sebi u kabinu ili tu negde. Listovi mogu da se rastave,očiste i sastave.Budi kreativan,ako je to u ovakvom slučaju moguće.

Comment

• ilijavk
          CBC Početnik
          • 12.03.2010
          • 8
          • Loznica

Drma pri oduzimanju gasa

Polo 1,6 1996 benzin.
          Imam problem što auto pri naglom oduzimanju gasa drma nenormalno, kao u slučaju ako bih recimo sa 2k obrtaja samo sklonio nogu sa ga gasa.
          Jednostavno nema onog postepenog usporavanja , auto drži ler gas, mada se ponekad desi i da se ugasi iz čista mira i to baš u leru.
          Šta bi mogao da bude uzrok.

Comment

• stajcic
            CBC Član
            • 19.07.2008
            • 21
            • Gradiska / BiH

Punto 1.2 16v 2001. Pukla ona plastika na ulazu rezervoar (grlo) pa sad cep ne dihtuje dobro... Da li je isti taj ulaz na jtd i benzincima. Punto 2 . Nasao sam na otpadu taj dio od jtd-a ali ne znam da li odgovara... mislim da je svim punticima isti rezervoar- 47 lit.

Comment

• pantelijaostojic
              CBC Član
              • 13.11.2009
              • 74
              • Beograd

Pre dva dana zamenim zadnju poziciju/stop svetlo, ali umesto sijalica stavim one fensi led diode i sija lepse.. ali od kad sam ih stavio pali mi se cech-engine lampica na cajgeru .Jos sam primetio da kada kocim ona se ugasi pa posle nekog vremena opet pali.. Jel moram da odem na dijagnostiku i da li oni mogu da otklone taj da nazovem bag zbog novih sijalica? ili ako sam mogu da resim problem dobro bi mi dosao neki savet radi se corsi c ako je to bitno..Unapred zahvalan Panta

Comment

• belins
                CBC Početnik
                • 03.08.2010
                • 1
                • NS

Pomaze Bog.
                Imam Fiat Uno 45,903 kubika.Pokusacu u sto kracim crtama da opisem problem koji me vec duze vreme mori.
                Motor mi je u dosta dobrom stanju ali vec duze vreme mi se auto gasi na leru i (najcesce kad stajem na semaforu tj.kad bi trebao motor da spusti na nekih 800 obrtaja,on se ugusi) i ima neravnomeran rad.Posle toga on upali iz prve i nastavljam voznju.Promenio sam svecice,kablove,platinsku dugmad sa kondenzatorom,majstori su mi podesavali paljenje,ocistili dizne ler gasa ali posle dva dana savrsenog rada opet isto (drzi vodu dok majstori odu).Pretpostavljam da je u pitanju karburator kojeg verovatno treba remnotovati ili je neki drugi problem u pitanju (fals vazduh) ali bi voleo da mi neko iznese malo strucnije misljenje.
                Hvala unapred.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Predpostavljam da je u karburatoru problem, preliva il nesto slicno, potrebno sredjivanje.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• boka123
                    CBC Početnik
                    • 13.08.2010
                    • 3
                    • apatin

ljudi imam veliki problem sa bmw 320 85god prokuvao mi je i ja sam ubedjen da je pokvaren visko,auto kuva a ja ga zaustavim prstom i to jako lako,odem na neki otpad i kupim za 20eu promenim kad ono isto tako e sad kako mogu da ga ispitam i dali je to uopste moguce.hvala unapred

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Tako sto kupis nov. Svi polovni su uglavnom dotrajali. Da ga ispitas ne mozes sem da ga namontiras na auto i pustis da se ugreje motor pa opet seces prste

Comment

• boka123
                        CBC Početnik
                        • 13.08.2010
                        • 3
                        • apatin

e kostao me visko u medjuvremenu mi je otisao dihtung ili je pukla glava,videcemo kad se rastavi

Comment

• Bega
                          CBC Početnik
                          • 03.09.2008
                          • 3
                          • Beograd

Citroen Xara 1,9D

Pozdrav svima,
                          Tražim savet za problem koji mi se javio na dužem putovanju.
                          Evo šta se desilo, vozio sam auto putem, oko 140km/h deonicu od oko 200km
                          uz odredjene prekide na granici i naplatnim rampama. Motor je promenio zvuk,
                          počeo je grublje da se čuje, izgubio je snagu i nisam mogao da idem više od 100km/h.
                          Isključio sam se i tom prilikom kad sam oduzeo gas motor se ugasio i nije hteo da upali.
                          Majstor nije ništa pametno ustanovio samo da mi je falilo malo ulja koje dosuo, a motor pošto se ohladio
                          upalio je i sasvim normalno radio. Pretpostavka majstora je bila da je vožen dugo (oko 200km) većom brzinom nego što
                          mu odgovara tj. u višim obrtajima.
                          Drugi put mi se tako slično desilo ponovo na istom putu samo u kontra pravcu ali sam tada vozio u proseku oko 120km/h
                          i prešao sam manje km. oko130km prilikom oduzimanja gasa da bih se zaustavio na naplatnoj rampi motor je počeo da trza.
                          Stigao sam još par km do granice i tu sam odmorio 10-15 min. moram da napomenem da je temperatura vazduha bila iznad
                          30 c. tako da neverujem da se motor za to vreme mogao nešto značajnije da ohladi, nastavio sam put bez problema.
                          Ni u jednom slučaju temperatura motora nije prelazila 90c, tj. nije bilo prgrevanja motora.
                          I još da kažem da vozim Xsaru 1.9D 2001 godište

Jedan majstor mi je rekao da pošto sipam evro disel bosh puma se nepodmazuje dobro pa da neki djavo možda zaglavi i nećeda se vrati odmah pa auto počne da trza.
                          Molim sve koji imaju neki savet da pomognu.

HVALA

Comment

• boka123
                            CBC Početnik
                            • 13.08.2010
                            • 3
                            • apatin

ljudi imam veliki problem sa bmw 320 85 god kupio sam ga pre 20 dana,nije mu radio sat od temperature, posle par dana nadjem drugi sat namontiram kad ono kuje temperaturu skoro u crveno u medju vremenu neki klinac mi kaze da je prethodnom vlasniku prokuvavao par puta,aj sad sta je tu je zavalio me klinac od kog sam kupio,skinem glavu odnesem kod cubija u ns glava 160 eu dihtung glave + u**** +izduva + filter ulja + ulje + zupcasti kais= 220 eu malo vise,dodjem kuci namontiram kad ono imam sta da vidim potpuno isto kao pre,u madjuvremenu sam promenuo i indikator i sat i vodenu pumpu i hladnjak itermostat i stavio visko zavareni,kad je hladan naspem mu vodu do cepa pustim ga da radi izluftiram ga dobro i nepravi mehurice u posudi mislim da nije pukao cilindar,ne curi nigde .neznam vise sta da radim pomagajte

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Da li on stvarno kuva kada je u crvenom ili lazno pokazuje? Je si li zamenio termodavac onaj plavi?

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Re: Citroen Xara 1,9D

Originally posted by Bega
                                Pozdrav svima,
                                Tražim savet za problem koji mi se javio na dužem putovanju.
                                Evo šta se desilo, vozio sam auto putem, oko 140km/h deonicu od oko 200km
                                uz odredjene prekide na granici i naplatnim rampama. Motor je promenio zvuk,
                                počeo je grublje da se čuje, izgubio je snagu i nisam mogao da idem više od 100km/h.
                                Isključio sam se i tom prilikom kad sam oduzeo gas motor se ugasio i nije hteo da upali.
                                Majstor nije ništa pametno ustanovio samo da mi je falilo malo ulja koje dosuo, a motor pošto se ohladio
                                upalio je i sasvim normalno radio. Pretpostavka majstora je bila da je vožen dugo (oko 200km) većom brzinom nego što
                                mu odgovara tj. u višim obrtajima.
                                Drugi put mi se tako slično desilo ponovo na istom putu samo u kontra pravcu ali sam tada vozio u proseku oko 120km/h
                                i prešao sam manje km. oko130km prilikom oduzimanja gasa da bih se zaustavio na naplatnoj rampi motor je počeo da trza.
                                Stigao sam još par km do granice i tu sam odmorio 10-15 min. moram da napomenem da je temperatura vazduha bila iznad
                                30 c. tako da neverujem da se motor za to vreme mogao nešto značajnije da ohladi, nastavio sam put bez problema.
                                Ni u jednom slučaju temperatura motora nije prelazila 90c, tj. nije bilo prgrevanja motora.
                                I još da kažem da vozim Xsaru 1.9D 2001 godište

Jedan majstor mi je rekao da pošto sipam evro disel bosh puma se nepodmazuje dobro pa da neki djavo možda zaglavi i nećeda se vrati odmah pa auto počne da trza.
                                Molim sve koji imaju neki savet da pomognu.

HVALA
                                Moguce je da je nesto oko dotoka goriva. Da li je pumpa u redu, filter nafte cist?

Comment

Working...
                                X