Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Odg: Pitajte ovde!!!

Automobil: Pezo 307 1.6 16V iz 2002.godine, nema ugradjen TNG

Opis problema:

-Letos pred more sam odradio veliki servis. Posle dan ili dva pocelo je karakteristicno skripanje PK kaisa koji se otpustio. Otisao sam u servis i oni su ga dotegli medjutim on se ponovo popustio vec narednog dana. Posto se to skripanje culo samo neposredno posle starta motora i vrlo brzo prestajalo odlucio sam da ga ignorisem posebno zbog toga sto ni jedan signalna lampica (punjenje akumulatora naprimer) nije signalizirala neki problem. Realno problema i nije bilo pa sam u medjuvremenu napravio oko 7000 km.

U poslednjih 2-3 dana umesto tog zvuka kaisa pojavljuje se veoma jak zvuk nekog skripanja. Taj zvuk je najizrazeniji kod motanja volana u mestu (nesto vise kod motanja pun desno nego levo). Pokusao sam da lociram mesto odakle se to cuje i mislim da je negde u predelu gde zupcasti kais dolazi na bregastu, sto ne mora biti tacno posto mozda i gresim u toj proceni.
    U toku voznje to skripanje prestaje( ili se mozda smanji pa se u kabini ne cuje).

Inace i pored toga nema nikakve signalizacije neke neispravnosti a auto ide kao i do sada, znacu u voznji nema nikakvih problema (lepo vuce, lepo ubrzava...)

Eto to je ono sto sam do sada primetio pa se nadam da ce neko imati ideju sta bi moglo biti.
    www.paluba.info

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Liči na probleme sa servo pumpom. Imaš li dovoljno ulja u sistemu za servo ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Proverio i ima dovoljno.

Da li mozda dijagnostika moze da detektuje tako nesto? Jasno mi je da ona ne moze da detektuje cisto mehanicke kvarove (busna guma, razbijena stopaljka...) ali mozda preko neke anomalije nekog od senzora?
        www.paluba.info

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Pretpostavljam da je detektovan, da bi ti upalilo MIL lampu. Ako imaš elektrohidraulični servo, onda bi mogao postojati senzor koji "kaže" motoru "stani, nabio si dovoljan pritisak ", a fabrička dijagnostika bi trebala da ide do tih detalja...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Ok, sta da radim dok ne odem kod majstora? Nije moguce da odem kod majstora pre ponedeljka a auto mi je potreban naredna 2 dana. Da li je pametno voziti uz izbegavanje motanja punog desnog ili levog ili ipak prvo kod majstora pa tek onda sve ostalo?
            www.paluba.info

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

PK kais NIJE moguce dotezati.......ili nisu stavili sve spanere i remenice nove ili je nesto promaseno u montazi. Remenica radilice i Alternatora se ponasaju bas tako.

Servo na njemu nikako ne moze da utice na zvuk kaiseva......Dijagnostika pokaze sve ako znas gde da gledas....
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Gavro

Remenica radilice je u pitanju.
                www.paluba.info

Comment

• motorelektronik
                  CBC Početnik
                  • 25.12.2011
                  • 9
                  • ugljevik

wolksvagen jetta vr6 2.8

pozdrav svima! Treba mi pomoc u pronalazenju delova za motor jetta vr6 2003 godina. Konkretno me interesuje brizgac goriva-dizna, ako neko ima informacije gde bih mogao da nadjem nove ili polovne. unapred hvala!

Comment

• Mr_Black
                    CBC Početnik
                    • 20.10.2009
                    • 8
                    • Beograd

Cao svima! Moze li neko da mi predlozi neki dizel servis u okolini Beograda ili u Beogradu ? Cuo sam da postoji jedan u naselju Umka. Odgovor mi posaljite u inbox! Hvala

Comment

• yugioh
                      CBC Početnik
                      • 12.03.2012
                      • 1
                      • B.P.

Yugo 55 problem

Poštovani imam jedan vrlo čudan problem sa Yugom 55. Naime posle duže vožnje tj uvek oko 45km počne da u vožnji gubi snagu. Pri dodavanju gasa auto se guši i gasi a ako držim konstantan gas onda je ok (stim sto ne dozvoljava ubrzavanje). Zastanem na nekom parkingu ugasim auto nekih 1-2minuta i posle toga sam miran još 10-ak kilometara. Ovo mi se dešava uvek na istim mestima (stajem na istim parkinzima, na istim deonicama se javlja gušenje) pa sam stekao utisak da se neki deo pregreje i da uzrokuje ove pojave. Svećice su nove, ne znam šta bi moglo da bude uzrok. Kontakti na kablovima na mestu psoja sa svećicom su jako uprljani uljem, da li to ima neke veze. Filter za vazduh je poprilično prljav da li možda to ima neke veze. menjao sam onaj mali filter goriva ali opet se javlja ista priča, promenjene su i četkice na alternatoru a opet se javlja isti problem. Pri kratkim relacijama po gradu ne javlja se ovaj problem.
                      Pomagajte.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Probaj da zameniš benzinsku pumpu, ona može tako da se ponaša kad se ugreje...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Odg: Yugo 55 problem

Originally posted by yugioh View Post
                          ... Filter za vazduh je poprilično prljav da li možda to ima neke veze?
                          Zameni filter i proveri, koliki je hod pumpe. Po potrebi, zameni bakelitni distancer, ili zaptivke (ima raznih debljina), kojima se podešava hod pumpe. Na kontaktu kabla i svećice, ne sme biti ulja. Koje svećice imaš? Kad si menjao i koje motorno ulje? Da li mnogo dimi na iberlauf i da li je crevo prikačeno na kućište filtera vazduha?

Comment

• 0megA
                            CBC Član
                            • 03.08.2008
                            • 42
                            • Beograd

Da i ja pitam nesto. Auto je Daewoo Nexia 1997 godiste 1.5 sa 8 ventila (nema plin).
                            Pre neki dan je poceo da mi se cuje neki cudan zvuk sa desne strane (posmatrano sa vozacevog mesta) koji najlakse mogu opisati kao neko tiho zavijanje.

Zvuk je izrazeniji kada auto radi na leru nego kada se doda gas mada se i tada cuje ali opet ne toliko kao kada stanem na semafor i izbacim ga iz brzine.

Auto lepo ide vuce bez problema samo sto je taj zvuk poceo da se cuje.

Sta bi moglo da bude u pitanju?

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

prvo bi bio red, da dok auto radi na leru , otvoris haubu i probas da odredis a verovatno tacno i utvrdis odakle dolazi zvuk.
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 0megA
                                CBC Član
                                • 03.08.2008
                                • 42
                                • Beograd

Podigao sam haubu i da doalazi sa te strane ali ne mogu da odredim tacno odakle.

Comment

Working...
                                X