Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AleksandarCa32
    CBC Početnik
    • 14.04.2020
    • 3
    • Cacak
    • Audi A4 B5 1.8 20V

Problem potrosnja

Pozdrav ljudi, imam problem sa potrosnjom plina. Posedujem od pre nekih par meseci Audi A4 1995. god. motor 1.8 20V ,metalna grana, ima plin obican nije sekvent . E sad potrosnja plina se krece oko 18 do 19 litara, vozim ga od kuce do posla nekih 7-8 kilometara. Vecinom seoski put i malo kroz grad. Isao sam kod plindzije stelovao mi je nesto ,zasafljavao odsafljavao ali promene nema. Ne znam dal da menjam isparivac ? Varira mu ler dosta na plinu od nekih 300 - 1000 RPM a na benzinu vrlo malo .Na njemu je Atiker isparivac elektronac mislim da je 90kw , ne znam dal mu mozda nije problem sto je auto 92 kw? Ttrom je pomalo, i na benzinu i na plinu. Treba mu bar 4000 obrtaja da bi imao snage. Na autu su nove svecice, zupcasti kais, vodena pumpa, oprane dizne, nov filter vazduha, filter goriva.. Potrosnju benzina nisam merio jer kad je pri kraju sa gorivom u rezervoaru pumpa pozinje da zuji i to bas cuje.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pa gde od celog autogas foruma ti ovde
      Koliko je prešao taj isparivač? Da li je i pre menjanja kaiša puno trošio?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• AleksandarCa32
        CBC Početnik
        • 14.04.2020
        • 3
        • Cacak
        • Audi A4 B5 1.8 20V

Originally posted by Dora View Post
        Pa gde od celog autogas foruma ti ovde
        Koliko je prešao taj isparivač? Da li je i pre menjanja kaiša puno trošio?
        Izvinjavam se, nov sam ovde ....Ne znam kolko je trosio pre zamene jer su menjali prethodni vlasnici.. Otkad sam ga uzeo on ovako radi i trosi.. Ne znam koliko je presao isparivac. Na papiru od atesta kada je ugradjen plin 2017e isparivac je lovato, sto znaci da je zamenjen sa ovim atikerom, koliko je presao ne mogu da znam.. Ovako na oko deluje po matroro .. Auto odlicno pali kad radi samo na benzin. Ja idem na prekidacu broj II da pali na benzin i na 2000 obrtaja prebaci na plin, e tada auto duze vergla dok pali , cesto upali pa se odma ugasi bas iritira.. Kada palim direktno na plin jako dugo vergla. Mnogi su mi pricali da ovaj auto ne moze da radi na obican plin, razmisljao sam i da prepravim u sekvent sa polovnim uredjajem ali treba para dosta. Nasao sam na oglasu nov lovato isparivac ne znam dal da kupim mozda bi resilo problem ? https://www.kupujemprodajem.com/Auto...9213-oglas.htm

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Obzirom da prodajem i ugradjujem jedne i druge a i treće Lovato je još uvek dve klase iznad turaka i bugara. Teško je reći da li ćeš dobiti mnogo na smanjenoj potrošnji jer na potrošnju utiče svašta. Kilometraža auta, struja, ventili itd.. Za neverovati je koliko puta majstori pogrešno uzupče kaiš kad se menja, tada troši kao kamiončić a ide..
          Morao bi nekako da izmeriš potrošnju benzina, 20% iznad toga je ok, ostalo je puno..
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• AleksandarCa32
            CBC Početnik
            • 14.04.2020
            • 3
            • Cacak
            • Audi A4 B5 1.8 20V

Originally posted by Dora View Post
            Obzirom da prodajem i ugradjujem jedne i druge a i treće Lovato je još uvek dve klase iznad turaka i bugara. Teško je reći da li ćeš dobiti mnogo na smanjenoj potrošnji jer na potrošnju utiče svašta. Kilometraža auta, struja, ventili itd.. Za neverovati je koliko puta majstori pogrešno uzupče kaiš kad se menja, tada troši kao kamiončić a ide..
            Morao bi nekako da izmeriš potrošnju benzina, 20% iznad toga je ok, ostalo je puno..
            U redu, hvala... Probacu da izmerim potrosnju benzina..

Comment

• risticivan96
              CBC Početnik
              • 04.04.2020
              • 2
              • PA
              • Astra H 1.7 cdti

Drugari, skoro sam menjao plivajući zamajac i set kvačila na Astri H 1,7 cdti 74kw 06 godište. Dešava se da se auto još uvek strese pri gašenju i po nekad čuje kao da "nešto lupi" kada ubacujem u prvu. Da li je moguće da je opet zamajac ?

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Pre će biti da je neki nosač menjača ili motora.

Comment

• jopans@gmail.com
                  CBC Početnik
                  • 03.12.2020
                  • 2
                  • Novi Sad
                  • Novi Sad

Peugeot 308 2.0 2009...gasenje u voznji... Nece da upli

Postovani pomoc... Auto se ugasi u voznji i treba neko vreme da prodje da se upali,nekad i neupali pa treba duze da prodje. ... U pitanju je peugeot 308 2.0 2009.....uradjeno do sada... Senzor radilice i senzor pritiska.. Akumulator nov.... I nov alnaser... Pomoc????

Comment

• Tačka
                    CBC Početnik
                    • 27.03.2021
                    • 4
                    • Pančevo
                    • VW Golf 3

Golf 3 1.4 ne ide gorivo iz monopointa na povratni vod

Zdravo, drugari! Imam problem sa Golfom 3, '91 god, 1.4 motor sa monopointom Boshtronic. Auto je radio godinama samo na plin (takav je stigao), a sada, zbog novog zakona, pokušavam da ga osposobim da radi na benzin. Zamenio sam benzinsku pumpu sa novom, kao i filter, dobro sam očistio rezervoar, sipao gorivo i upalio auto. Auto sam upalio na gas, pošto je do sada radio na gas, a gasna instalacija je urađena tako da ne isključuje benzinsku pumpu. Nakon što sam sredio sva curenja, došao sam do zaključka da gorivo ne ide ka povratnom vodu, tj. stiže samo do monopointa, zatim pumpa počinje da menja rad kao da se napreže, nabija pritisak, ali gorivo ne ide ka povratnom vodu, da napravi kompletan krug sa rezervoarom. Šta bi to moglo da bude i kako to da rešim? Nadam se da sam dao dovoljno podataka, ako trebaju dodatni, samo kažite.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Pa proverio si jednostavnom metodom duvanja u povratni vod da nije zapušen. Ako nije onda regulator pritiska goriva proveri da nije zaglavio ili ćeš morati da skidaš kućište monopointa i sve redom da proveriš da nije zalepilo sve pa da očistiš pošto kažeš da godinama radi samo na plin.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Tačka
                        CBC Početnik
                        • 27.03.2021
                        • 4
                        • Pančevo
                        • VW Golf 3

Originally posted by M-power View Post
                        Pa proverio si jednostavnom metodom duvanja u povratni vod da nije zapušen. Ako nije onda regulator pritiska goriva proveri da nije zaglavio ili ćeš morati da skidaš kućište monopointa i sve redom da proveriš da nije zalepilo sve pa da očistiš pošto kažeš da godinama radi samo na plin.
                        Nisam ni stigao do povratnog voda. Kod dolaznog voda, kada malo popustim šraf na dovodu, šiklja gorivo ko blesavo. Kad popustim šraf na povratnom vodu, ništa se ne dešava, pa pretpostavljam da je trenutni problem u monopointu. Mada, dobro bi bilo da proverim i povratni vod, za svaki slučaj. Gde je regulator pritiska goriva? Da li je rastavljanje monopointa komplikovan posao, u smislu, da li postoje neke fine tanane oprugice, membranice i takve stvarčice koje kada se pokidaju, onda doviđenja monopoint? Probao sam da nađem nešto o monopointu za Golf 3 na Youtube, ali sam našao samo na portugalskom (pretpostavljam), a njega ne razumem ni reč, a sama slika mi nije toliko pomogla. Dala mi je neku predstavu, ali ne u potpunosti. Ovo je ono što sam našao.
                        Limpeza injector monoponto Golf 3 - YouTube,
                        Last edited by Tačka; 06.04.2021, 11:09.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Svakako pipav posao. Sve je matoro i krto, potencijalno moguće par komplikacija oko gumenih delova i membrana. Bilo bi dobro imati rezervnu varijantu ako nešto krene po zlu. Davno sam sve to čačkao pa pozaboravljao šta je šta, regulator ti je na monopiontu mislim da i njega rašrafljuje tu na klipu ili nemoj me držati za reč koliko se sećam postojale su tada varijante sa rešenjima gde je regulator u rezervoaru u sklopu pupe i da odmah tu vraća višak u rezervoar a da je onaj povrat na monopointu neki preliv ili odušak. Baš se ne sećam više probaj da istražiš.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Tačka
                            CBC Početnik
                            • 27.03.2021
                            • 4
                            • Pančevo
                            • VW Golf 3

Originally posted by M-power View Post
                            Svakako pipav posao. Sve je matoro i krto, potencijalno moguće par komplikacija oko gumenih delova i membrana. Bilo bi dobro imati rezervnu varijantu ako nešto krene po zlu. Davno sam sve to čačkao pa pozaboravljao šta je šta, regulator ti je na monopiontu mislim da i njega rašrafljuje tu na klipu ili nemoj me držati za reč koliko se sećam postojale su tada varijante sa rešenjima gde je regulator u rezervoaru u sklopu pupe i da odmah tu vraća višak u rezervoar a da je onaj povrat na monopointu neki preliv ili odušak. Baš se ne sećam više probaj da istražiš.
                            Hvala ti na odgovorima, ovih dana sam malo ostavio petljanje po monopointu, koliko budem mogao, nastavljam za vikend. Poslušaću te, polagano, deo po deo, pa dokle stignem. Mislim da si u pravu što se tiče toga da je regulator pritiska na monopointu, pošto sam rastavljao pumpu goriva i montirao novu, na njoj nisam video ništa što bi podsećalo na regulator pritiska, a ovaj ulazni deo monopointa me podseća na regulator pritiska, pa, videću, deo po deo.

Comment

• IvanM
                              CBC Početnik
                              • 23.03.2022
                              • 2
                              • Jagodina
                              • Megan 2 2.0T cc

Vibracije megan 2 2.0T benzin 163 konja

Pozdrav svima.
                              Imam megan 2 2.0 Turbo benzin sa 163 konja.
                              Kad je hladan start auto ima velike vibracije i buku koja dolazi od motora. Svaka plastika se trese u autu i na leru i na 1000 i na 2000 obrataja. Čak i kad se auto zagreje na radnu temperaturu i dalje trese i ne prestaje. Sve dok se ne ugasi na 10 minuta. Posle 10 minuta kad se upali auto više ne trese i motor se u kabini bukvalno ne čuje kao prvog dana.
                              Znači kad se auto pali posle duže pauze, tipa bar 10h da je ugašen on opet trese i pravi velike vibracije i tako sve dok se ne ugasi na 10 tak minuta. Ako ne prođu tih 10tak minuta da bude ugašen nego ga odmah upalim i tako više puta, ništa se ne dešava auto i dalje radi kako ne treba.Auto ne javlja nikakve greške. Ide kao prvog dana.
                              Primetio sam dok je u tom modu tako da motor bruji dosta i kao na auspuhu da malo prpori. U čemu može biti problem?

Comment

Working...
                              X