šKODA FELICIA 1.3MPI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KBDNK
    CBC Član
    • 20.07.2009
    • 33
    • Zaječar

Re: šKODA FELICIA 1.3MPI

Kako da skinem kabal samo sa jedne svećice kada ima onaj modul u koje se utačinju sve 4 svećice...Znači skidaš ili sve ili nijednu a proverio sam sve svećice i sve daju varnicu...Čak što više situacija je ista i sa onim starim i novim svećicama
    Pozz

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... CF8Q9QEwCg

Brate Rank, pročitaj potpis od Wuckice pre nego napišeš nešto, nije kumst pisati da bi pisao... ne trujte temu bezveze. objasni mi kako da skine kablove, modul vidiš na slici...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Čestitam na napretku! Posebno za
        Ženi sam rekao da će popravka biti skupa...da se psihički spremi...napravio sam divan šlagvort za "proneveru"...

Comment

• KBDNK
          CBC Član
          • 20.07.2009
          • 33
          • Zaječar

Stratose, nemoj tako...pa ti si mi poslednja nada...U tebe se najviše uzdam...Šta dalje...
          Pozz

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Ja ne odustajem na pola.
            Samo napred kako si i krenuo!
            Daklem,ponovo upali motor tako kako može i pusti ga da radi makar 5 minuta. Zatim skini bobinu sa modulom i svećice sa motora,ali ih skidaj redom da ne pobrkaš redosled. Pogledaj koja je mokra i mlaka,a koja je topla i suva. Parovi su 1. i 4. cilindar i 2. i 3. cilindar. Ako je bilo koji par svećica mokar,zameni bobinu sa modulom. (Košta u NS oko 7500 din. (mig nije za tebe)).
            Ako je situacija drugačija,javi ovde.

Comment

• KBDNK
              CBC Član
              • 20.07.2009
              • 33
              • Zaječar

Stratose, izgleda da je kvar sazreo u potpunosti kod mene...mokre su sve u stvari "bile su mokre" ali ću sutra to da proverim preciznije pa javljam...
              Još jednog poznanika sam konsultovao i on mi je kazao da mi verovatno bobina ne daje dovoljno jaku varnicu...ali sam ipak čekao da vidim šta ćeš ti da kažeš...Ako je ovo problem nema ništa od moje pronevere...
              Hvala prijatelju još jednom...
              PS. jer mogu sutra da probam da uzmem bobinu tj. modul paljenja od neke druge felicie pa da je probam kod mene ili da moju zakačim na njegov auto pa da probam...Jer su kod svih felicia 1.3MPI iste bobine

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

Ne znam što dodaješ gas, nije težak minus na Alpima, to se pali bez gasa.

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ti modeli bobina su poznati kao problematični,posebno u radu na gas. Voleo bih kada bi mogao da probaš ispravnu bobinu,pre nego što je platiš.
                  Inače,dešava se da bobina proizvodi "lažnu" varnicu,koja izgleda korektno kada se svećice postave napolju,ali kada su u cilindru,pod pritiskom i ostalim otežavajućim okolnostima,jednostavno nema nikakve varnice ili je tako slaba da nema dovoljno energije da zapali ni najzapaljiviju smešu.
                  Vrlo je bitno da utvrdiš da li su dve svećice iz nekog para suvlje nego one druge dve! To bi bila makar nekekva garancija da je bobina krivac za i za . Ne kupuj drugu dok ne utvrdiš da je ona problem.

'Ajde još malo da filozofiram: sada kada znaš kako se proverava signal i napajanje dizne, istom metodom možeš da proveriš i signale i napajanje bobine
                  Eto,čisto zbog trenaža,da se ne zaboravi kako se to radi...a nemože da škodi ako proučiš šemu ožičenja koju je postavio naš drug još na prvoj strani .

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by KBDNK
                    filter goriva koji verovatno nije nikada menjan...zato što je zapušen pa
                    ??? Zameniste li ga, ili smatrate da se ne menja dok traje auto ?
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Izgleda da filter goriva nije bitan za rešenje problema,ali ga svakako treba zameniti.

Comment

• KBDNK
                        CBC Član
                        • 20.07.2009
                        • 33
                        • Zaječar

Ji4Tze, probao sam i sa i bez gasa...i isto je...Objasnio sam sve moguće varijante koje sam probao i šta sam postigao time...Mislio sam da će to nekom koristiti da donese zaključak...
                        Stratose, sutra ću posebno da obratim pažnju na ove parove svećica pa javljam...
                        Eh sad ovo što kažeš da istom metodom mogu da proverim signale bobine...ajde malo to pojasni detaljnije...ono je bio čas vezan za napajanje dizni a sad za bobinu...mnogo teško kapiram ja te stvari...
                        Filter nisam zamenio još uvek...ali gorivo dolazi do cilindra...pošto se svećice zamašćuju.
                        Pozz svima

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Konektor ima 4 pina. Pin br. 2 je napajanje +12V , pin br. 4 je masa , pinovi 1 i 3 su signali za parove i to pin br. 1 za par 1. i 4. cilindar/svećicu a pin br. 3 za par 2. i 3. cilindar/svećicu. Upotrebi unimer dok ti motor radi na leru onako kako već i radi,pa proveri kvalitet napajanja modula strujom. Signali se proveravaju osciloskopom ili led diodom a nivo pulsnog napona je oko 5V u odnosu na masu.

Comment

• KBDNK
                            CBC Član
                            • 20.07.2009
                            • 33
                            • Zaječar

Imam jednog prijatelja koji ima Feliciu 1.6MPI...Jer mogu da probam sa njegovom bobinom pre nego što kupim novu...jer su iste...i da li to nije "stresno" za njegovu bobinu da ne kupujem posle dve bobine

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

STresno?
                              Tresno bih ja tu tvoju o zrmlju,ako ta kolegina proradi motor.
                              Za bobinu je stres velika vlaga i temperatura a isti uslovi stvaraju neku vrstu stresa i kod ljudi ...Ma
                              A za tebe je dovoljan stres ova ubrzana obuka za automehaničara .

Ako li ne proradi kako treba sa zamenskom bobinom,onda prvo proveri ono što gore napisah,a u vezi unimera i ...a bogami i svećice.
                              Mada smatram da će uskoro kraj našem druženju...
                              Ali samo u ovoj temi

Comment

• KBDNK
                                CBC Član
                                • 20.07.2009
                                • 33
                                • Zaječar

Stratose, znači sutra mogu da stavim tu bobinu od 1.6 MPI na moj auto bez ikakvih problema ili pak moju bobinu na njegov auto.
                                Još nešto...kako da proverim unimerom one napone koje si mi kazao dok auto radi...Gde da utaknem one kleme unimera...da li da zabušim malo žicu na konektoru ili ima neka druga caka...Ovaj osciloskop nemam niti znam nekog ko to ima...isto tako ne znam kako se to vrši proveravanje sa led diodom.
                                Lepo sam rekao...glupoća ubija a ne boli ništa...
                                Pozz

Comment

Working...
                                X