Ne mogu da upalim yuga 55 na benzin kad je ispod 0 stepeni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavke89
    CBC Član
    • 05.01.2012
    • 75
    • Kikinda

Odg: Ne mogu da upalim yuga 55 na benzin kad je ispod 0 stepeni

Pa jesam ga malo vrteo levo, desno, ali sam sve vratio kako je bilo. Kablove sam nove stavio pre par meseci. Kad sam prvi put skinuo razvodnu kapu, pre neki dan, osovina na koju se montira razvodna ruka je bila zardjala, kao i taj limic u razvodnoj ruci, i opruga koja drzi grafit sa gornje strane razvodne ruke mi je pukla, pa sam je zamenuo, sve je bilo zardjalo, ali je to tako sve radilo pre ovoga. Sve sam to osmirglao i vratio kako je bilo.Dan pre nego sto nije hteo da upali, stelovao sam paljenje i pukao mi je konektor sto ulazi u razvodnik, pa sam na kraju palenje vratio nazad i plastikom sam zalepio taj konektor, da nema kontakta izmedju zica, a i da se ne raspadne. Da li limic koji je unutar razvodne kutije treba da dodiruje osovinu na koju se stavlja, posto se sad kod mene dodiruju? Baca varnicu i na sve'ice, i na bobinu, s tim da na bobinu baca malo cesce.Da li je moguce da bude problem i u karburatoru, da je unutra zaledjeno? Da li bi uopste bacao varnicu na svecice da ne stoji dobro utaknut kabel u razvnodnik, od komutatora? Sad cu ici da slikam kako mi stoji sve u razvodniku i kabel od komutatora, pa cu okaciti da vidite jel to dobro.
    Jeste da je ovo veliko zezanje oko kola, i da je najbolje za moje zdravlje odvesti kola kod majstora, ali bih ja da uz pomoc vas nesto naucim oko kola, da znam ubuduce kad mi se tako nesto desi, ili se nekom drugom to desi, da ja to popravim. Izvinite sto vas bas smaram,ali ja nikad nisam odustajao bas lako kad se desi neki problem, pa se nadam da necu ni od ovoga, jer mislim da se sve moze nauciti, i da nista nije, kako bi se reklo Bozije slovo.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Učenje bih ostavio za lepše dane, izuzev, ako imaš neko grejanje u garaži (ili radionici)!

Čudan je lom opruge, preko koje i grafita se prenosi VN na ručicu razvodnika. Šta je bilo sa razvodnikom prijatelja? Ima suviše pitanja u tvom slučaju, kao ispravnost bobine i komutatora, što bi majstor lako utvrdio.

Osim toga, od početka me kopka teško i sporo verglanje. To može, da ukaže na neki veliki kvar, ako je akumulator dobar. To možeš proveriti, skidanjem svih svećica i verglanjem na prazno! Morao bi da vergla veoma lako i brzo. U suprotnom, odmah u majstorsku radionicu!

U karburatoru ne smije da bude leda, ali bi sipanjem malo goriva direktno u rasplinjač morao da upali. Nemoj, da pokušavaš, jer može biti opasno u slučaju povratka plamena iz rasplinjača.

Ovo je zaista poslednje od mene u ovom slučaju! Izvinjavam se Dori i svim ostalim, kojima sam dosadio.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Originally posted by Franjo View Post
        A o brzini dijagnostike: zavisi, kojom brzinom odšrafiš ona tri zavrtnja!
        Nema potrebe , ništa se ne odvija.

Dodajem da kod karburatora sa plinom dobro rešenje je elektro pumpa za benzin.
        Last edited by Boki Ar; 09.02.2012, 02:17.

Comment

• slavke89
          CBC Član
          • 05.01.2012
          • 75
          • Kikinda

Na kraju sam danas zvao majstora da mi odslepa kola u svoju radionicu i da pogleda sta nije u redu. Zaledio mi je antifriz u hladnjaku, kad se odledi pogledace koji su sve kvarovi, nadam se samo da nije pukao blok motora.Ne znam ni kad se zaledilo, kad sam gledao pre neki dan sve je bilo ok. Videcu sta je sve problem, pa vam javljam kako sam prosao.

Comment

• slavke89
            CBC Član
            • 05.01.2012
            • 75
            • Kikinda

Hvala Vam na savetima i znanju koje ste mi preneli. Iako nisam uspeo sam da popravim, naucio sam bar nesto. Na kraju sam ipak pozvao majstora, kako ste mi i govorili da uradim. Nadam se da nisam nesto mnogo zeznuo.

Comment

• slavke89
              CBC Član
              • 05.01.2012
              • 75
              • Kikinda

Na kraju je majstor ustanovio da je pukao jedan zub na zupčaniku od paljenja, što se nalazi u bloku motora i promenuo mi je svećice. Sad radi sve ok.

Comment

Working...
              X