Nissan 200SX da li ludim, ili nesto nije u redu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • XM_V6
    CBC Veteran
    • 18.01.2014
    • 119
    • Zrenjanin
    • Citroen XM V6 12V

Originally posted by 206 View Post
    Da pusti visak kompresije, s vremena na vreme sprovede to crevo u kofu ili kakav kanister, pa napuni viskom kompresije koju moze da sacuva i kasnije iskoristi
    A moze li u najlon kesu?

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Kvar je tamo gde je 'majstor' cackao, samo toliko cu za sada da kazem
      Kad bude imao rezultate duzeg testa Aca ce se javiti
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Izgleda da je tacna ona, da jedna slika vredi vise od milion reci

Comment

• acasmc@200sx
          CBC Senator
          • 30.01.2007
          • 282
          • Mladenovac
          • BMW F31 320d

vidim samo mene nema u temi

elem, da ne ispadnem glup, a da me ne popljujete mnogo, resio sam (ili bar mislim da jesam)

lambda sonda, za koju smo ustanovili da je crkla, jelte, i zamenili je novom, nije bila dobro povezana. glupavi BOSCH proda sondu sa 3 zice, dve bele i jedna crna, i da uputstvo za 4 zice sondu gde pise da je SIVA signal! "majstor" je mislio da je crna 12v, a ispostavilo se da je crna signal, dok su druge dve masa i struja za grejanje...
          u svom mom mahnitom merenju unimerom (u koji se razumem ko marica u krivi k...) uhvatim i to da merim, pa skontam da imam iza dzeka 0v, kad merim dve bele zice. prosli put smo merili na dzeku, i to nas je zajebalo, jer na njemu daje kroz 3 pina,
          jedan - 12-13v
          drugi - 0,1-1v
          treci - 0,1v

prevezah prokletinju i proradi sve.

mada mi i dalje nije jasno, kako je zezala kad je pogresno vezana? zar nije logicno da ECU kad dobije neku blesavu informaciju od sonde, ignorise istu i prebaci se na neki mod kao da je nispravna, ili da je nema?

naravno da je tu bilo i malo "cackali smo senzor polozaja klapne, a nismo znali sta radimo", a onda sam ja kao veliki MAG elektrike nastelovao polozaj umesto 0,45-0,5v na 0,5 OMA, pa je i to dodalo na celu pricu simptome....

sta da vam kazem, sem HVALA za trud i ideje.

P.S. sad kad sam ovladao elektrikom, i imam Vujketa na stalnoj elektronicarskoj vezi, a minuta razgovora neograniceno, sad bih mogao da idem na +300KS

sto se tice senzora radilice, to je kod njega sve u onoj jednoj "budži" CAS - radilica, bregasta i ugao paljenja

nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

mada mi i dalje nije jasno, kako je zezala kad je pogresno vezana? zar nije logicno da ECU kad dobije neku blesavu informaciju od sonde, ignorise istu i prebaci se na neki mod kao da je nispravna, ili da je nema?
            Unazad sam tri puta objasnio zašto je bolje da otkačiš neispravnu sondu nego da je zakačena ali nema ko da sluša

Vozi i ne diraj crveno dugme, vidiš šta biva sa žutim a sa crvenim si tek nahebo
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• acasmc@200sx
              CBC Senator
              • 30.01.2007
              • 282
              • Mladenovac
              • BMW F31 320d

pa ne, ja je i jesam bio otkacio. nego sam je ponovo kacio, kad god nesto čačnem da probam da li sam uspeo...

i tako par hiljada puta

ajde da ne bude da ste se svi dzabe maltili sa mnom ovde, kako da utvrdim tacno koji je turbo na autu, a da ne moram da raskupusam pola kola?

ubise me ljudi koji su gledali: kao ovo je T25, ne ovo je T28, ne ipak je T25, ma joook to je T28....

pokusavao sam da vidim onu plocicu, ali ne mogu da joj pridjem, jer je iznad nje izduvna grana i onaj "plek" sto ide preko nje. odozdole se tek ne vidi nista, sem Garett...

da li postoji neki siguran nacin, da se "na oko" zakljuci koja je? tipa precnik? ili tako nesto?

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Pusti malo kompresije u kofu, za svaki slucaj, da ne pretera, i vozi. Ako zafali snage, izbusi rupicu na crevu WG-a, ocisti MAF i teraj. Ako bude problema, uplati loto. Mislim, to autu pomoci nece, ali mozda ubodes sedmicu pa ga zamenis, nikad ne znas.

Eeee gde mi zivimo...

I, bese li smesa ipak na kraju problem, kao sto ti je i receno? Sto rece Dora, na'rani prasad i ne pipaj nista. Budi srecan da si uopste uspeo popraviti auto, pored takvih "majstora" koji su prckali po autu i odredjenih..."saveta" koji su se i ovde mogli videti.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Neznam sta reci ali dve iste zice su uvek grejac a jedna signal sa senzora. Nece to da ti radi dobro opet.

Evo zasto: Samim merenjem Unimerom ko sto si reko stavili ste na 5 ohm vi ste vec pokvarili senzor.

Posle toga ste doveli 12V na senzor i to je tek ludost.

E sad jedino da je sad kad kazem majstor mislim na tu osobu koja je menjala sondu igrom slucaja sve

sto je merio slucajno promasio pa nije napravio stetu. Signal se meri izmedju te zice i mase i samo

sa instrumentom postavljenim na DC. Grejac se proverava omski ali to su te dve istobojene zice.

Sad mozda je on instrumentom merio crnu i ja ipak mislim bela a ne siva, pa nije ostetio senzor.

A kad je povezano moguce da je na crnu povezao masu sa grejaca pa je senzor u sondi preziveo

omsko merenje jer je masa izvukla stroju sa instrumenta. Sve u svemu nisi ti ni iso kod majstora

zato si i imao neresive probleme.

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Za 206 evo i slikovitog objasnjenja kako se tjunira auto

Jedino nam Aco nisi rekao za sta ti sluzi slavina na crevu!
                    Last edited by b_samardzic; 25.12.2014, 11:49.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Gospodin Samrdžić je opet otišao na hladjenje.

Taj princip tuniranja je isto kao kad obućar okrpi djonove dužim ekserima ali ih ne ukuca do kraja. Samo se čeka momenat kad ćeš da skočiš i dobiješ ekser u nogu..

Znao sam odmah na šta misliš ali ne verujem da si na to gubio vreme proučavajući i žalosno je što postoje forumi i ljudi koji na takav tuning gube vreme što radeći ga a što ubedjujući druge da to rade.

Ovo je elementarno nepoznavanja rada turbine ili kako postiže pritisak.. Ako već papak hoće da postigne veći pritisak onda postoji nekoliko metoda gde je najlošija (a neki se kunu u nju) da pojača feder. Ovo sa rupicom je ok dok se ne proširi rupica i motor odleti u vasionu jer nema kontrolu pritiska.

Ukoliko ima regulaciju i zaštitu na neki drugi način a ima ih više onda je opet ovo besmisleno jer nema svrhe.

Ukratko potencijalno opasno.

Drugi deo banane je da se ne čitaju poruke a znatno se lupeta. 5 oma se odnosilo na TPS senzor koji je u principu reostat i ne vidim načina ga pokvari sa unimerom da je pita. Jedino da priključi generator snage kilovat dva...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Jbt, da sam znao da OVAKO moze da se digne pritisak na brzaka..pa to...to je SJAJNA stvar Koji se ja djavo ********m sa ovim tjuningom sve ove godine kad ima i LAKSI nacin.

Kakav idiotizam. A i dijagram je pogresan.

Comment

• acasmc@200sx
                          CBC Senator
                          • 30.01.2007
                          • 282
                          • Mladenovac
                          • BMW F31 320d

Originally posted by 206 View Post
                          Pusti malo kompresije u kofu, za svaki slucaj, da ne pretera, i vozi. Ako zafali snage, izbusi rupicu na crevu WG-a, ocisti MAF i teraj. Ako bude problema, uplati loto. Mislim, to autu pomoci nece, ali mozda ubodes sedmicu pa ga zamenis, nikad ne znas.

Eeee gde mi zivimo...

I, bese li smesa ipak na kraju problem, kao sto ti je i receno? Sto rece Dora, na'rani prasad i ne pipaj nista. Budi srecan da si uopste uspeo popraviti auto, pored takvih "majstora" koji su prckali po autu i odredjenih..."saveta" koji su se i ovde mogli videti.
                          Pa definitivno je bilo do smese, jer je sonda davala neki sasav podatak kompjuteru. toliko sam i ja naucio za ovih par nedelje mog majstorisanja. najvise me je nerviralo to, sto ako jeste smesa pogresna, to ne mogu nikako da resim, bar ne bez sestice na lotou.

sto se tice ovog tuninga metodom "hitnuti lopticu u šumicu, pa gde ode", to mi nije ni na kraj pameti.

kad bude love, kupi se lepo Nistune, jer ga je najlakse povezati, pa se radi sve polakice. u medjuvremenu mogu da se naucim teoriji.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa eto za pocetak idi pogledaj gde ti je i na koji nacin vezano koje crevo sa turba, da li je i gde vezano na wg, boost kontroler ako imas itd. pa reci sta ne valja sa ovim tjuning dijagramom

Comment

• acasmc@200sx
                              CBC Senator
                              • 30.01.2007
                              • 282
                              • Mladenovac
                              • BMW F31 320d

ono crevo, sto se svi cudite, to ide na siber ventil. kako mi je pre mene ovaj objasnio, tu su nesto pokusavali da "nabudže" ler, posto u startu, posle skalpanja, nisu mogli da ga spuste ispod 1500-2000 obrtaja.

i to je u planu da se ukloni, samo da proucim, kako posle da spojim ventil, da to sve funkcionise kako treba.

ono sto bih prvo radio, a ne kosta puno je skidanje visco ventilatora i vezivanje dva manja elektricna.

sva sreca pa za 200sx ima tema milion na netu, kako i sta su ljudi radili, pa mogu da se edukujem u slobodno vreme.

Comment

• vujke
                                Admin
                                • 29.09.2004
                                • 1673
                                • Mladenovac
                                • Daewoo Lanos 1.5SX

Samo se ti edukuj al nemoj da se cudis kad poslusam savet i probusim ti haubu i vezni lim i stavim katanac.
                                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                                X