Jedan podatak: Veci deo vas koji je pratio radjanje B203R motora je bio u situaciji da primeti elektricnu pumpu za predpodmazivanje motora pre paljenja. Jedan deo vas je to video i uzivo, a sta hocu da kazem je da sam jutros na -10 bio da posle 15 dana upalim motor da malo odradi i da sam poterao pumpu. U normalnim uslovima je pritisak ulja postignut za nekih 5 sekundi. Ovoga puta je to trajalo sigurno 2 minuta. Em sto je motor bio prazan uljem u glavi em sto je pumpi puno teze da povuce gusce ulje. Najveci fazon je upravo problem pumpi za ulje da se izbori i stvori podpritisak dovoljan za povlacenje ulja na nivo zupcanika. Ukoliko je motor starije generacije sve je to lakse jer se sami zupcanici cesto nalaze ispod nivoa tecnosti. Tadasnja ulja su naime imala poteskoce , redovno sa opisanim , i kasnije kad dolazi do ulja sa viskozitetima od 5 pa i dole na 0 resenja u motorima pocinju da prate dozvoljene uslove.
Lampica za ulje se ugasila posle 2 minuta a jos sledecih 2 minuta je pumpa radila bez veceg opterecenja. Dakle 4 minuta je trebalo da se ulje probije kroz svaki kanal motora!!!
Mislim da imate dobru osnovu za razmisljanje.
Lampica za ulje se ugasila posle 2 minuta a jos sledecih 2 minuta je pumpa radila bez veceg opterecenja. Dakle 4 minuta je trebalo da se ulje probije kroz svaki kanal motora!!!
Mislim da imate dobru osnovu za razmisljanje.
Comment