VENTILI - lupkanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goranp
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2006
    • 436
    • Banja Luka

Ja znam da sam udavio sve moguće i da nastavljam da davim ali šta ću

Juče je ćale (naveo sam da je automehaničar ali neće previše da dira jer kaže da nije u toku sa novijim autima) malo pojačavao smješu i imam osjećaj da je došlo do malog poboljšanja....

A što se tiče onog drugog problema sa slabim primanjem gasa na benzinu veoma je moguće da su dizne u pitanju...
    Da li je problem njih očistiti?

P.S. baš ću da pogledam da vidim ima li onaj senzor na bloku
    Banjaluka Blog
    http://gradbanjaluka.blogspot.com
    Tattoo Picture
    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako je došlo do poboljšanj onda je očigledno da je smeša presiromašna i to dovodi do "te" detonacije. Ako je ovo tačno onda verovatno benzinske dizne zalivaju kad se vozi na benzin pa otud knedla dok ne proguta sve što je sasuto.
      Probaj da skineš klemu na par minuta i da voziš samo na benzin bar 50 km pa proveri onda kako radi.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

moj prijedlog - otidji u karburator servis iya naprijedovog stadiona. covjek zna sta radi
        ti imas ubrizgavanje ali nema veze, starije generacije sigurno rade a mogu da ti ociste i injektore (radili su ultrazvuk medju prvima u gradu)
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• boolero
          CBC Veteran
          • 07.10.2004
          • 175
          • Beograd

Pogledaj dal imash switch za promenu paljenja, pa da ga prebacish na manju vrednost (recimo na 91)...to bi ti reshilo problem detonacije al bi auto malo slabije ishao(skoro neprimetno)...
          OTS

Comment

• walkerz
            CBC Član
            • 24.03.2006
            • 15

A sta da radimo mi sa Zastavama koje valjda trose 98 oktanski benzin koji se vise ni ne pravi...
            Ovo je vise bilo retoricko pitanje

Comment

• Goranp
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2006
              • 436
              • Banja Luka

Kako je juče ćale štelovao sada je mnogo bolje...
              Malo sam ga vozio na benzin i ide super, samo ponekada mala, ali sasvim malo zaguši...
              Ide kao lud
              Vozaću tako jedno 50-ak kilometara...
              Istina dosuo sam benzina pa razmišljam da li mi se to dešava kada auto dođe skoro do rezerve ili stalno....

@boolero A gdje bi bio taj switch?

Nego ja danas odem u servis koji radi prvenstveno Tojote ali rade i ostale japance...Iako sam zvao i raspitivao se i oni kažu dođi ja danas kada sam došao kaže mi jedan majstor da taj što se razumije i što to radi trenutno nije na poslu tj da je na odmoru
              Drugi majstor za dva dana, tako da ću vas još daviti
              Banjaluka Blog
              Tattoo Picture

Comment

• boolero
                CBC Veteran
                • 07.10.2004
                • 175
                • Beograd

Kod mene je na levom koshu, a za Mazdu stvarno nemam pojma,ne znam ni dal ga ima...
                OTS

Comment

• remus
                  CBC Senator XXL
                  • 25.12.2004
                  • 695
                  • Zrenjanin

Evo da se nadovezem na ovu temu,da nebi otvarao novu temu.
                  I kod mene se cuje neko lupkanje,rekli su mi da su ventili. Pa sam ja uzeo i promenio sve ventile,vodjice,teflone,klackalice cak i bregastu sam drugu uzeo. Majstor mi je odradio sve kako treba,a meni se jos uvek cuje nesto ne toliko kao pre promene ali se cuje narocito kad se motor ugreje.
                  E da i da napomenem da mi auto trosi ulje vise nego sto je normalno (verovatno klipovi su istroseni ili cilandar). U pitanju je Golf 1 1300 ccm???
                  VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

Ako je došlo do poboljšanj onda je očigledno da je smeša presiromašna i to dovodi do "te" detonacije. Ako je ovo tačno onda verovatno benzinske dizne zalivaju kad se vozi na benzin pa otud knedla dok ne proguta sve što je sasuto.
                    Probaj da skineš klemu na par minuta i da voziš samo na benzin bar 50 km pa proveri onda kako radi.
                    Ovo je generalno problem kad se na auto sa lambda sondom stavi najjednostavniji venturi, tj, bez lambda emulacije ili lambda controla.
                    i takodje mnogo cest slucaj.
                    ono sto se ustvari desava je da ecu prilikom voznje na gas detektuje preko lambde siromasnu smesu, te "pojacava" gorivo, ali jadan ne uspeva jer auto radi na gas, a on nema pojma o tome ... i tako kad prebacis na benzin, on radi sa tom bogatijom mapom, i eto brljanja i knedli....
                    najjednostavnije resenje ti je ugradnja lambda emulatora, ako ne zelis da skidas klemu svaki cas (ovo sluzi da bi se resetovao komp, pa opet radi sa inicijalnim fuel mapama), je ugradnja lambda emulatora (kosta par desetina evra) ili ako hoces malo sofisticiranije resenje onda ugradnja (ali strucna) lambda kontrole.
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

kod mene se cuje neko lupkanje,rekli su mi da su ventili. Pa sam ja uzeo i promenio sve ventile,vodjice,teflone,klackalice cak i bregastu sam drugu uzeo. Majstor mi je odradio sve kako treba,a meni se jos uvek cuje nesto ne toliko kao pre promene ali se cuje narocito kad se motor ugreje.
                      E da i da napomenem da mi auto trosi ulje vise nego sto je normalno (verovatno klipovi su istroseni ili cilandar). U pitanju je Golf 1 1300 ccm???
                      cisto sumnjam da su detonacije u pitanju, jer taj auto ima jako nizak stepen kompresije, imao sam istog takvog, i gutao je sva moguca goriva, bez detonacija. naravno paljenje treba biti nastelovano odgovarajuce, mada sam to uvek radio "od oka", bez stroba, jednostavno, nije motor nekih preteranih zahteva.
                      pred zamenu karika trosio mi je ulja 1l/100km (nije greska, litar na sto kilometara ), i i dalje isao manje vise ok, jedino sto je prasio komarce iza sebe kad sam ga otvorio , blok je bio skoro nov, a karike nisu vise postojale

Comment

• Goranp
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2006
                        • 436
                        • Banja Luka

@ale imam ja lamba emulator (mislim nekakav pitagora) mogu da uslikam ako treba
                        I majstor u BRC servisu mi je rekao da pokušam sa skidanjem kleme kao i dora da bi resetovao komp jer je moguće da lamba ne radi dobro pa kupi pogrešne informacije.... bla bla bla

Uglavnom rekao mi je da je zamjeno oko 70 evra

Da li postoji način da se provjeri da li radi taj lamda emulator ručno??? Tj da ja nekako pogledam
                        Banjaluka Blog
                        Tattoo Picture

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

trebalo bi da moze, ali ja bas nisam upoznat najbolje sa samim signalom lambda emulatora, trebalo bi da dora ili ivant znaju nesto vise o ovome....

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by walkerz
                            A sta da radimo mi sa Zastavama koje valjda trose 98 oktanski benzin koji se vise ni ne pravi...
                            Ovo je vise bilo retoricko pitanje
                            Vratiš paljenje unazad za par stepeni. 2 do 3 pa neće biti kliktanja i štete.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Lambda emulatora ima više vrsta i na uputstvu treba da piše za koje vozilo ili grupu vozila je dotični. Nekad su stvarno neophodni ali većinom je dosta i lambda kontrola. Mnogo je veća korist od nje.

Upravo me jedan malopre oterao u tamo jer sam rekao cenu sa lambda kontrolom. Uskoro će negde postavljati ovakva pitanja a neko će mu odgovoriti "ja imam isti takav auto i sve odlično radi" a ja ću mudro ćutati

https.autogas.rs

Comment

• remus
                                CBC Senator XXL
                                • 25.12.2004
                                • 695
                                • Zrenjanin

Originally posted by ale944
                                kod mene se cuje neko lupkanje,rekli su mi da su ventili. Pa sam ja uzeo i promenio sve ventile,vodjice,teflone,klackalice cak i bregastu sam drugu uzeo. Majstor mi je odradio sve kako treba,a meni se jos uvek cuje nesto ne toliko kao pre promene ali se cuje narocito kad se motor ugreje.
                                cisto sumnjam da su detonacije u pitanju, jer taj auto ima jako nizak stepen kompresije, imao sam istog takvog, i gutao je sva moguca goriva, bez detonacija. naravno paljenje treba biti nastelovano odgovarajuce, mada sam to uvek radio "od oka", bez stroba, jednostavno, nije motor nekih preteranih zahteva.
                                pred zamenu karika trosio mi je ulja 1l/100km (nije greska, litar na sto kilometara ), i i dalje isao manje vise ok, jedino sto je prasio komarce iza sebe kad sam ga otvorio , blok je bio skoro nov, a karike nisu vise postojale
                                Znam i ja da nisu detonacije jer auto ide sasvim normalno,jedino sto mi trosi ulje i cuje se neko kliktanje. Inace i moj prska komarce kad ga malo napendzim u visoke obrtaje (postrosnja ulja je blizu onog sto si i ti rekao) Inace karike sam menjao pre godinu dana,onda posle toga nije dimio - sad je opet poceo da dimi. Jel moguce da je istrosena ona caura sto dodje u malu pesnicu klipanjace pa da mi zbog toga lupka??? Ili lezajevi na radilici?? Ali fazon je sto mi se ne pali lampica za ulje u toke voznje,ni na leru!
                                VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

Working...
                                X