Povratni vod iz karburatora i jos ponesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madwap
    CBC Veteran
    • 02.09.2006
    • 177
    • Beograd

Povratni vod iz karburatora i jos ponesto

Mogu samo da pitam nesto.... kako se tebi vraca benzin nazad u rezervoar? Ako dobro vidim dolazi na pumpu, s pumpe u el. ventil... iz njega u karburator?
    Renault Twingo, 1.2
    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Iz karburatora se vraca povratnim crevom, ako postoji. Iz elektroventila se ne vraca u rezervoar.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• npetar
      CBC Član
      • 21.08.2006
      • 98
      • Beograd

Ceo dan danas na putu, nisam stigao do servisa.
      Medjutim, pricao danas sa jednim majstorom (mehanicarem) i on odnekud tvrdi, premda ne zna zasto, da se plin oseti u krivinama, pri potresima (dao bog kod nas rupa do rupe). Ipak, blago sam se nasmejao i rekao mu da sumnjam u takve price. Ali, danas u voznji mislio na to i zaista osetim dosta jaci miris u vecim krivinama (do tada se nije osecao). Koliko u ovoj prica ima istine, neam pojma
      Ae!

p.s.
      Cim stignem idem do servisa, pa cu javiti sta je i kako je.
      Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• madwap
        CBC Veteran
        • 02.09.2006
        • 177
        • Beograd

Originally posted by Uros Piperski
        Iz karburatora se vraca povratnim crevom, ako postoji. Iz elektroventila se ne vraca u rezervoar.
        A ako ne postoji pumpa pumpa u prazno? Meni ima neki deo "taloznik" koji vraca benzin i pre nego sto on stigne u el. ventil... i to mi ovih dana pravi problem, tj. nece mi auto na benzin... ne kapiram da li je pumpa ili taj taloznik sto vraca ( koji bi rado eleminisao da mogu ).
        Renault Twingo, 1.2

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Da, pumpa pumpa u prazno. kao kada je ventil zatvoren, bilo iglicasti ventil u karbu ili elektroventil za plin.
          Taj taloznik je verovatno za benzinzka isparenja. Mislim da mozes da ga skines bez posledica. Samo je pitanje da li imas povratni vod gde da spojis posle toga.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• madwap
            CBC Veteran
            • 02.09.2006
            • 177
            • Beograd

Pa povratni vod cu ja lako da zacepim... to je samo crevo, nego mi je problem sto sve ok radi kada premostim taj taloznik... koji bi kao trebao non-stop da vraca benzin nazad... nego se plasim da nema neke posledice po pumpu da pumpa u prazno, da ne pandknu te mambrane u pumpi?
            Renault Twingo, 1.2

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

moja vec dve godine pumpa u prazno i nije joj nista
              Nije bas u prazno, puna je goriva jer je ventil izmedju pumpe u karba.

Comment

• madwap
                CBC Veteran
                • 02.09.2006
                • 177
                • Beograd

Ok, i pretpostavimo da ja to uradim kod mene, i krenem da vozim na benc i... pumpa poce da tera ko blesava, gde ce visak benzina? dok ga vozim na benzin? udavice mi karburator....
                Renault Twingo, 1.2

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Nece, na karburatoru imas iglicasti ventil koji ce zatvoriti dovod benzina.
                  E sad, posto je auto konstruisan sa tim sudom, mozda iglicasti ventil ne moze da zadrzi tih cca 0.2bar pritiska goriva pa pocne da brljavi. Da li ti u karburator ulaze dva creva ili samo jedno?

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

Jedno, iz pravca kabine.... OHC, Opel Kadet iz 86 je u pitanju.
                    Renault Twingo, 1.2

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Ok, naci nemas povratni vod iz karba. Probaj samo bez onog suda. Ako brljavi, moraces da nabavis T racvu, pa ces na donji izlaz da nakacis povratno crevo. Racvu stavis izmedju pumpe i karburatora.

Comment

• madwap
                        CBC Veteran
                        • 02.09.2006
                        • 177
                        • Beograd

meni se izmedju pumpe i karburatora nalazi ( normalno ) ventil koji zatvara dolazak benca u karb. kada ide na plin.... nesto ovako:

Reservoar ------ pumpa ---- taloznik ---- el ventil ---- karubator
                        .......................................... |
                        ........................................... |

................................... povratni vod

Ali uopste ne kapiram kako taj vod radi, sva tri ulaza su vrlo prohodna... nisu zacepljena, jedino sto stoji u visini karburatora pa mozda po proncipu nivoa tecnosti.....

Kod te racve, sta joj brani da se benzin ne vraca u rezervoar i kada mi treba da ide u karburator?

p.s. zanemarite tackice u "skici"
                        Renault Twingo, 1.2

Comment

• vega
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2006
                          • 324
                          • Beograd

Kakav bre taloznik na kadetu? Na sta je to vezano i kuda vodi? Koji je karb? Pierburg 35-ca? Postoji nesto sto bi se moglo tako nazvati, ali ne moze da vraca benzin ni pod razno, sluzi iskljucivo za benz. isparenja.
                          Plovak i iglicasti su 99% dorasli tom pritisku koji pravi pumpa, a ako bas vidis da brljavi i preliva onda po Urosu...
                          edit: pretekao si me sa postom... mozes li ti to da slikas?
                          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Na T racvi izlaz koji ide nazad u karb treba da bude manjeg precnika nego izlazi koji su vezani na pumpu i karb. Ako su oni 6mm unutra (za 8mm crevo) onda neka izaz za povratni vod bude 2mm unutrasnjeg precnika.

Comment

• madwap
                              CBC Veteran
                              • 02.09.2006
                              • 177
                              • Beograd

Originally posted by vega
                              Kakav bre taloznik na kadetu? Na sta je to vezano i kuda vodi? Koji je karb? Pierburg 35-ca? Postoji nesto sto bi se moglo tako nazvati, ali ne moze da vraca benzin ni pod razno, sluzi iskljucivo za benz. isparenja.
                              Plovak i iglicasti su 99% dorasli tom pritisku koji pravi pumpa, a ako bas vidis da brljavi i preliva onda po Urosu...
                              edit: pretekao si me sa postom... mozes li ti to da slikas?

Iskreno nemam pojma koji je karburator... ne razumem se toliko, ja cackam oko kola koliko umem... to izgleda kao plasticna casa malo manja od 2dl od jogurta, crna je. Ima ulaz sa strane, i izlaze na dnu koji ide u el ventil pa sa njega u kraburator i na vrhu iz kog se vraca nazad u rezervoar... nakaceno je na neku metalnu polugu s prednje strane karburatora tik ispod filtera za vazduh.... neki likovi sa parkinga mi rekose da se zove taloznik... i kosta nov oko 20e... rekao bih da radi na principu visine benzina u karburatoru i njemu pa ako iz kraburatora kvazi preliva, zbog one teorije iz vizike o sudovima visaks e vraca iz onog gornjeg izlaza u rezervoar... a kada je el. ventil zatvoren, on to upumpava odmah gore.... znaci ide pumpa, pa taj TALOZNIk pa el ventil... pa karburator... slikacu sutra ako stignem pa cu da okacim....

I to ej sve radilo dok nisam hteo jednom da prebacim na benzin i nisam uspeo, vidim ne pumpa ... i krenem da cackam, kada stavm SAMU pumpu onda ide ko zmaj, kada stavim preko tog taloznika nece.... a skinjem njega, produvam... ladno ide sve kako treba... i trip mi je ili pumpa oslabila ili taj taloznik zeza...
                              Renault Twingo, 1.2

Comment

Working...
                              X