Pa prohronom.
Shone polako bez zaletanja ako hoces da radis od ovog materijala kao sto si rekao nece biti isplativo za tvoj auto.
Mnogo kosta, barem 3x vise nego od obicnog tako da vec ciljaj na drugu jeftiniju varijantu.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Luka, ne mozes da ocekujes da ti naprave savrsen header. Oni cevi krive masinski, sto znaci da ce biti smanjenja precnika na mestu krivine. Verujem da mogu da naprave sa cevima iste duzine (nekoliko milimetara razlike), ali to moras da vidis sa njima.
Prirubnica nije dihtung. Kod automobila sa livenom izduvnom granom dihtung stoji izmedju grane i glave motora i sluzi da dihtuje (ko bi rekao ). Kod automobila sa headerom (izduvnom granom od cevi) pripubnica je ona metalna ploca koja se srafi na glavu i za koju se zavaruju cevi. Dihtung stoji izmedju ploce i glave. Tu metalnu plocu moras da napravis i da im odneses pa ce oni da zavare cevi za nju. Sve to pod uslovom da hoces da menjas izduvnu granu.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Prohrom se zavaruje TIG (tungsten inert gas) postupkom ili MIG (metal inert gas) postupkom (cesce TIG). Elektricni luk se uspostavlja izmedju netopljive elektrode od volframa i predmeta koji se zavaruje. Dodatni materijal je u obliku zice i on odgovara materijalu koji se zavaruje (kod prohroma je zica od prohroma, kod aluminijuma od aluminijuma, kod bakra od bakra itd.). Ceo postupak se odvija u zastiti inertnog gasa (obicno argon).
Vidite kako sam lepo ucio u drugom semestru
Pricao sam o konkretnoj radionici.
Mislim da je 'strani' celik koji ugradjuju aluminiziran ili na neki drugi nacin zasticen pa zato daju duzu garanciju.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
meni je Bosal sistem (kupljen ovde) izdrzao 7 godine do prve malecne rupice, koja je zavarena i koristi se i dallje iako je povrsinski izduv promenio boju u braonkastu.
na ovom Volvou imam fabricki sve osim zadnjeg lonca, 17ta godina.
Comment