Ko pravi izduve u Beogradu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ja znam za sebe da nema sanse da auto bude nov vise od 5 dana.Ne pomaze ti da imas ni privatnog sofera a da ga ne izudaraju i prilikom parkiranja i iz inata. Mozda u malim sredinama i moze da prodje ali ovde ne. Ja samo ne zelim da mi bude zao i odavno sam rascistio sa sobom i odlucio da za mene vise ne postoje "predmeti obozavanja". Drugo je kad gledamo automobile koji su u foto studijima. Zbilja je nesto sasvim drugo. Spojiti izlozbeni eksponat sa necim za svakodnevnu upotrebu je nemoguce osim ako neko ima toliko para ili toliko dug zivot da se po celi dan zeza i da nikada ne bude sve u redu da bi na kraju prodao auto za budzasto jer zabole nekog sta si ti radio vec se gleda trzisna vrednost.Ako ti je mala kilometraza a staro godiste mislite li da to neko jos veruje ? Verujete li vi u to? Ovde se za "dodatnu opremu" ne moze dobiti prilikom prodaje vise od 100 evra. Ajde da pravimo auspuh od zlata za Golfa. Pa nisam valjda faraon da tako mislim. Inace Tetak ja bacam pare za mnoge druge stvari a na auto samo kad moram a u medjuvremenu ga svakodnevno vozim. Racunaj samo da novine koje procitam mesecno kostaju preko 100 evra, ovaj internet 40 itd. Izracunaj koliko je to godisnje i kakav auto se moze imati za samo to "bacanje" para. Nazalost, postoji granica za sve u svakom pogledu. Izgleda da me svi nisu bas dobro razumeli jer pojedinci iz zelje da imaju nesto sto drugi nemaju preteruju kao da nisu svesni da svi mi svojim rodjenjem vec imamo ono sto drugi nemaju
    Ja licno obozavam pametna tehnicka resenja u bilo kojoj grani tehnike pa tako i auto dizajn i tehniku. Medjutim, to sve smatram kao produkt nadprosecnog ljudskog uma a sam auto kao predmet je ROBA a ne "umetnost". Imas para, kupis. Nemas, gledas. A ne ono sto Boost naziva "shminkanje svinje". Nije uvek svinja u pitanju ali prosecni automobili su cesto na tom nivou i tehnicki i estetski. Ajd ja sad da shminkam moj Suzuki Swift pa da mi se ceo svet smeje da sam ******. Ne znam, ja bi se tako osecao. Da je to neka Lancia Stratos koje vise nema a usla je u istoriju to bi bilo sredjivanje oldtimera. To mi je vec nesto cime bi mogao ozbiljnije da se bavim, recimo. Mojim predhodnim postovima sam samo hteo da kazem da neke stvari nemaju smisla. Bar ne toliko koliko bi neko hteo da imaju. To je realnost posmatraca a sta je cija unutrasnja realnost (masta) to je vec druga stvar. Nije mi bila namera da kritikujem bilo sta i bilo koga. Citam sve postove redom i moji postovi su uvek rezultat svega procitanog a kao i uvek potreban je samo povod da "sizze" ispliva na povrsinu.

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Sve je to stvar prioriteta, ja na primer imam tri auta i motocikl, koji naravno nisu predmeti obožavanja, ali svaki od tih "predmeta" ima svoju namenu i ulogu u mom i životu moje porodice, stim da je kod nas u Srbiji ljudima ipak došlo iz du*eta u glavu tako da se više ne gleda samo godište vozila već se računa i sve ostalo, stanje oprema i sl., pa se shodno tome i formira cena!Na kraju priče moram da napomenem da automobil(i motocikl) na svaki način ima posebno mesto u mom životu(nije mi profesija) pa se prema ovom segmentu ljudske aktivnosti i odnosim na odgovarajući način.Takodje i ljudi sa kojima se družim imaju sličan stav oko ovoga tako da imamo zaista zdrav i koristan način da ispunimo svoje vreme i što je najvažnije da se odlično družimo.To možeš da uočiš pored ostalog i prateći aktivnosti na ovom forumu!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Luka,
        Dvogrlim Weberom kupujes komfor i ima smisla

Tetak,
        Na stadionu (vecem) sam bio nekoliko puta, od toga jednom na sletu 1978-79 i vise puta na izlozbama pasa. Sta ti je to fudbal ?
        Lotto i slicne igrice ne igram ali sam rekao mojoj plavusi "kad dobijem na lutriji kupicu Ferrari"

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Ma jasno Tetak.
          Ja ne sumljam ni malo u tvoje stavove sa nogama na zemlji. Svaki je hobby skup ali se ljudi moraju necim baviti i ispuniti. Da nije tako, zasto uopste zivimo. Licno sam pristalica dobrog izbora baze koja se vredi nadogradjivati. Ako bi recimo budzenje fice bilo u edukativne svrhe mogu da razumem trosenje novca i vremena za to. Rezultat je uvek nikakav jer je i pocetna baza nikakva. Svakom bi preporucio da umesto da se bavi hobijem po sistemu "daj sta das" najpre zaradi i kupi nesto ozbiljnije pa tek onda. U protivnom je novac bacen u bunar. Ovde ne racunam na odrzavanje i mozda i malo overkill-a (recimo bolje ulje). Preterivanje mi se ne cini previse mudro. Ovde ima mnogo mladih i njima su prvenstveno i namenjeni postovi. Ako niko nema koristi od ovoga sto pisem zasto sam ovde i trosim ovo malo vremena sto imam. Naravno da svaki forum, druzenje i razmenjivanje iskustva imaju ogromnu svrhu. Ja sam siguran da sve ovo ukljucujuci i "zezanje" mnogo vise vredi nego sto na prvi pogled izgleda.

Comment

• itza
            CBC Senator XXL
            • 28.12.2004
            • 658
            • Beograd - Paviljoni(blok 7a)
            • -

dranix ...
            zhivot chine male stvari ... po toj logici ja sredjujem moj auto jer to mene chini sretjnim ... kada neshto na njemu napravim da radi kako treba ili da bude bolje nego kada je izashlo iz fabrike meni je do 00 ... mnogi to ne razumeju i svu tu ljubav prema automobilima gledaju samo kroz novac .. na taj nachin nikada ne mozhesh shvatiti zashto je neko dao 200 eur za alu spojler kada je mogao za te pare ... ne znam ni ja shta ili da tih 200 nikada netje dobiti kada bude prodavao auto ...
            ja sam svega toga svestan .. i iako sam ulozhio preko 1300 u ovaj moj krsh i ulozhitju verovatno i preko 2000 kada zavrshim sve shto sam zamislio ... znam da te pare ni u snovima netju dobiti ako ga budem prodavao .. a kamoli izvutji od osiguranja ako se ne daj bozhe slupam ili me neka ****** udari na parkingu ...
            ali ja to radim sebi za dushu .. i nije mi zhao ... zato shto mi je svaki trenutak proveden u sredjivanju i radu oko kola bio dragocen .. i bilo mi je lepo ...
            ja bar na sve to gledam tako .. mozhda to zvuchi malo bolesno .. ili ne znam ni ja kako .. ali tako je ...
            P.S. ako mi devojchica prochita ovaj post naje6`o sam .. ispade da vishe volim auto nego nju ... :lol
            "Brano sine , vozi POLAKO..."

Comment

• itza
              CBC Senator XXL
              • 28.12.2004
              • 658
              • -

a da ne zaboravim ..
              2 luka ..
              kada se pravi 4-2-1 ... mislim da se ne pravi kao shto si ti to nacrtao
              nego se spajaju prvi i tretji cilindar (izduvi sa prvog i tretjeg) i drugi i chetvrti ..
              time dobijash da su ti sve 4 cevi iste duzhine ...
              po tvoj crtezhu spojio si 1-2 i 3-4
              pogledaj malo bolje po onim slikama na fiat 600

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Ico, i ja uzivam kad nesto sam napravim ako imam vremena za to. BTW za 200 eura imas da kupis ceo auto bolji nego recimo taj. Meni nije svejedno dali se sredjuje dzip sa otpada ili fica koji nije sa otpada a gori je nego da jeste. Kad se vec ulaze trud i znaje (a mora i nesto novca) onda je cini mi se bolje da se pocne sa zdravijom "bazom". To sam mislio.Od govna pita nikada nije bila. Ovo zadnje nisam ja izmislio. Nije svako "gvozdje" isto a mi imamo onoliko vremena koliko imamo i sada a kasnije ko zna. Zamisli koliko je onda Boost u prednosti kad ima prepune otpade Saab-ova, Volvoa itd. a ti moras da stvaras nemoguce niodcega i da na kraju ipak vozis ficu pa makar isao 250km/h. O bezbednosti pri bilo kakvoj malo vecoj brzini da ne govorimo.

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

ico, prvi i cetvrti, drugi i treci.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Zaboravih. Kad smo vec kod fice. Ovde jos nisam video zastavu 750-850 ili fiat 600 u registrovanom stanju za manje od 2000 evra. Nije shala. Oldtimeri su relativno skupi.

Comment

• itza
                      CBC Senator XXL
                      • 28.12.2004
                      • 658
                      • -

2 dranix ...
                      sve to stoji .. ali ja da sam imao para odma u startu da kupim neki bolji auto pa njega da sredjujem mislish da ne bi to uradio ... jeste da sam na fitji nauchio da vozim ,sa 8 god se vozao sam na moru od plazhe do kutje i obrnuto .. ali ne toliko da sam zaludeo i vozim samo njih .... ja volim automobile uopshte i nije mi bitno koji auto sredjujem .. jer koji god da je uzhivam u tome .. isto vazhi i za tehniku .. (muzika kamere fotoaparati) .. to je neka moja sfera interesovanja i kao shto sam ti vetj rekao mislim da zhivot chine male stvari i ja u njima uzhivam ...
                      o bezbednosti ne treba prichati .. vozio sam se 150 u ovom mom fitji i mogu ti retji da nije ni malo naivna brzina za takav auto ... ali zato adrenalin skache uh .. :lol: a osetjej je do 00 ..
                      shto se tiche oldtimera ... ko zna mozhda jednog daan neko ovaj moj kupi preko neta .. :lol: pa izvuchem ove pare koje sam ulozhio i lupim yuga pa ga nasviram (175ks ... motor od lanicie dve bregaste bla bla) :lol:

2 urosh ... hmm ... u pravu si .. moja greshka ..

Comment

• luka.l
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 490
                        • Beograd
                        • ВАЗ 21213

Originally posted by ica
                        a da ne zaboravim ..
                        2 luka ..
                        kada se pravi 4-2-1 ... mislim da se ne pravi kao shto si ti to nacrtao
                        nego se spajaju prvi i tretji cilindar (izduvi sa prvog i tretjeg) i drugi i chetvrti ..
                        time dobijash da su ti sve 4 cevi iste duzhine ...
                        po tvoj crtezhu spojio si 1-2 i 3-4
                        pogledaj malo bolje po onim slikama na fiat 600
                        Ma nebitno....skica je bila samo radi duzina cevi...Svakako, idu zajedno cilindi u "fazi"...

Pozdrav!
                        - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                        - "I vi ste dobro."

Comment

• itza
                          CBC Senator XXL
                          • 28.12.2004
                          • 658
                          • -

cim sredim glavu motora .. prva sledetje stavka mi je izduv .. pa ako hotjesh idemo zajedno tamo da se sa njima dogovorimo .. a usput da vidimo za cene ..

a za tu prirubnicu nadam se da mogu da iskoriste moju postojetju .. samo da pre toga odseku cevu koje su tu vetj zavarene ?
                          ne znam da li mogu da vare prohrom na neki drugi materijal ???
                          da ne bih morao da pravim novu ...

Comment

• itza
                            CBC Senator XXL
                            • 28.12.2004
                            • 658
                            • -

e da a za isduv ja imam u planu neshto ovako ...
                            pa plush josh produzhetak za lonac koji tje da stoji kao kod bube ... protochni naravno ...

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Lepo izgleda ali umesto tih lukova od 90* idealno bi bilo da su cevi krivljene celom duzinom.
                              Evo ovako:

A kad smo vec kod izduva, molim nekog strucnjaka da mi kaze sta misli o ovome:

Mene nervira taj kolektor, ali da bi cevi bile te duzine to je jedini nacin da se on izvede jer nema dovoljno mesta ispod automobila. Kako to drugacije izvesti ako ovo bas ne valja?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Mene bas ne nervira, ne znam sta mu fali, super je.
                                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X