vazi roske javicu kako da ne cim saznam za glavu a i menjacu karike i ostalo da ga osvezim
pitanjce kompresija
Collapse
X
-
Jel ti ovako izgleda motor??? Ako jeste onda su klackalice. A za podesavanje ti treba imbus 7 i steluje se na 0.15 usis 0.25 izduv ako je motor hladan,a vruc motor ide 0.20 usis 0.30 izduv.
E da ova donja slika je rastavljena glava,znaci izvadjeni su ventili,vodjice... samo su ostali srafovi za podesavanje zazora ventila.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
e jeste remus to je to znaci ipak se steluje a meni rekli da su hidro podizaci ja sam sumnjo da se steluje jer sam vidio te srafove ispod klackalice al nikad nisam radio golfa pa neznam to nije sramota bolje rec nego zaj...t nesto.Remus hvala na podatcima za stelovanje
Comment
-
-
Remus imam jos jednu glavu od golfa potpuno je ista samo su vece pecurke ventila dal ta glava moze ici gore dali imas prestavu od kog je golfa ima i drugaciju usisnu granu i izduvnu nekako jacu masivniju od ove glave sto je bila gore Ovo je precnik pecurke ventila od njegove glave sto je bila na njemu Usisni 31,60 mm Izduvni 28,10 mm i dali znas dimenzije karika po specijalama kod mene je su sad klipovi 69,48
Comment
-
-
Comment
-
-
Pa svrha zazora je ventili mogu da se prosire od toplote , a da se ne otvore . Zato i postoji zazor , ali kada je motor hladan . Fabrika precizira koliki je zazor na odredjenoj temperaturi , neko rece 40 stepeni . Ako je motor topliji od toga onda je zazor manji . Ne moze na vrucem motoru da bude veci zazor nego na hladnom ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
Comment