Ciscenje dizni - gde i kako ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Ciscenje dizni - gde i kako ?

nakon malo trazenja, nisam video da postoji topic na ovu temu. Ako gresim, molim za ispravku i link.

Dakle, gde ocsititi dizne i koja je metoda kvalitetnija ?

Licno, nemam racionalno opravdanje, jer ne znam koje su razlike, ali ove varijante sa wins-om mi deluju manje kvalitetno od klasicnog skidanja i ciscenja u kadici. Nije mi logicno da se jednako dobro ciste.
    Pri tome, voleo bih info o majstoru koji ih skida i proverava, ne samo cisti.
    Da li znate nekoga ko ima opremu da premeri protok i oblik mlaza dizni?

Pozdrav!
    work in progress
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Meni su preporucili Wynss metodu ali nazalost nisam jos uvek stigao da odem :x

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Originally posted by sErGiO
      Da, to je metoda koja mi deluje manje kvalitetno, ali, ne tvrdim nista.
      Prosto, logicno mi deluje da je bolje skinuti dizne, iskontrolisati ih, ocistiti u ultrazvucnoj kadici i vratiti. Dal zato sto je komplikovanije, ne znam, ali vise volim ove "temeljne" metode
      work in progress

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

5-7eur po dizni....da li bi skidao morao bi da pitam, verovatno bi posto je noviji auto.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Gde ?
          Da li rade merenje protoka ?
          work in progress

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Meni su ih testirali majstori sa menzurom,na masini (merili protok) , i sve kao u savrsenom stanju. A auto se gusi, onda sam se cimao jos 5 meseci sa trazenjem kvara, dok ih nisam ocistio sa Winsom, koji uspit cisti i ostatak sistema ubrizgavanja kroz koji prolazi, posle cega je auto poleteo....

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...cistio sam dizne na svom Stilu...skidane, ociscene, izmeren protok, sve u granicama dozvoljenog, i vracene na auto...
              Video sam u servisu da imaju i taj uredjaj koji se poveze dok auto radi...

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

idi u bilo koji od ovih servisa.
                Izmedju UZ kade i Wynns masine uvek ovo drugo.

neces moci da prepoznas auto!
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

Originally posted by Uzelac
                  Originally posted by sErGiO
                  Da, to je metoda koja mi deluje manje kvalitetno, ali, ne tvrdim nista.
                  Prosto, logicno mi deluje da je bolje skinuti dizne, iskontrolisati ih, ocistiti u ultrazvucnoj kadici i vratiti. Dal zato sto je komplikovanije, ne znam, ali vise volim ove "temeljne" metode
                  Mozda je ipak wynss bolje resenje od ultrazvucne, pitanje je ko kod nas ispravno radi tu metodu ciscenja koja pored ultrazvucne kada podrazumeva jos par obrada....

Ovaj wynss je dobar jer ocisti malo vise od samih dizni.....posle pola sata rada na masini odes i provozas auto a iz auspuha ti izlece garez, a auto ide dosta bolje.....
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Mail Man
                    CBC Član
                    • 10.10.2007
                    • 90
                    • Beograd

Evo jedno licno iskustvo.
                    Vozilo Fiat Stilo 1.2 sipan Wynss radi ciscenja dizni koje nisu dirane 95.000 km i auto se zaletao na leru i caktale su dizne.Posle 2.000 km malo je doslo do promene.Sipali smo STP i posle predjenih 1.000 km auto se necuje. Moja preporuka je STP.
                    nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Mail Man preporuka je korisna, ali ne pricamo o istim stvarima... Ti verovatno pominjes one bocice STP i Wins koje su oko 5 eura, i imaju vise neku preventivnu svrhu na 5-10k km.

Ovo je masinsko ciscenje, kad su dizne bas zapekle i vise ne pomazu ta blaza sredstva. Radi se u servisu, i pusta se neka hemija u sistem ubrizgavanja...Firma koja proizvodi to ciscenje je Wins...

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Izgleda da mesamo nacin koriscenja Wynns-a.

Kad se sipa Wynns u rezervoar i kad se koristi ceo postupak sa Wynns masinom sa sve merenjem protoka nije isto.
                        Wurth cistac dizni koji se sipa u rezervoar je duplo bolji od Wynns-a , al je efekat kratkotrajan. Mora stalno da se sipa i jedino tad radi kako treba. Al kad se stavi na Wynns masinu , da poradi 1/2 sata onda se ocisti tip-top, u startu je bolji efekat i traje duze (kod mene jos uvek traje, cisceno pre 6 meseci).
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Originally posted by bax76
                          ...Ovo je masinsko ciscenje, kad su dizne bas zapekle i vise ne pomazu ta blaza sredstva. Radi se u servisu...
                          Ne mora da znaci da ce uvek moci da se ociste...
                          Ako je preveliko odstupanje cak i posle ciscenja, nema druge nego zamena...
                          Nijedno sredstvo nije cudotvorno...namenjeno je redovnom odrzavanju, a ne stvaranju cuda...

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Originally posted by neshaoct
                            Originally posted by bax76
                            ...Ovo je masinsko ciscenje, kad su dizne bas zapekle i vise ne pomazu ta blaza sredstva. Radi se u servisu...
                            Ne mora da znaci da ce uvek moci da se ociste...
                            Ako je preveliko odstupanje cak i posle ciscenja, nema druge nego zamena...
                            Nijedno sredstvo nije cudotvorno...namenjeno je redovnom odrzavanju, a ne stvaranju cuda...
                            Upravo iz razloga sto zelim da znam u kakvom su mi stanju dizne bih voleo da ih neko skine i detaljno pregleda.
                            Subaru je po defaultu osetljiv na benzin, a kod nas se sipa svakojakih sranja pri tome je presao 75k+.

Koji je servisni interval za ciscenuje i promenu dizni, ako tako nesto postoji, kod automobila. Naravno, nista konkrento, dajte neki prosek?
                            work in progress

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Uzelac...da vrsi merenje protoka pre i posle.
                              Cistio sam preko 50 dizni kod njega ali uvek sam nosio skinute...slao sam par ljudi i mislim da im je skidao.
                              Stavi na masinu, pusti u menzure...popise stanje, posle kuva pa opet na kraju u masinu i tacno se vidi razlika kao i da li je neka dizna za zamenu. Par puta je bilo i da nije do njih da su sve ujednacene

Na pr.
                              Stavi u masinu dizne od auta koji je vrlo tesko palio, brljavio na leru, i stucao kroz obrtaje. Posle toga prede.
                              Dizne pre/posle ciscenja u jedinici vremena.
                              1. 158/175ml
                              2. 164/171ml
                              3. 173/174ml
                              4. 171/174ml
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                              X