Kad citam ovo imam utisak da niko nema filter za gorivo, koje cestice se mogu naci u brizgaljki, jedino kad skidas instalaciju pa je ponovo namestas rizikujes da se pojave cestice, to isto vazi i za brizgaljke skines ih pa ih ponovo namestis a koliko su cisti vodovi i prikljucci to je u stvari pitanje. Ja nisam imao zasto da skidam brizgaljke ako redovno menjas fiter za gorivo. Sredstva za ciscenje koja se proizvode i prodaju od strane proizvodjaca koji su bar ovde dobro poznati. Drugo to su benzinci a ne dizelasi.
Ciscenje dizni - gde i kako ?
Collapse
X
-
Eto sve je tacno za kucnu radinost samo sto sam ja racunao da se kupi polovna pumpa,gumeno crevo i par selni.Ima i odgovor sta znaci kontra smer ciscenje i to je to.Lakse mi je da uradim garnituru dizni nego karburator i manje posla a lepsa kinta
Comment
-
-
Originally posted by zokacHajde da i ja napisem koju rec,posto radim taj posao,i znam i jednu i drugu metodu.Winns metodom je uspesno ciscenje samo kod malo zaprljanih dizni,i to je najlaksi nacin ciscenja jer se ne skidaju dizne.Problem je sto dizne na ulasku imaju sito koje je cesto bar do p;la puno prljavstine koju winns ne moze da razgradi,dakle potrebno je skidanje dizni ciscenje u ultrazvucnoj kadi u oba smera,kao i ciscenje nosaca dizni jer sam i tu nalazio mulj i koroziju kod metalnih,nosaca.Winns metodu svako moze da napravi u kucnoj radinosti za pedesetak eura,kupi kanticu tecnosti i cisti kad hoceSamo vas gledam ...
Comment
-
-
Originally posted by UzelacAko sam ja vec "pametan" da navedem svoje misljenje, ti ako nameravas da ga demantujes i uveris ljude da si pametniji tj. znas vise morao bi da prezentujes neki argument. Ovakav komentar je u rangu spama.
Pozdrav
Do kupovine dizela vozio sa Citroen CX GTI i zamenio sam ga za taj dizel samo zato sto za ovaj auto vise nisi mogao ovde da nadjes neke delove a i kad bi nasao nesto toliko su bili skupi da se ne isplati uopste da ga imas. I dalje mi je zao sto sam to uradio jer je auto bio kao ispod cekica ali delovi kao sto je hidraulicna instalacija pa poluosovine pa razni zglobovi na viljusci itd su strava skupi a sto prvo moras da ih narucis to isto cekas da ti se isporuci pa da ga namestis, bez kola si najmanje dve do tri nedelje. Kako bi nasi rekli pregazilo ga vreme a ja nisam kolekcioner.
Drugi auto mi je bio Renault 5 mali ali zestok, sa njm sam presao skoro 200hiljada km vozeci se po gradu i jedno mesecno do Italije isto samo menjao redovno ulje i ostale filtere. Oprostio sam se od njega samo zato sto me je jedna ******, dok je zverao okolo, nije udario od pozadi i nabacio me na drugi auto. Unistio ga skroz a ja ,fala bogu, ostao citav i nepovredjen. Treci auto sam kupio pred prosle godine na kome sam morao da promenim filter za vazduh, filter za gorivo, filter za polen, Donje dve prednje viljuske sa kuglama, dihtung glave, pa set za zupcasti kais onda dolazi lambda sonda pa pumpa za vodu i onaj pljosnati sto povezuje ostale agregate pumpu servo volana, klimu i alternator. Sipao sintetiku HELIX 10W/40 aditiv za ulje 9000 - nije na bazi ni metala 5 ni teflona. Obuo ga sa GUDRICH gumama i zamenio zadnji lonac. Sve ovo sto sam uradio ja licno na Nubiri je bilo obavezno i trajalo je skoro godinu dana. Ove godine sam bio u Srbiji sa Nubirom i na osnovu potrosnje benzina sam zadovoljan jer je potrosnja bila u okviru fabricke. A korisio sam za ciscenje sistema za gorivo podrazumevajuci i brizgaljke sa jednim aditivom koji proizvodi BARDAHL firma i sadrzi 500ml e to sam sipao u rezervoar sa oko 20 litara goriva i vozio ga skoro dok se nije ispraznio. Sistem je verovao ili ne bio cist da kao sto sam napisao gore potrosnja je bila u granicama fabricke.
Ne treba preterivati ali ipak ima logike da se koriste neki aditivi za koje sam bar ja uvideo da su OK. Recimo za zaustavljanje curenja ulja to nebi preporucio jer nije isto kad ulje curi na dihtungu glave i na semeringu radilice ili bregaste. Eto od mene toliko
Pozdrav
Comment
-
-
Originally posted by dieselmanOriginally posted by zverkoOriginally posted by dieselman..u kontra smeru se gurne ili benzin ili komprimovan vazduh dok je dizna on da izduva necistoce iznad dizne..deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Cek ja sam to dobro razumeo, pobudis (otvoris) diznu i onda pod pritiskom proguras vazduh kompresorom ili benzin pumpom u kontra smeru da bi isterao necistoce...
Mozda zato sto je rekao da je dizna "on" (ukljucena)???
Comment
-
-
Originally posted by zverkouzelac bate, a da se ti ipak drzis kompjutera, ovo ti nesto bas ne ide...
toliko si netacnih stvari napisao tj ono iz secanja sto si negde nekad cuo pa ti se sad pomesalo.work in progress
Comment
-
-
@djukic aaaaa... pa da, tako ima smilsla tj nema ili nek pise engleski ili srpski, sta sad treba da gledamo u pasulj sta je pisac teo da kaze...
@uzelac: pa da ne ponavljam sad sve ali recimo
Jedno je octane booster/cistac/sta god u vidu pola litra tecnosti koji se sipa u rezerovar automobila i (kao) procisti dovod goriva, motor, izduv itd.
... Motor neko vreme radi na mesavini specificne tecnosti i goriva i nakon 20+ minuta je ociscen.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Pogledaj sta pise na svim tim kanticama, svi pojacavaju gorivo, svi ciste sistem i svi produzavau vek motoru. Vidjao sam ih i u kanticama od pola litre i od 2 decil, a verovatno postoji i nesto trece.
Sto se drugog tice, ja sam dva puta cistio dizne na necemu sto se naovom forumu smatra kao "wynss" metoda i jednom sam obrati paznju, tada je auto radio pola sata. Ako su ga gasili u periodu kada nisam gledao, sto je moguce, jer sam imao pametnija posla u tih pola sata, izvini, pogresio sam.
Ali, vazno je da si ti promasio poentu mog posta.
A to je da ljudi razlikuju "wynss metodu" od sredstava koji se sipaju u rezervoar i "kao" pomazu. Ako nisi primetio, cinjenica da se postoji i wynss metoda i wynss "buster/cistac/***** palac" prilicno komplikuje onima koji se sa svim tim jos nisu sreli.
Pozdravwork in progress
Comment
-
-
Wynns je firma koja proizvodi/pakuje hemikalije, nacin ciscenja je isti i ako koristite hemiju drugog proizvodjaca. Kod nas se najvise koriste njihovi proizvodi pa tako ljudi i samo ciscenje nazivaju wynns-omwhile(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Originally posted by zverkoOriginally posted by dieselmanOriginally posted by zverkoOriginally posted by dieselman..u kontra smeru se gurne ili benzin ili komprimovan vazduh dok je dizna on da izduva necistoce iznad dizne..
Comment
-
-
Originally posted by panzer75Po kom redosledu odraditi ciscenje: wynss metoda - skidanje dizni ili skidanje dizni pa onda wynss metoda?
Razmisljam, ako vec radim da odradim sve kako treba...
Wynn's bi trebalo da odradish nakon toga, a chishcenje dizni u kadicama na kraju. Mada, ako odradish Wynn's dizne i ne morash neko vreme da chistish, isperu se i one dosta dobro i ovako, mada efekat nije isti kao u kadicama. Mada, ako te pare bash svrbe onda shto da ne...
Comment
-
Comment