Poštovani forumaši. Pojavio se jedan problem na kadettu 1.6i. Skoro mi je procureo hladnjak na kadetu, pa sam bio primoran da nabavim drugi - naravno na auto-otpadu. Pošto nije bilo hladnjaka od 1.6i, bio sam primoran da kupim hladnjak od 1.4i. Čini mi se da u taj hladnjak staje 200-300ml manje tečnosti nego što je bilo u starom hladnjaku jer je nešto tanji. Pri zameni hladnjaka zadržao sam svoj termodavač koji je besprekorno funkcionisao. Evo šta se dešava. Primetio sam da se ventilator dosta kasno uključuje tj. u gornjem delu drugog belog polja (iznad tog polja ima još jedno belo i crveno polje). Ranije mi se ventilator uključivao čim kazaljka pređe polovinu (2mm) iznad srednje crtice, a sada 4mm iznad polovine u okviru istog polja. Šta bi mogao biti uzrok kasnijem uključivanju ventilatora i držanju malo više temperature? Da li je možda tih par stotina ml uticalo na to? Moram da napomenem da je pre par meseci promenjen termostat koji otvara normalno i da on dobro funkcioniše. Da li je po vama ova temperatura visoka? Da li da tražim veći hladnjak ili da ovaj zadržim?Pokušaću da postavim fotografiju (mob. tel) ali nisam baš dovoljno vičan u tome. Na slici je momenat uključivanja ventilatora, gde on radi 15-ak sekundi, isključise i obori temperaturu - kazaljka padne par mm. Nadam se da će te mi izaći u susret.Hvala!

Comment