Mislim da nisi u pravu,ja sam spustao par yugica
niti prednje opruge niti jedna zadnja opruga uopste nisu podesene niti prema motoru niti prema uglovima trapova niti prema gumama. kod Zastave ne postoji pojam PODESAVANJA na optimalno bilo cega.
a kao drugo, svi ti spusteni Jugici idu ocajno cim se malo poveca brzina, recimo iznad 170-180 su jaaako nestabilni.
jedan takav spusteni pre 2 nedelje me pratio na brdskom putu i nije mogao da predje oko 80-90 u krivinama jer bezi preko nosa. vec ta brzina mu je bila limit, to jeste bolje od KG varijante gde je auto nestabilna vec pri 40-50 km/h.
ali to sve zajedno je daleko ispod sposobnosti doteranog auta kakva je pomenuta Alfa gde je fabrika brizljivo usagalasila sve komponente.
u tom smislu, secenje opruga samo kvari postojece podesene odnose i radesava ih, a pravo resenje je nanovo postavljanje usaglasengo paketa opruga +amortizer koje daje najbolje rezultate.
do te Alfe se ocekuje da ce ici 200 i preko 200 na sat a to je vec nesto potuno druga dimenzija prema Jugicima.
jednostavno, mislim da Jugo nema nikakve sposobnosti za ista vise osim lokalne sporovozne gradske voznje i da od sportskog automobila ga deli toliko toga-jednom recju sve.
Comment