Originally posted by brick
auto vuce u levo - pomoc
Collapse
X
-
Pravo da ti kazem jeste logicno, ali do sada nisam uopste razmisljao o tome, mislio sam da kad dodjem kod trapadzije da ce on znati sta radi a ne ja da mu govorim...Eh ti majstori, sve bih ja to na kolac nabio...
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Da, ali sve mere mogu da se preračunaju i drugačije. Zavisi kakav im je softver u mašinama, nisam stručan pa nagađam samo...
Znam da neki proizvođači daju podatke za opterećano vozilo, za nekedruge opet ne mogu da tvrdim da isto to traže.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Meni su centrirali na jugu prednji trap dok je vozilo prazno. Onda se jedan od radnika spusti u kanal i okaci o prednji branik (branik je to izdrzao bez ostecenja) i tako spusti vozilo dok drugi ne proveri kako stoje pod opterecenjem. Na drugim mestima isto odrade bez opterecenja pa onda udju neko u vozilo na vozacevo i suvozacevo mesto.
Inace tamo gde sam ja to radio traze mi 800 din za raspon izmedju tockova i 200 din za stelovanje ugla po tocku. Da li je to skupo?"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
-
Jos neki automobili zahtevaju opterecenje,BMW,Alfa...
Mislio sam da se zahebavaju
Hebi ga, svaki dan nauchish neshta novo...
Comment
-
-
Mnogo puta sam do sada stelovao trap, na vise kola, ali znam da Opele, VW i Fijate nisu opterecivali. Opterecuju koliko ja znam neke japance i Pezo. Doduse, to zavisi i od masine na kojoj se radi, valjda...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
ja samo znam, da ako posle stelovanja optike trapa probam auto i on ne drzi apsolutno stabilno pravac pri dodavanju gasa, odnosno probi pri 150 km/h odmah se vracam i/ili insistiram da urade posao kako treba ili bezim dalje od njih ako vidim da su kreteni koji veze nemaju. mislim na sluzbene, tudje automobile.
za svoj privatni dzep idem kod jednoga podosta godina, i zadovoljan sam rezultatima koje postize.
da, meni je svaki auto kod njega podesavan sa opterecenjem napred vozaca i suvozaca.
a i kako su trapovi podeseni se kristalno jasno cita iz guma, njihovog trosenja.
uz iskustvo, dovoljno je pogledati auto na pakringu i po gumam znati koji ugao trapa je fals podesen, odnosno auto neispravan u tom pogledu. ne mora cak ni da se ide na probnu voznjuvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
vrlo mi je cudno da na tvom autu ne moze da se podesava raspon upravljackih tockova, jesi li siguran ?
gume otkrivaju puno toga, samo da se pazljivo pregledaju i zagledaju na dobroj svetlosti...mnogo toga o stanju trapa mogu da ispricaju nego sto lici na prvi pogled.
odgovor si vec dobio, resenje je podesavanje raspona ali tako da bude simetricno prema srednjem polozaju letve volana (ne ubruca volana u kabini).
vidjao sam neke (neuke) majstore da umesto da odrede sredinu letve, okrecu sam tocak/obruc volana a letva ostaje nepodesena. nazalost u zvanicnom, ovlascenom, velika reklama, veliki salon, veliki .... servisu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment