auto vuce u levo - pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Standardna prica...

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Na sta mislis?
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Mislim na to sa zamenom mesta tockovima.
        A moze da se odnosi i na to podesavanje zadnjeg trapa: obicno mnogi izbegavaju da ga podesavaju,plaseci se da se ne zalomi onaj sraf(ima ih 2) sto drzi zadnju viljusku,a onda ce izgubiti vreme skidajuci to sve.Sve se zavrsi sa:"Ma,u redu je to..."Jedino kad je bas pomeren,onda ga rade...

Moja deviza je:"If You Fuck-FUCK!If You Don`t-Fuck Off! "

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Sumnjivo mi je to da ako je sve u redu oko optike, zar ne bi sad trebao da vuce u levo?

BTW, danas sam prosao ulicu od 400m, a da nisam pipnuo volan. Bukvalno.
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Ne mora da ti vuce sada u levo,stvar je samo u gumi.Mnogo ljudi krene kod majstora da centrira trap zato sto auto vuce u stranu,a u sustini u vecini slucajeva u pitanju su samo gume.Zato majstori najvise vole kada im dodje takva musterija i onda kada vide da je trap korektno podesen,kao nesto ti cackaju na trapu,promene mesta tockovima i eto ponovo su ga podesili i onda mogu da naplate.Ne tvrdim da svi to rade,ali uvek ces naici na takve.
            Znam zato sto sam neko vreme radio taj posao...Takve stvari nikad nisam naplacivao...
            Jel` ti centrirao trap sa opterecenim autom?

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

BTW, danas sam prosao ulicu od 400m, a da nisam pipnuo volan. Bukvalno
              to je dobar znak.

obicno ako je na autu sa trapovima, i gumama sve u redu a put samo pose bi ravan najnormalnije je da se predje nekoliko kilometara bez pipanja volana, obicno na autoputu moze i 2,3 a nekad i 4 km bukvalno sa rukama u dzepovima da se vozi....

ali i najmanja gresk(ic)a i eto problema sa stabilnim ponasanjem vozila.

takodje, jos jedan vid provere je pri kocenju, recimo vozi se 80-100km/h na dobrom ravnom putu, sklone ruke sa volana (ali drze spremne za reakciju ako zatreba) i snazno prikoci- auto mora da nastavi kretanje i da se zuastavi u pravoj liniji bez ikakvog skretanja sa putanje.

tek neposredno pre zaustavljanja moze da se dogodi ponekad da je potrebna blaga korekcija volanom.

isto to, moze da se proveri i tokom ubrzavanja- vozi se jedno 60-70 i onda se polagano ubrzava do 140-150 i prati se stabilnost drzanja pravca...

iz moje prakse, bolje pokaze da li je sve na autu ok cesto i od te optike.

uslov je da su svi uglovi trapova, svih 6 perfektno uskladjeni.

ja jos nisam sreo ili saznao gde se kod nas moze proveriti Akermanov ugao, niti ko to meri...mada to je konstrukciono reseno i ne menja se tokom eksploatacije vozila osim ako nesto sa letvom volana nije u redu.

moje iskustvo je da ne treba verovati trap servisu na recima da je nesto ok, uvek traziti listing sa izmerenim vrednostima svih uglova na sva 4 tocka i onda uporediti sa fabrickom normom/ merom dozvoljenog odstupanja.

pretpostavka je da je sistem centriranja trapova kalibrisan a samo vozilo ukljucujuci i gume potpuno ispravno. (pritisak u gumama mora da bude tacno fabricki +- 0,10 bara najvise odstupanja i na temperaturi 15-25C).
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Delija
                CBC Senator XXL
                • 29.08.2005
                • 310
                • NS
                • plavi auto

@dzigibau
                Ma kakav optereceni auto...

Kod njih sam i pazario gume (Agrohim). Ebi ga i ja sam skontao po parametrima na papiru (tj. promenama pre i posle) da skoro nista nije promenio, al' kasno, tako da' sam pojeo g :x i sad definitivno znam za ubuduce.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Ma kakav optereceni auto...
                  onda je u startu pogresno radjena optika...odnosno bezvredno.

uglovi podesevanja se rade na po propisu opterecenom autu, za svaki model auta postoji procedura koliko iznosi opterecenje i koje su tolerancije pri podesavanju.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

U, majku mu...

Pa nigde nisam video da se auto opterecuje kad se radi podesavanje optike, a bio sam par puta i sa drugarima...

Kako se to uopste radi? Sedne 5-oro u auto?

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Tamo gde ja centriram trap uz vozaca ili sedne neko ili stave kanistere sa jedno 80lit vode.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Delija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.08.2005
                        • 310
                        • NS
                        • plavi auto

Hvala momcovi...

Sledeci put cu da ih pustim da odrade sve bez opteecenja, a onda ima da ih ********m da urade ponovo!

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

ne znam gde si do sada isao, ja bih takve zaobilazio i sada i ubuduce...
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Delija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.08.2005
                            • 310
                            • NS
                            • plavi auto

Pa taj Agrohim bi trebao da bude jedan od najvecih distributera autoguma, ulja i slicnih stvari u jugi...

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by sri98
                              Tamo gde ja centriram trap uz vozaca ili sedne neko ili stave kanistere sa jedno 80lit vode.
                              Gde je to, da ih obiđem u najboljoj nameri
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Na kraju bulevara, kada krenes ka mokrom lugu, 150 m posle tramvajske okretnice je prodavnica auto nene (sa leve strane - sa desne strane je bivsa sljukina pumpa).

Uz auto nenu imas prolaz i ulaz u dvoriste gde imas centriranje trapa, elektricara i mehanicara.

Valjda sam Ok objasnio, tamo idem vec godinama i ljudi stvarno detaljno rade, npr kada sam na toyoti pre par godina menjao 13 u 14, otisao sam kod njih i centrirali su ga sat vremena, cak su i amortizer pomerali da bi ga uradili kako treba.
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X