auto je bio udaren u prednji levi deo, posle popravke isao je na optiku gde mi je receno da je sve u redu, ali on prilicno vuce u levu stranu! postoji li mogucnost da optika nije profesionalno odradjena ili je nesto drugo u pitanju?
auto vuce u levo - pomoc
Collapse
X
-
auto bio udaren, pa na popravku...koji auto?
koji vid popravke, zamenjeni sa novim komplet delovi sasije ili samo kuckano
?
po pravilu auti (vecina) posle udara gde je ostecen trap idu jedino na otpad i ne mogu se za razumne pare popraviti.
doduse moze da se nesto skrpari a onda su i posledice da auto ostane neispravan i posle navodne popravke.
pod popravkom mislim na zamenu rama/nosece podkonstrukcije trapova i same samonosece karoserije koja mora da bude u delic mm tacno geometrisjki popravljena na "panteru" ili slicno a da zadrzi potrebnu torzionu cvrstinu.
vecina modernih auta se pravi tako da se ne popravlja i da se baca posle sudara, odnosno koristi kao izvor delova koji nisu ostecni a nikako vise za voznju. razlog je prost, vecina auta je predvidjena da se 'slomi' pri sudaru da bi time bilo apsorbovano sto vise energije i bolje zasticeni putnici s obzriom da malo automobila ima dovoljno lima po duzini ispred trapova da bi oni ostali neosteceni pri sudaru, odnosno mesta pricrscenja.
to pricam generalno, neki auti se mogu popravljati a neki ne mogu, nisu svi iste konstrukcije podvozja i polozaja guzvajucih zona pri udaru.
na modernim autima se uglavnom optika ne moze primeniti za bilo sta vise osim kontrole jer se vecina auta pravi bez podesavanja uglova trapova- oni su fiksni i zavareni/ konstruisani prilikom proizvodnje u fabrici na fiksnu vrednost. jedino je jos raspon ostao da se podesava dok ostala 4 parametra obicno ne mogu. a i oni su veoma bitni za ponasanje u voznji.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Probaj to sto ti je receno sa zamenom mesta tockova.
Ako se ne varam nema gumice nego kugle na balans s. pa pogledaj i njih.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
uzmi metar,stavi auto na ravan put,pravo tockovi i meri razmak izmedju predjeg i zadneg tocka,leva i desna moraju biti jednake. jel isao na sablon auto ili je radjena optika samo prednjeg trapa?proveri kocnice i gumice na balans stangliwww.nbgcrew.netfirms.com
NE UZIMA BOG NI DOBROG NI ZLOG VEC ONOG KO KASNO UKOCI !
Comment
-
-
gume nisam mogao da zamenim jer imaju smer okretanja. optika je lose odrađena, citav problem bio je u neprofesionalnosti servisera! posto sam ja iz backe topole ovde samo jedan servis radi optiku u celom gradu, i znas kako je, svi moraju kod njih jer nemaju gde, a oni su toliko losi (sad sam tek shvatio) da je to strasno. na kraju sam otisao u suboticu i zavrsio posao. hvala svima na savetima!
Comment
-
-
Da li je moguce da auto koji ima prednju vucu (jugo) vuce u odredjenu stranu ako su mu zadnje gume nejednako istrosene?
Jedna je 2004. godiste, a druga 2002.Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
-
Podrazumevam da je jedna guma rabljena 2 godine duze...
Elem, bio sam jutros na podesavanju optike (samo prednjeg trapa, posto je zadnji zapekao
, a nije los) i posle toga je i dalje vukao u desno, al' nesto manje.
Onda smo zamenili prednje tockove i sad je sve OK...Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-

Comment