WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

sefe, bas ta guma me zanima, tih dimenzija! odlicna cena ako je "sve zajedno". daj mi info gde si to odradio, moze i na pp...
    ja najbolje sto sam nasao je 3660 (i to ako uzimam sve 4, bez balasiranja koje je 200 po tocku, inace je pojedinacna cena 4070)...

(vec vidim sebe put Mladenovca, sad imam jos jedan razlog)
    .

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

4 x winter1 (165/70-r14) u tigar trgovinama = 13284 dinara

+ 4 x blansiranje 150

sve zajedno 13884

vec 3 dana, za sada zadovoljan...

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Ako znas gde je Selters hotel ovo je preko puta. Prvi semafor iz Bg desno, iskljucenje desno pa levo kod pumpe i onda 50m sa leve strane Istim putem nazad jer je centar raskopan. Ala sam plasticno objasnio
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Manfred
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2007
          • 905
          • Beograd

Pa ko je jednom prosao kroz Mladenovac prema Topoli, znace sigurno.Znaci na prvom semaforu u Mladenovcu desno, pa pravo do prvog iskljucenja desno, tj kod fudbalskog stadiona "selters", pa levo kod pumpe i to je to, nema velike filozofije.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Dobre ti felne Vujke

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

nego sta, odlicne su
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

uzeo sam na kraju 4 Winter1 185/60-14 ovde u Beogradu. 3663,00 po komadu. uracunato u cenu: montaza na celicne felne, nov ventil, balansiranje, montaza na kola, pritezanje sa kilo kljucem, pakovanje alu letnjeg seta tockova u velike kese predvidjene za to.
                .

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Originally posted by Srdjan
                  Koliko kostaju sada Wintere? Ja sam malopre uzeo 2 kom 185*65r14 u Cacku za 3490dinara komad, sto mislim da je povoljno... Nikad guma nije bila jeftinija....
                  Identicna cena placena juce (posle vise od dve godine od Srdjanove kupovine) po gumi u istoj dimenziji

Prvi utisci: pozitivni.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Ja i nisam nesto preterano zadovoljan sa Winterom.Na Almeri imam 4 nove 15ice(ne nam tacno dimenziju) i cini mi se da ne drze bas savrseno podlogu,dok all season Michellinke na Ibizi odlicno vrse posao.Pricam o ovom trenutnom vremenu bez nekog znacajnog snega i o gradskoj voznji.

Comment

• Taster05
                      CBC Član
                      • 08.12.2007
                      • 20
                      • Beograd

Skoro namontirah 4 Wintere 185/65/15 i iskreno nisam nesto odusevljen, naime za sneg su extra auto prolazi gotovo svuda i nema glavljenja, medjutim cim se iscupate iz snega i dodjete do vlaznog asvalta guma postaje neverovatno klizava, cak klizavija od letnje Continental koja je do sada bila na kolima.
                      Jos jedan veliki minus je buka u autu kao i vibracije, kada sam ih namontirao toliko sam se nervirao da sam ih 2x balansirao misleci da nesto nije OK, cak sam kod dva vulkanizera isao i na kraju se pomirio sa sudbinom koliko para toliko muzike. Ortak je stavio Continental zimske na isti auto kao moj i gume se ne cuju i koce odlicno ali je zato i cena maltene x4 tako da josh jednom koliko para toliko muzike.
                      Jos jedan ozbiljan minus od 4 gume koje sam kupio 3 nose tegove oko 20grama dok je na jednoj teg od 70 grama, a nije do felne nego bash do gume, menjali smo felne ali su mi u ADAMu rekli da to Tigar ne priznaje kao reklamaciju u fazonu su jebiga tebi je zapala defektna ali je to u granicama normale, jebaga morao sam da je stavim nazad da me nebi smarala na volanu, ne osti uvek ali nekad se sa pomenute javlja neke rezonanca i brujanje.

Pozzz svima i moj savet ako imate kesha idite na nesto drugo i dalje od Tigra, jedva cekam da prodje zima pa da vratim Continental na auto.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Imao sam Kontinental-ke i uopste nisu merljive zimi sa Winter1-kama koje su sad na autu. Wintere mnogo bolje drze zimi, po hladnom, bilo suvom, bilo mokrom, a po snegu i ledu da ne govorimo, u krivini takodje.
                        Posto su mekse od tih istih Kontinental-ki manje se i cuju i auto je udobniji.
                        Pre Wintera su na autu bile fabricke Kontinental-ke, made in Portugal.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Jos jedan veliki minus je buka u autu kao i vibracije
                          nesto tu nije u redu.
                          Wintera su subjektivno po iskustvima vozaca vrlo tihe a objektivno pri merenjima na raznim testovima su vrlo tihe, u samom vrhu po tisini i udobnosti.

vibracija naravno nema, niti to postoji kod gume (ispravne).

razlozi da je udobna i tiha su sto je meksa po sastavu, pogotovu od letnjih koje su po pravilu tvrde (namerno zbog visokih letnjih temperatura).

proveri ti jos jednom gde je poreklo vibracija (tocak, glavcina sa lezajevima, amortizer, diskovi, letva volana, elementi vesanja..).
                          takodje i prljavstina pri montazi (nisu oprani tockovi spolja i iznutra pre balansiranja, nije ociscena dodirna povrsina glavcine i tocka).

cest uzrok je i pogresna/ neprimerena montaza, bez primene kilo kljuca narocito ako su alu tockovi u pitanju.

jedina mogucnost da guma sama stvara vibracije je da su se razlepili slojevi (kordovi), to je vrlo retko i kod guma sa podosta izvozane kilometraze.

mozda su te koje su ti prodate fabricki neispravne ali to iskusan vulkanizer lako utvrdi, i takve ti i ne prodaje /ugradjuje vec vrati fabrici.

pre ugradnje/ prodaje jako je bitno kako su gume skladistene, u om polozaju na kojoj temperaturi itd.

vozi neko vreme i moguce je da ako su gume pogresno skladistene pa se deformisale dugim stajanjem nakon vise ciklusa zagrevanja i hladjenja s ponovo vrate u pocetni potpuno okrugao oblik.

ta pojava nije nova, vazi za sve proizvodjace bez obzira na model i cenu gume, prosto jedna od osobina zbog koje se zahteva povecana paznja pri magacioniranju guma na duzi vremenski period.

za besprekorno ponasanje gume nuzan preduslov je i besprekorno stanje svih elemenata auta koji uticu povratno na okretanje gume.

sto se tice 70grama, koliko je bilo grama potrebnog balansa za sam tocak bez montirane gume, ako je to uopste proveravano ?

70g - ta cifra daje stvarnu cifru potrebnog balansiranja same gume kao takve.

nije mi jasno sto ti nisu odmah zamenili tu jednu gumu ako se odmah videlo da postoji problem...
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• rajmax63
                            CBC Prijatelj
                            • 02.04.2005
                            • 1415
                            • Bačka Palanka
                            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Taster05
                            Skoro namontirah 4 Wintere 185/65/15 i iskreno nisam nesto odusevljen, medjutim cim se iscupate iz snega i dodjete do vlaznog asvalta guma postaje neverovatno klizava, cak klizavija od letnje Continental koja je do sada bila na kolima.
                            Jos jedan veliki minus je buka u autu kao i vibracije, kada sam ih namontirao toliko sam se nervirao da sam ih 2x balansirao misleci da nesto nije OK

Pozzz svima i moj savet ako imate kesha idite na nesto drugo i dalje od Tigra, jedva cekam da prodje zima pa da vratim Continental na auto.
                            kakva buka,ne postoji tiša zimska guma od Wintere.vozim ih već godinama i pokazale su se veoma dobre.sa Audijem ih vozim i 200-220 km/h i uopšte se ne čuju
                            mogao bi da malo pregledaš trap i vešanje,klizava uopšte nije i dobro drži pravac
                            2006 god kada sam bio u Nemačkoj pado je toliki sneg da je iznenadio i Nemce.
                            vozio sa po autobanu i do 80 km/h i pravio sebi put.držele su pravac fenomenalno
                            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                            Audi ima crveno T

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Samo bih da pohvalim Winter1 koja se odlicno pokazala po ovom snegu u brdu, kao i na putevima. Moram priznati da sam zadovoljniji nego sa Sava Eskimo S3, ali i za to postoji razlog.

Postovacu tamo u thread-u nove gume napred/nazad, cim se nakanim da otkucam

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Po meni se Wintera jako dobro pokazala na ovom snegu i tu nema pogovora...
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X