Za FULDU sam cuo jos davno da je extra izdrzljiva;a za FIRESTONE znam da su osnovni modeli losikasti(mislim da su to stari modeli,moj drugar ih je dosta isprobavao),a ovi noviji i "jaci"-pojma nemam!
Ja sam na svecinoj fiesti imao 2 Fulde i obe su se smorile, a relativno su bile nove imale su 2 god.
Pravile su probleme po kisi, klizale su mnogo.
E sad valjda su iz Nemacke, jer je auto uvezen iz Nemacke.
Posle sam stavio polovne Dunlop i sa njima sam bio prezadovoljan.
Uff!DANLOP je zakon!Imam drugara u Nemackoj,svi iz njegove ekipe furaju DANLOP ili TOJO,nema trece!Jooj,kad mi pokaze slike,sta oni tamo prave(tuning i stiling)meni se place!
Fulda oooodavno ne postoji kao firma, niti proizvodi bilo kakve gume, ima desetak godina. jedino je ostalo ime kao brand, koji se koristi za manje razvijena trzista...
cini mi se da ih je Conti preuzeo, za sporednu proizvodnju. (?)
Taj zakon je pukao Boostu-kad se malo igrao po nemackoj,ima negde tih slika
Zaboravio sam, jel Boost kada mu se to desilo vozio sa Dunlop ili Continental gumama? Ili neke trece?
Inace i ja imam dobra iskustva sa Barum Bravuris tako da ne bih rekao da su lose...
Bridgestone...ja se nisam vozio na tvrdjoj i bucnijoj gumi,ali zato da drzi u krivini, drzi, a tek cemo da vidimo kako ce da se ponasha kasnije...
Ako je u pitanju Potenza RE720 (a sigurno jeste) budi slobodno bez brige jer drzace odlicno i kad se pojede vise od pola dubine sare!!!
Koristim ih vec 4-5 godina unazad i promenio sam 4 para tj 4x2kom.
Nije za pohvalu, ali ove poslednje sam ogulio cak do ispod 2mm dubine sare i opet drze ko blesave.
Sada kada je vreme za zamenu iako sam extra zadovoljan Bridgestone Potenza-om razmisljam se da li da pruzim sansu Tigar Prima-i ili da nastavima da koristim Bridgestone.
Ma bre kupi tigar i pevaj,
evo mozda nekog mog razmisljanja o tim cenama, ako primera radi neka guma ''nasa'' kosta 5000 , a neka iz uvoza isto toliko, a nasa je V indeks a ova iz uvoza T, koliko onda ta iz inostranstva kosta kada se odbiju sve marze i sva cuda koja se uracunavaju u cenu, 2500
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment