ETF su inace italijanske, imaju ECE R90 sertifikate, adekvatno su obelezene i pakovane, ne lici da je bas neki bofl. bile su jedine u ponudi za moj auto kada sam trazio plocice.
E vidis i za moj auto sam u tom trenutku jedino mogao da kupim ETF zadnje i montirao ih,ali do tada nisam ni cuo za njih pa da pitam.
Ljudi treba da menjam diskove na nisanu, hocu da uzmem komplet sa plocicama i pozadi paknovima. Zvao sam Mass Company i nude mi neke Zimmerman diskove cena je oko 3000din komad i plocice ATE koje kostaju oko 2400din i paknovi su nesto jeftiniji... Ima li ko iskustva sa ovim proizvodjacem diskova i plocica... Jebiga, kada sam presao 260.000km pa moram i diskove da zamenim, ne mogu fabricki doveka.. I kada kupim, treba li da se ispostuje neka procedura, ovde sam citao da diskove treba odmastiti... Pozdrav!
Cena je o okvirima tolerancije.. Najjeftinije sto sam nasao bili su 1700 a najskuplji oko 2500dinara, tako da pretpostavljam da su ovi dobri! To je valjda cena za komplet od 4 plocice za dva diska... Doduse, mozda je za Opel nesto jeftinije?
uvek ide set plocica i samo tako se jedino smeju menjati (inace pirueta negine). isto se i diskovi obavezno menjaju u paru. gume takodje, isto i amortizeri.
sve na istoj osovini.
Cimerman je ok firma, isto i ATE (Adolf Teves mozda i tako nadjes oznaceno ista stvar).
osim cene gledaj i gde se nudi, kod tebe u blizini ili tamo negde u Sahari
sala mala, dzabe dobra cena ako potrosis 3 sata i 200km radi sitne navodne ustede.
ako vec trazis ustedu, kupi sve u istoj radnji, napravi racun recimo 10.000+ dinara za komplet za sva 4 tocka npr i onda trazi popust
dok ne trazis neces ni dobiti a trgovcima je u krvi da se cenjkaju ako su pravi trgovci...ne mora da bude veliki, ali da ipak popusti.
Udaljenost mi nije problem, jer sve za nissana kupujem u Beogradu koji je od mene udaljen 170km ali posto sam cesto tamo zbog drugog posla onda mi nije problem... Prednje diskove 2 kom i komplet plocica cu uzeti u Mass Company a paknove nemaju, ne drze uopste, to im je ispod nivoa Mislim da su oni ok, i da drze proverenu i originalnu robu, samo jos da nadjem gde je ta Custendilska ulica... Pozdrav!
I kada kupim, treba li da se ispostuje neka procedura, ovde sam citao da diskove treba odmastiti... Pozdrav!
Pa vec si video proceduru Evo ti OPET to je to.
Menjaj i vozi
Procitao sam i onda ali nisam zamenio, ali sada vec moram definitivno... Promenio sam i kocionu tecnost, stavio dot4, jebiga, dot 5.1 nisam nasao ovde kod mene... Tamo sam video da mi za odmascivanje treba industrijski alkohol, bez secera, gde to da nabavim??? Za pucval cu se snaci!
samo jos da nadjem gde je ta Custendilska ulica...
Kada krenes od Bogoslovije, Partizanskim putem ides 2-3 km.Onda skreces levo pa opet odmah levo.Vidi na plan plusu...snaci ces se.Pogledaj samo gde je u okolini kruzni tok...
Ako ne,javi se meni pa cemo zajedno otici,ako budem mogao
PS. Ja koristim ATE, vec nekoliko setova, jedina mana sto bacaju crnilo
Hvala za rutu... Znam otprilike gde je to, necu ja ici, vec moji pa nek se snalaze... A to sto bacaju crnilo to mi nije bitno jer imam celicne felne sa ratkapnama pa se nece videti... Nego kako ti se ponasaju u globalu, za koliko ih potrosis? Jesu li mekse ili tvrdje? Vise bi mi odgovarale mekse da bih stedio diskove...
Pa ja sam zadovoljan.Ne mogu nesto objektivno da ti kazem, posto od kada vozim honde samo njih koristim.Mislim da su mekshe u odnosu na neke druge proizvodjace...
Evo ovaj set mi je vec oko 30k km i jos malo ce da se stavlja novi...
Znas kako,zavisi i od voznje...ali eto moja neka voznja, pa ce izdrzati 35k.I da 90% je gradska voznja...
Ljudi treba da menjam diskove na nisanu, hocu da uzmem komplet sa plocicama i pozadi paknovima. Zvao sam Mass Company i nude mi neke Zimmerman diskove cena je oko 3000din komad i plocice ATE koje kostaju oko 2400din i paknovi su nesto jeftiniji... Ima li ko iskustva sa ovim proizvodjacem diskova i plocica... Jebiga, kada sam presao 260.000km pa moram i diskove da zamenim, ne mogu fabricki doveka.. I kada kupim, treba li da se ispostuje neka procedura, ovde sam citao da diskove treba odmastiti... Pozdrav!
Zimmermann su odlicni proizvodjaci idu u prvu ugradnju takodje. Ja imam njihove perforirane diskove pozadi vec 2 godine i ok su.
Srdjane ako kupis u Massu diskove i plocice neces sigurno pogresiti. Jedino sam za njih 100%siguran da prodaju kvalitet i original.Jesu cene jache ali mislim da na tome ne treba stedeti.
Inace imam pitanje za ostale. Dok sam vozio Passata B3 koji je imao diskove i napred i pozadi stavljao sam prvo Pagid(dok ih je bilo u prodaji) a onda i ATE koje su mi trajale oko 25.000km uglavnom grdaske voznje.
Sada vozim Audi B4 koji pozadi ima dobos i iste ATE mi izdrze jedva 15000. Da li je moguce da slabije kocnice pozadi doliko utichu na potrosnju plocica napred i da li istrosenost diskova utice na brzu potrosnju plocica? Diskovi su mi dosta istroseni i morao bi da ih zamenim prilikom sledece zamene plocica.
Comment