Kocione plocice - proizvodjac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Uzeo sam u Massu bas zbog toga sto su original, imaju normalnu ambalazu, deklaraciju i kucaju za sve fiskalni racun...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

I jedno i drugo utice
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Originally posted by Wooodoo
        Srdjane ako kupis u Massu diskove i plocice neces sigurno pogresiti. Jedino sam za njih 100%siguran da prodaju kvalitet i original.Jesu cene jache ali mislim da na tome ne treba stedeti.

Inace imam pitanje za ostale. Dok sam vozio Passata B3 koji je imao diskove i napred i pozadi stavljao sam prvo Pagid(dok ih je bilo u prodaji) a onda i ATE koje su mi trajale oko 25.000km uglavnom grdaske voznje.
        Sada vozim Audi B4 koji pozadi ima dobos i iste ATE mi izdrze jedva 15000. Da li je moguce da slabije kocnice pozadi doliko utichu na potrosnju plocica napred i da li istrosenost diskova utice na brzu potrosnju plocica? Diskovi su mi dosta istroseni i morao bi da ih zamenim prilikom sledece zamene plocica.
        Prvo bi morao da znas da li su plocice kod starog auta i novog iste debljine. U principu prednje kocnice odrade 75% kocenja na kolima tako da nije bas realno da zbog dobosa bude takva razlika u trajanju.
        Da li koristis istu smesu? Nije vazno da li je proizvodjac isti nego da li su plocice od iste smese.
        Da li ti je Audi sa automatskim menjacem?
        Boost or bust...

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Sada vozim Audi B4
          ja mislim da taj rok trajanja nije nikakvo iznenadjenje. vec decenijama za VW/Audi je poznato da su im kocioni sistemi " tanki" sto se tice trajnosti ...nekako osobina koja se stalno provlaci u raznim statistikama TUV. Dekra-e, ADAC-a za razne modele.

isto i kociona creva- i njih treba redovno proveravati i menjati ( a mogu da uticu posredno na ubrzano trosenje) na modelima VAG grupe tokom 80tih i 90tih godina proizvedenih.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Evo malo podataka.. Kao sto znate uzeo sam diskove cimerman i ate plocice i pozadi nove paknove... Kako sam ih montirao, bukvalno mi je kocnica bila extra, kratak hod, nisu se pregrevale, a hvatale su super.. Ali, Ate plocice su se potrosile do samog kraja za 12.000km!!! Sto je po meni malo... Na 10.000km su vec bile zrele za zamenu a dok sam druge nabavio presao sam jos 2000km... Tako da mi je malo skupo da dajem 2500dinara za tako malu kilometrazu... Nabavio sam neke druge, videcu kako se one ponasaju...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Drinic
              CBC Član
              • 06.09.2005
              • 26
              • Republika Srpska

Evo i ja treba da na audiju 80 (87 god ) menja plocice, diskove i pakne... Sve je za zamenu.. Presao je evo blizu 280.000 KM.. E sta predlazete i koliko para. Drug bi mi uzeo u BG... Auto je automatik pa.. barem ja mislim da se vise trose plocice nego kod obicnog... nema kocenja mjenjacem pa.. Ja sam nasao ovde delphi diskovi(puni diskovi, nisu ventilirajuci) 2x20 eura, pakne 21 euro i disk plocice 25 eura. Sta mislite o njima ?

da,, i ulje u kocionom sis. treba menjati.. Koje ide za audi 80 ??

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Delphi lockhead je vrlo solidan i mislim da bi zavrsio posao na tom audiju

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

Originally posted by Srdjan
                  Evo malo podataka.. Kao sto znate uzeo sam diskove cimerman i ate plocice i pozadi nove paknove... Kako sam ih montirao, bukvalno mi je kocnica bila extra, kratak hod, nisu se pregrevale, a hvatale su super.. Ali, Ate plocice su se potrosile do samog kraja za 12.000km!!! Sto je po meni malo...
                  pa i nije malo ako su tako dobro kocile
                  a diskovi su narezivani/buseni ili glatki? ako su ovi prvi onda nije cudno sto "zderu" plocice. a vjerovatno je i plocica malo mekanija (dobro koci i hladna - zar ne?, a ne kao red stuff koji moras pola sata da grijes a skripi uzasno...)...i to je to!
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Ma obicni diskovi ili kako kazes glatki... A kocnice su samo zamena za fabricke, nista sport... Koce extra bilo hladne bilo vruce, jednostavno kada sam ih montirao primecuje se ogroman dobitak, i nikad pre toga nisu mi bile kocnice tako dobre, ni kad sam nabavio auto... Doduse, zamenio sam ih komplet, znaci diskovi, disk plocice, paknovi i kociona tecnost koja nije menjana 14godina...
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Miljan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.01.2006
                      • 459
                      • Nis

Cobest

www.cobest.co.yu

Comment

• Wooodoo
                        CBC Senator
                        • 01.10.2005
                        • 214
                        • Beograd

Originally posted by Srdjan
                        Evo malo podataka.. Kao sto znate uzeo sam diskove cimerman i ate plocice i pozadi nove paknove... Kako sam ih montirao, bukvalno mi je kocnica bila extra, kratak hod, nisu se pregrevale, a hvatale su super.. Ali, Ate plocice su se potrosile do samog kraja za 12.000km!!! Sto je po meni malo... Na 10.000km su vec bile zrele za zamenu a dok sam druge nabavio presao sam jos 2000km... Tako da mi je malo skupo da dajem 2500dinara za tako malu kilometrazu... Nabavio sam neke druge, videcu kako se one ponasaju...
                        Ja sam danas uzeo Ate diskove za Audija. Vec sam pisao da se i meni polocice potrose posle 10-15 hiljada. Na Audiju imam pozadi dobos. Ranije sam imao Passata koji je pozadi ismao diskove,i tu su mi plocice trajale i citavih 25.000! Isto Ate. Taj Passat je bio mnogo brzi pa je samim tim bio vise akan. Videcu koliko ce da traju kad zamenim diskove jer su ovi sad ocajni.
                        http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Miljan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2006
                          • 459
                          • Nis

Kod mene fabricke plocice zamenjene letos na oko 36500 km (sad je 37500) i sasvim malo su bile potrosene, nisu ni morale da se menjaju, nego kad sam vec kupio zamenio sam ih.

To je kvalitet.

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Za zastavu i mirnog vozaca su cobestove plocice ok. Meni nisu mogle da sastave vise od 6-7k, sagorevale su i prestajale da koce, inace se ne potrose do kraja za 5 godina otprilike
                            Za automobile koji su ovde pominjani one nisu resenje osim za penzos voznju, a tada traju....
                            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

36500 km
                              prednje ili zadnje ?

meni zadnje traju oko 180.000km a prednje oko 70.000km u proseku.

trenutno imam na autu prednje plocice sa 120+.000km iza sebe i jos podosta mesa (uglavnom vangadska voznja na dugim relacijama).

sami diskovi izdrzavaju minimalno 150.000km inace racunam u skart

kvalitet, pa zadovoljava
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Miljan
                                CBC Senator XXL
                                • 18.01.2006
                                • 459
                                • Nis

Prednje, na njima je bilo bar 8-10 mm obloge, a menjaju se kad dodje na 1,5 mm, nego ja 'ajde da zamenim.

A zadnji (paknovi) su bili vise istroseni, bilo je oko 1-2 mm obloge.

A diskovi su kao novi, oni se veoma sporo trose.

Comment

Working...
                                X