Prica o gumi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Oooo Luka1 odavno te nije bilo

Pozdrav!
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

LJudi sta bi ste vi uradili da ste na mom mestu?
      Napred na pogonskim tockovima su mi nove Sigure, pozadi su mi dosta lose Continental M+S. Kupujem dve nove Wintere za prednje tockove, sta da stavim pozadi? Letnje gume sa odlicnom sarom ili M+S gume sa dosta losom sarom? Mislim da je sigurnije letnja guma sa boljom sarom ali me interesuje Vase misljenje, jbg kad mi je mnogo da kupim sve 4 nove zimske. Nisam zahtevan vozac tj zimi se vozi kuca posao i polako po gradu...
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Grešiš u pretpostavci.
        http://www.bmw.tv

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Mislis da stavim nove pozadi?
          Vrnjacka Banja je dosta brdovita i trebaju mi dobre pogonske a znam da me dobre zadnje cuvaju od okretanja... a znam da prilagodim voznju. Zbog toga se dvoumim da li da stavim Sigure sa odlicnom sarom pozadi.
          Sta bi ti uradio da imas 3 para guma, nove Sigure, nove Wintere i stare m+s? Ali da imas auto sa prednjom vucom
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Naravno da je bitna dubina šare, ali je mnogo bitnije za šta je ta šara napravljena.

Pretpostavljam da ta Conti M&S ima još koliko-toliko "mesa" jer inače je ne bi ni razmatrao ni kao opciju... Opis "loša" se može tumačiti na više načina, tako da opet uz pretpostavku da zadovoljava minimum što se dubine šare tiče, onda je ipak bolji izbor od letnje pa neka je i sa najboljom šarom.

Iako nema snega, ovih dana je poprilično hladno, iako je i to iznad proseka za ovo vreme godine. Elem, danas je ovde u KM oko 6 popodne bilo 2 stepena C iznad nule. Na toj temperaturi dubina šare na letnjoj gumi gubi svaki značaj, jer ta guma više nije guma nego plastika sa nikakvom trakcijom.

Ja bih dakle Sigure isključio kao opciju, a uključio dodatni oprez u vožnji sa tim M&S montiranim pozadi... =]

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Pa, tu je, na minimumu... Ma znam ja da je Sigura plasticna na niskim tempreaturama, i ovde je bilo hladno pre par dana, jedva sam kretao na uzbrdici... Onda cu najverovatnije ostaviti Conti pozadi, a mozda uzmem i neke dve polovne... `bemti pare

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Minimum je donja prihvatljiva mera, znači prolazna ocena. =]

Dubina šare za zimsku gumu dobija na smislu kad su u pitanju padavine i vožnja u tom slučaju. Padavina nešta i nema, ne samo ove nego i nekoliko prethodnih zima. Ali temperature idu bez problema i ispod nule, naročito u večernjim, noćnim, i ranim jutarnjim satima. U tom periodu ti je daleko bitnije da imaš zimsku gumu pa neka je i na minimumu, jer onda imaš kakvu-takvu trakciju. Dakle, u tvom slučaju ti samo predlažem manje od dva zla, uslovno rečeno. Ako ćeš da voziš tako kako si napisao, te M&S će da te posluže još ovu zimu... Na Sigure zaboravi do proleća.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

OK, taj savet mi je trebao.
                  Thanks, pozdrav

Comment

• Todor-TNT
                    CBC Član
                    • 01.02.2009
                    • 91
                    • Beograd,Zvezdara

Re: Prica o gumi

Meni treba generalno neki savet o kvalitetu guma na nasem trzistu... Cuo sam da neki strani proizvodjaci imaju "plasticnije" gume za nase trziste...pa me zanima koja bi "letnja" guma odradila posao za ovaj prelazni period,a bila dobra i po kisi i po suvom?? Trenutno na kolima (Seat Ibiza CL (mk2) 1.4L) imam 175/70 R13 82T, ali planiram da stavim felne 14",pa su mi nudili Toyo,Siguru i Hitris,mozda jos nekoliko modela...kakve su njihove karakteristike i da li neke modele treba da zaobidjem??
                    Nadam se da nisam otisao u off... Hvala...
                    :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Da se ja pitam hitris.. Mada sve zavisi od namene, uslova, profila...

Comment

• Todor-TNT
                        CBC Član
                        • 01.02.2009
                        • 91
                        • Beograd,Zvezdara

Pa u principu ne vozim nesto extremno brzo jer nemam auto za to,ali vozim prilicno ostro... Namena je da bude za prolece,leto,ranu jesen,ali da ne "proletim" kroz baru kad naidjem na istu... A profil...ne znam na sta konkretno mislis...ako mislis na visinu gume,napisao sam iznad mere,izmedju 60 i 70...???
                        :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

Working...
                        X