koliko traju amortizeri-vasa iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

evo jedno moje iskusto od veceras:
    Krenem ja u Zemun, idem sa kevom da pogledam neki namestaj...a uz put da obidjem par radnjica koje sam video kad sam prolazio pre ne znam ni je kog vremena...s' namerom da vidim(moda i kupim amortizere i hood scope-radi styling-a iskljucivo). Udjem u prvu radnjicu (mislim da se zove AP...) JA: dobro vece! PRODAVAC: (tisina)... JA: DOBRO VECE!!! PRODAVAC: izvol' te?! JA: Trebaju mi dve informacije...Da li imate hood scope[mnozina, mislo sam da mi pokaze sta ima, neki katalog...] (usmerivac vazduha - odmah pomognem) i interesuje me koje amotrizere imate... PRODAVAC (me prekinu u pola recenice): ne drzimo mi teretni program!!! JA: okenem se i izadjem...
    Druga radnja:
    Radi neka devojka...udjem i pitam: Drzite amortizere? ONA(lep stas, piskav glas...u sustini ok ): za koji auto?
    JA: reko Opel Vectra B estate ONA: koje godiste? JA: '97-'98... devojka uzima katalog....hmmm... trazi....ONA: NE! nema... mi drzimo samo Zastavin program...
    nisam se smeo usuditi pitati nista vise...cak samo odustao od poslednje radnjice koju sam mislio obici...plaseci se...
    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Ma kakvi,u takvim prodavnicama stvarno nemoze svako da radi,isto kao sto u apoteci nemoze da radi bilo ko tako ni ovde,ti kad trazis neki dio prodavac mora da zna odma ima li ga u radnji kako izgleda (od prilike) i da ti preporuci neku alternativu ako je ima,a ne za sve sto ti treba kazu skini svoje pa donesi da uporedimo
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Black Knight
        CBC Senator XXL
        • 13.10.2004
        • 2020
        • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by maki
        ...a ne za sve sto ti treba kazu skini svoje pa donesi da uporedimo

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Originally posted by RankoK
          Mene je jadan prodavac tako ubedio da skinem filter za vazduh da uporedimo, jer on u radnji ima sve moguce filtere, ali ne zna tacno kojio je za moj auto

Stvar se zavrsila tako sto mi je rekao: "Evo vidi ovaj filter, duzi je samo 2cm od toga sto si ti doneo"
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Originally posted by Nikola
            Originally posted by RankoK
            Mene je jadan prodavac tako ubedio da skinem filter za vazduh da uporedimo, jer on u radnji ima sve moguce filtere, ali ne zna tacno kojio je za moj auto

Stvar se zavrsila tako sto mi je rekao: "Evo vidi ovaj filter, duzi je samo 2cm od toga sto si ti doneo"
            Pa to je redovna pojava kod nas

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nazalost puno je totalno promasenih nazovi trgovaca koji veze nemaju sa poslom. samo mi nije jasno kako opstaju takve prodavnice.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Originally posted by brick
                nazalost puno je totalno promasenih nazovi trgovaca koji veze nemaju sa poslom. samo mi nije jasno kako opstaju takve prodavnice.
                Zbog jos veceg broja kupaca bez mozga

Comment

• Black Knight
                  CBC Senator XXL
                  • 13.10.2004
                  • 2020
                  • Novi Beograd, kicblo

americak posla...
                  "...don't put this bag on you'r head..."

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

Ja imam Koni Sport. Sta je plus kod ovih amortizera je to sto svi mi nazivamo regulacijom tvrdoce. Ustvari Koni je to napravio kao kompenzaciju istrosenosti amortizera. Kada amortizer posle nekog vremena izgubi svoja prvobitna svojstva tj. karakteristike mi ga lepo "dotegnemo" i eto nama "novi" amortizer tj. sa karakteristikama novog. ali su se tuningeri dosetili i odmah "dotezu" i prakticno povecavaju tvrdocu.
                    Ovi amortizeri su dobri za one koji hoce da ustede na kupovini sledeceg kompleta zato sto po fabrickim tvrdnjama mogu da prezive auto i imaju dozivotnu garanciju.
                    Meni je to drugi komplet (inace za mog Passata prednji su komplet na ulje). Na predhodnom autu prvi amortizer je popustio posle 15 000 sto mislim da bas nije za pohvalu.
                    Sada se lomim da li da zamenim to sto imam (Koni + VW Sport opruge) sa Eibach coil-over sistemom. Sprecava me to sto znam da se necu igrati sa visinom nego samo sa tvrdocom. Ne bih da placam ekstra za nesto cime se necu sluziti.

Da se nadovezem na BOOST-a, postoje 2 vrste gasnih, sa niskim i sa visokim pritiskom. Koni i Eibach spadaju u grupu onih sa niskim a Bilstein u grupu onih sa visokim. Tu razliku mi osecamo kao tvrdocu (govorim o amortizerima i pocetnim karakteristikama coil-over kitova).

Neko je pomenuo crvene Koni, to je njihova serija koja zamenjuje fabricke amortizere i njihove karakteristike.
                    Boost or bust...

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

Inace statistika Nemackog ADAC govori da u toku prvih 30 000 km predjenih u kompletu od 4 potpuno nova amortizatora minimum jedan otkazuje, a to znaci da treba da se menjaju 2 sa te ose.
                      Boost or bust...

Comment

• Lukas
                        CBC Veteran
                        • 22.10.2004
                        • 180
                        • Slovenija

Amotizer bi inače trebali menjati na 100.000km ali kao što Nenad kaže može i prije da koji otkaže

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ja imam Koni Sport. Sta je plus kod ovih amortizera je to sto svi mi nazivamo regulacijom tvrdoce. Ustvari Koni je to napravio kao kompenzaciju istrosenosti amortizera.
                          koliko je to potrebno uopste prosecnom vozacu u uobicajenoj voznji?
                          sta se dobija osim tvrdoce, koju mogu da kupim vec u startu sa izborom drugog modela.

ranije sam imao Kayaba high pressure bas na Ladi jedinici i odlicno su se pokazali ali je to davno bilo i tada nije bilo tih stelujucih, bar ne ovde i za taj auto.
                          koje je poredjenje Koni vs Kayaba ako je uopste moguce u smislu ponasanja u voznji?
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• maki
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 878
                            • Budva, CG

Nenad>> koliko su coilover u rusiji, za tog tvog passata,jesu li jeftiniji nego u usa,ili negdje drugo,singapur mozda
                            HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Nenad
                              CBC Senator XXL
                              • 06.01.2005
                              • 1364
                              • BBgd/Mow

Originally posted by brick
                              Ja imam Koni Sport. Sta je plus kod ovih amortizera je to sto svi mi nazivamo regulacijom tvrdoce. Ustvari Koni je to napravio kao kompenzaciju istrosenosti amortizera.
                              koliko je to potrebno uopste prosecnom vozacu u uobicajenoj voznji?
                              sta se dobija osim tvrdoce, koju mogu da kupim vec u startu sa izborom drugog modela.

ranije sam imao Kayaba high pressure bas na Ladi jedinici i odlicno su se pokazali ali je to davno bilo i tada nije bilo tih stelujucih, bar ne ovde i za taj auto.
                              koje je poredjenje Koni vs Kayaba ako je uopste moguce u smislu ponasanja u voznji?
                              Koni su svi na niskom pritisku tako da ce uvek biti meksi nego drugi tip Bilsten, kako kazes Kayaba. Stvar je u tome da ljudi koji kupuju Koni Sport, ne koriste ih "po nameni" znaci kada se "opusti" jedan od amortizera da ga dotegnu (ili sva 4 odjednom)do fabrickih pokazatelja. Naravno "fabricki pokazatelj" je onaj koji se vidi na stendu za amortizere od max. 100% funkcije do nekih 95%. Ako se ne varam, kada stend pokaze da je funkcija amortizera oko 80-75% treba da se menja- po servisnim knjigama. Ako nisam u pravu, molim da me poprave-da ne bi sejao dezinformacije.

Sto se tice novih Koni bez dodatnog zatezanja u voznji se oni prakticno ne razlikuju od fabrickih (govorim za moj model), jedinu razliku koju sam video je da bolje drze odboj (rebound) tj. brze ih opruga vraca u pocetnu poziciju, narvno mislim da jo to povezano i sa time da se ne sabijaju toliko kao fabricki-ipak su nesto malo tvrdji. Ali recimo u krivinama i prilikom kocenja prakticno nema razlike. najvecu razliku sam osetio kada sam ugradio tvrdje opruge (VW Sport su tvrdje 15% nego fabricke i mislim da su takodje linearne a ne progresivne).
                              Boost or bust...

Comment

• Nenad
                                CBC Senator XXL
                                • 06.01.2005
                                • 1364
                                • BBgd/Mow

Nenad>> koliko su coilover u rusiji, za tog tvog passata,jesu li jeftiniji nego u usa,ili negdje drugo,singapur mozda
                                Zavi si od koje Firme, generalno su sada ameri najjeftijiji zato sto veliki Eu proizvodjaci i tako daju po super cenama + sto nisu previse kompenzovali kurs Eura, da bi zadrzali trziste.
                                U rusiji recimo Bilstein PSS9 se prodaje za 1500-1600 Evra, pri tom sto u Nemackoj kosta oko 1300 za unutrasnje trziste (sa porezom)- kod poznanika moze cak da se nadje i za 1400 Evra.
                                Ovde mozes da vidis cene dilera Koni podeli cenu u rubljama na 37,5 i dobices Evro; Rublj=dinar je otprilike 1=2
                                Boost or bust...

Comment

Working...
                                X