Zadnja vuca - zimski uslovi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasafilipovic
    CBC Član
    • 06.04.2005
    • 56

Ja nemam toliko vozačko iskustvo kao Vi, za 15 godina sam promenio 8 automobila, od kojih su 6 bili sa prednjom vučom, a 2 sa zadnjom. Ako meni nije bio problem da vozim auto sa zadnjom vučom sa ovako skromnim iskustvom, zašto bi on bio za vas. Verujem i da nije. Što je najvažnije, ova rasprava nema svrhe i možemo ovako u nedogled. Ovo sve podseća na raspravu o automatskim i manuelnim menjačima.

MENI lično više odgovara auto sa zadnjom vučom za vožnju u zimskom periodu. Žao mi je što trenutno vozim Safrana sa prednjom vučom (pa još i automatik), ali polako, kupi ću ja Ford Scorpio pa će mo onda da driftujemo.

Still, some consumers are skeptical of rear wheel drive. Perhaps they are the victims of clever marketing by Madison Ave. that tried to get people to accept fwd and forget all about the virtues rear wheel drive. They did a great job. Perhaps too good.

Kako vam se čini kombinacija zadnja vuča i automatski menjač ?

@BOOST
    Kontrolisano proklizavanje NA SUVOM ASFALTU sa SKYLINE
    BOOST , de nadje SKYLINE, daj nešto na naše tablice.

@BRICK
    daj čoveče skrati malo te postove. Pa ni lektiru nisam ovoliko čitao.

The Toecutter, he knows who I am

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806
      • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by sasafilipovic
      MENI lično više odgovara auto sa zadnjom vučom za vožnju u zimskom periodu.
      PRVI PUT u svom zivotu (neracunajuci CIGLU) da cujem nesto ovako.Neznam...uopste mi ne ide u glavu da nekom zimi vise odgovara zadnja vuca.Znaci to nije nesto sto moze da bude ovako ili onako, pa sad - ko kako preferira.radi se o tome sto je zadnja vuca daleko inferiornija od FWD zimi, i to je FAKAT!
      Kad se samo setim onih slika iz Nisa, i smejanja svaki put zimi gde na svakom cosku stoje izokrenuti RWD automobili.I koliko se samo puta iznerviram SVAKI PUT kad na semaforu ispred mene stoji RWD, upali se zelno a njemu samo pocne da seta "****" levo desno a prednji kraj NE MRDA.I tako dok se opet ne upali crveno
      Takodje situacija od pre nekoliko godina.Nas petoro u BMW kockici, uzbrdica prilicno velika.Drug krece, hvata mali zalet...ide...ide..usporava...i samo se ukopao.Drug je jedva uspeo da ga spusti u rikiverc jer..naravno SANSE nije imao da nastavi dalje.Isto mesto...ja sa FWD...bez IKAKVIH problema uzbrdicu izvucem do kraja.

Kako vam se čini kombinacija zadnja vuča i automatski menjač ?
      Bilo kakva kombinacija sa auto. menjacem je shit.Ti auto. menjaci nemaju ni jednu drugu prednost sem da pijes coca-colu\cafu dok vozis.

Originally posted by Boost
      Kontrolisano proklizavanje NA SUVOM ASFALTU sa SKYLINE
      Zar kod Skyline-a uopste i postoji proklizavanje

@BRICK
      daj čoveče smanji malo te postove. Pa ni lektiru nisam ovoliko čitao.
      Pa...on ih i jeste smanjio jedno 5 puta

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

PRVI PUT u svom zivotu (neracunajuci CIGLU) da cujem nesto ovako.Neznam...uopste mi ne ide u glavu da nekom zimi vise odgovara zadnja vuca.
        opet predrasude... vece je pitanje koji auto sa rwd ili fwd i kvalitet vesanja, guma, itd nego sama cinjenica da li je rwd ili fwd.
        i meni isto vise odgovara rwd uz naravno povecan oprez, ali to su subjektivne stvari i nisu jednoznacno odredjene
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• sasafilipovic
          CBC Član
          • 06.04.2005
          • 56

Neznam...uopste mi ne ide u glavu da nekom zimi vise odgovara zadnja vuca.Znaci to nije nesto sto moze da bude ovako ili onako, pa sad - ko kako preferira.radi se o tome sto je zadnja vuca daleko inferiornija od FWD zimi, i to je FAKAT!
          Odkud znas? Koliko vidim samo si gledao kako neko vozi RWD. Probaj brate, videces da i nije tako lose !

Kolega iznad je napisao "ko nam je kriv kad ne znamo..."
          Ne znam kako smo mi to kolege ? Mislis, ako obojica vozimo automobile mi smo i kolege ? Niti sam vozac niti automehanicar. Prema tome nismo ni kolege.

Comment

• madwap
            CBC Veteran
            • 02.09.2006
            • 177
            • Beograd

Ja ću malo da upadnem u celu raspravu i navesti primer iz prakse... Debelo Brdo, ja Opel Kadet, normalno vuča napred, uzbrdo nikako.... unapred ali u nazad, druga priča... na žalost.
            Renault Twingo, 1.2
            Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Kolega iznad je napisao "ko nam je kriv kad ne znamo..."
              Ne znam kako smo mi to kolege ? Mislis, ako obojica vozimo automobile mi smo i kolege ? Niti sam vozac niti automehanicar. Prema tome nismo ni kolege.
              Izvini ako sam te uvredio, nisam mislio da su vozači ili mehaničari baš toliko loš soj ljudi. Kolega se kaže za nekog sa kim se srećeš negde a nije ti lični prijatelj ili rod. Ovde se srećemo pa sam pomislio da se tako izrazim a u stvari nisam ni pomislio nego je upalo onako bezveze. Bitno je bilo šta sam rekao i zašto.

Ove rasprave su uvek besislene i dugačke jer većina brani svoj subjektivni stav koji mu se jako svidja a nema veze sa stvarnošću. Zna i taj koja je stvarnost ali iz nekog razloga to neće da prizna jednostavnim rečima "ja to tako volim ili ja to tako želim" i tačka.

Samo sam hteo da objasnim da ja vozim bar 5 različitih automobila na dan u svim uslovima i da imam neko iskustvo u tome a kako reče Ale uz dobru vožnju i dobar auto svejedno je koja je vuča. Ali nije baš skroz svejedno, malo ej svejednije za prednju vuču.

Izvinjavam se još jednom i javno izjavljujem da nismo kolege....Sad možeš ovo oštampati i pokazati svojim prijateljima da se ne blamiraš više...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Skyline GT-R
                Neznam...uopste mi ne ide u glavu da nekom zimi vise odgovara zadnja vuca.Znaci to nije nesto sto moze da bude ovako ili onako, pa sad - ko kako preferira.radi se o tome sto je zadnja vuca daleko inferiornija od FWD zimi, i to je FAKAT!

Odkud znas? Koliko vidim samo si gledao kako neko vozi RWD. Probaj brate, videces da i nije tako lose !
                A, vi braca

btw: Skyline je na nase tablice, a nas je ugao iz kojeg gledamo
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Skyline GT-R
                  CBC Senator XXL
                  • 13.02.2005
                  • 806
                  • Chicago - My Kind Of Town

Da li mislis da to sto sam dao smao jedan primer i sto nisam pisao pisao kilometarski post znaci da nikakvo drugo iskustvo nemam.Radim u car dealership-u gde se prodaju Chevrolet, Cadillac i SAAB - od novih automobila, i sve druge moguce marke (BMW, Lexus, Ford, Nissan, Dodge...) od used cars.Poso mi je da ih vozim i znam sve o njima (da bih mogo da ih prodam - jel te ).Jesi siguran da zelis ceo referat

CannonBall Community - Auto, Klub & Tuning
                  ALFA, AUDI, BMW, FIAT/LANCIA, FORD, HONDA, MB, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, SAAB, SKODA, TOYOTA, VW, VOLVO - INTERNACIONALNA EDUKATIVNA ZAJEDNICA gde se okupljaju eksperti auto zanata.

Neznam sta te je toliko pogodilo kod onog - kolege."Okupljamo se", "vidjamo" i zezamo ovde ceo dan, diskutujemo..itd itd.Neki se vidjaju uzivo, neki su (nazalost) samo virtuelni\cyber drugari.Ali, ovde smo kolege, i meni je bas drago da me bilo ko od clanova tako i nazove, nebitno na poso kojim se privatno bavi.

Comment

• sasafilipovic
                    CBC Član
                    • 06.04.2005
                    • 56

@ DORA

baš mi je drago što si odgovorio.

Od kako sam se priključio na forum cannonball, odmah sam primetio dva najimpozantnija lika. To su Dora i IvanT.
                    IvanT mi je mnogo pomogao kada je gas ugrađivan u moj auto (slucaj renix emulator), a kako vidim i mnogim drugim ljudima, sa svojim konkretnim i preciznim odgovorima.

Ono sto sam odmah primetio kod Dore je preterana doza sarkazma, pod******nja i omalovažavanja. Možda su drugi to primetili, možda nisu, možda su suviše fini, kulturni, vaspitani,pa neće da reaguju, ali meni je, kako Dora kaže, " pun nježnik " toga.
                    Kada mi neki majstor, automehaničar, električar, limar, stolar, pekar ... kaze " kolega ", ja to shvatam vrlo lično, kao pod******nje i obično reagujem mnogo burnije nego sada. Ako je ovo forum samo za profesionalce, servisere ili slično, a amateri i zaljubljenici u automobile mogu samo da gledaju i dive se vašem umeću, trebalo bi to vidno obeležiti.
                    To što volim automobile i želim da naučim što više o njima i aktivno učestvujem u održavanju i servisiranju, ne daje za pravo vama "majstorima" da se ponašate kao superiornija bića.

Sve mogu da dozvolim, šale na moj račun, šale na račun mog auta, moje vožnje ... ali pod******nje to je vec previše.

Možda si shvatio poentu, možda i nisi, mada me i nije briga jer je ovo moj zadnji post na ovom forumu, ali čoveče, ti stvarno trebaš da poradiš na svom stavu.

Toliko od mene, BRAĆO (svi smo mi braća po Hristu), vidimo se na nekom drugom forumu.

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

Vidis tu si pogresio ima ovde i drugih religija, a i onih koji su ateisti. Inace ako neces da se druzis, tacnije ne znas ti nemoj.

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

dobro , bre, polako... nema razloga za nervozu na ovom mestu..
                        sasa, iskreno i ja sam mislio za Doru da je neki naduvenko na osnovu nekih postova i njemu svojstvenih komentara, ali kad sam prvi put imao priliku da se uzivo susretnem sa covekom video sam da sam stekao pogresan utisak....pazi , velika nam je zemlja, lale su posebna sorta . nemoj bas sve tako licno shvatati
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Mislim da ovdje vec imamo filozofsku dilemu. Sve si mislim.
                          Dali braca mogu biti kolege?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Što se tiče burnog reagovanja, ispuniće mi se želja jednog dana pa neću biti moderator...
                            Inače sam te prekrižio kao sagovornika i rešio da ne odgovaram više ali si ponovio ono zašto sam te prekrižio pa ću da reagujem.
                            Stav ti je fašistički i zato ljudi ginu u ratovima, poradi malo na svojim kompleksima.

Jesam sarkastičan, možda i preteram nekad, mnogi me i pogrešno shvate, imam i uvrnute šale koje mnogi ne razumeju pa izgledam kao idiot. Meni to lično uopšte ne smeta jer znam ko sam i gde sam. Imam 50 godina i bar 35 radim sa ljudima, naslušao sam se svakakvih nebuloza i bio kulturan da se onaj ne uvredi, sad sam sarkastičan...

Idem sad da kažem mom pekaru da te slučajno ne oslovi sa kolega, možda dobije ciglu u glavu...
                            Pretpostavljam da džaba pišem jer ne čita niko

U medjuvremenu mudri Valent obasjao temu...
                            Ako su braća onda nisu kolege jer su rod. Sad opet ako su ista porodica onda imaju i slično obrazovanje pa mogu biti kolege. Opet ako su kolege onda nisu braća. Ako im je ista mama onda jesu braća, ja više nisam pametan.... a ni manje
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vladan
                              CBC Senator
                              • 18.08.2005
                              • 248
                              • Vuko.ebina
                              • e46 325i

a mozda rade u porodicnoj firmi

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

OVAKVA reakcija ne nesto sasvim bezazleno kao sto je najobicniji komentar koji je bio usputan, nije bio upucen u BILO kakvoj losoj nameri, dat, kako se meni cini, vise kao postapalica - pa prijatelj...pardon. mozda i to lose razumes, uvazeni clane ovog Foruma gospodine sasafilipovicu, STVARNO nije na mestu. Sta je tu tebe pogodilo toliko? Ili je problem u tome sto, jednostavno ilas ili previsoko misljenje o sebi, ili si malo uobrazen, gord, ili jednostavno nadrndan po prirodi? Ssta je trebalo da radi, date oslovi po tituli, diplomi, drustvenom statusu...? Ne razumem...

Ako se vec potresas takvim glupostima, i na takav nacin reagujes, bojim se da ces vrlo brzo ostati bez sagovornika ovde. Poenta ovog Foruma je razmena informacija, medjusobno pomaganje i razumevanje, sto izgleda i nisi preterano dobro razumeo...Mozda se neko sa nekim i ne slaze, to se desava jako cesto, ali bas na takav nacin da se reaguje...Ne znam, razmisli, pa probaj ponovo.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X