Naleteo sam povoljno na GoodYear Vector 5,gumu za sva godisnja doba,stare su 7 godina ali nikada montirane pa me zanima da li da ih uzimam i kako se ta guma pokazala za zimske uslove posto imam alu felne sa novim letnjim GY dura grip 185/60 r14 a na celicnim imam debica frigo2 vozene samo jednu sezonu pa se mislim da prodam tu Debicu koja je cisto zimska guma i uzmem ovaj Vector5 za zimu.Dimenzija je 175/70 r13
Pazi od svih kombinacija Allseason guma Goodyear to radi najbolje i ja mislim najduze..ali kod nas je problem sto ni jedna guma ne moze da zadovolji temp opseg od -15 od +40. To pije vodu samo ukoliko je najvise gradske voznje i voznje po pretezno ociscenim putevima, jer nije bas za jak sneg i led. Pogotovo ta koja je stara 7 godina koja se skamenila od stajanja. Tako da moja preporuka NE uzimaj.
Vrteo sam ih po rukama i zabadao nokte ali nigde nisam primetio ni naj manju pukotinu i delujumi mekano,mozda gresim.Nisam mogao da im odolim i uzeo sam ih sve 4 za 100e pa cu ih pokloniti sestri koja prelazi 5000km godisnje i uglavnom izbegava kada je bas sneg ili led pa mislim da ce je posluziti.
Inace stajale su kod mene u firmi u podrumu pa je tu bilo jos dosta lepih guma ali se sve rasprodalo medju nama.
Primerebica Furio 185/65 r15 iz 2008god sve 4 za 120e. GY UG7 205/65 R15 iz 2007 god 4 kom za 200e itd.
Ostali jos neki raspareni komadi.
Za te pare sam mogao da uzmem polovne kod nekog vulkanizera ali da budu mlade a ove nisu bas mlade ali nisu nikad montirane.
Comment