Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shommy_kg
    CBC Veteran
    • 24.01.2009
    • 125
    • Kragujevac
    • Opel Astra G 1.6 16v

Bio bih vam zahvalan za preporuku konkretnog modela letnje gume u dimenziji 195/55 R15 proizvodjaca iskljucivo Michelin ili Goodyear (auto je Skoda Roomster ako to igra neku ulogu). Hvala unapred

Comment

• sambol
      CBC Veteran
      • 30.12.2014
      • 126
      • BL
      • T9

Vozio sam GY EfficientGrip u dimenziji 195/65R15, sasvim solidna guma... prema meni, bolja od Michelin EnergySaver, vrlo tvrda i bučna guma, ali dugo traje.

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Po ovom testu, za tu dimenziju je bolji GY
        ÖAMTC - Der österreichische Automobil-, Motorrad- und Touringclub mit mehr als 2 Millionen Mitgliedern. Ein gutes Gefühl, beim Club zu sein!
        ex SAABotražitelj

Comment

• shommy_kg
          CBC Veteran
          • 24.01.2009
          • 125
          • Kragujevac
          • Opel Astra G 1.6 16v

Hvala puno na odgovorima...svakako, voleo bih da cujem jos neko misljenje...da malo preciziram pitanje: Goodyear EfficientGrip Performance ili Michelin Energy Saver+...procitah i lepih komentara za Dunlop Sport blueResponse???

Comment

• strela75
            CBC Član
            • 02.07.2008
            • 64
            • Krnjaca

Vozim Dunlop BluResponse u dimenziji 195/65R15 i presao sam nekih 25-30kkm. U pocetku sam bio skeptican zbog slabijih bokova (to joj daje udobnost), ali je voznja prva liga. I po kisi i po suvom, guma je dobra.

Da ne bi bilo da su mi niski kriterijumi, ove gume su zamenile Continental Premium Contact 5, a pre njih sam vozio Bridgestone Turanza ER300 u istoj dimenziji.

Pozdrav.
            Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• sambol
              CBC Veteran
              • 30.12.2014
              • 126
              • BL
              • T9

Vozio sam ContiPremiumContact 2 u toj dimenziji, odlična guma... sad sam se odlučio za Vredestein Sportrac 5, naručene, čekam da stignu i idu na auto

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Turski Pirelli?
                (možda već bilo u temi, ali ko će naći na 180 ekrana)
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sambol
                  CBC Veteran
                  • 30.12.2014
                  • 126
                  • BL
                  • T9

Vredestein? Holandija, u vlasništvu Apollo Tyres (Indija).

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Hvala.
                    Međutim nisam mislio na vlasništvo (ionako je Pirelli od skora Kineski).
                    Mislio sam: valja li čemu? (proizveden u Turskoj i gde je u poređenju sa "srednjom klasom", Goodrich ili Kleber).
                    Cena je cca. 10% veća u odnosu na pomenute brendove a za premium brend (naravno) niska.
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sambol
                      CBC Veteran
                      • 30.12.2014
                      • 126
                      • BL
                      • T9

Dok ja upalim Nisam se susretao sa turskim Pirellijem (koji je dosta rijedak kod nas). Znam da je kolega vozio Michelin Made in Poland i Made in Italy, te tvrdi da je talijanska proizvodnja daleko bolja. Lično nemam iskustva sa istom gumom proizvedenom na različitim mjestima, pa ne mogu tvrditi da li postoji razlika u kvalitetu.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Postoji, postoji ...
                        Da li pada na klasu niže ili je "negde između" e to je ono što me interesuje (da ne bacam pare).
                        Inače: Debicu bih eventualno uzeo kad bi platili (ni za Џ i to samo da bi je utrapio nekom baksuzu da se pati s njom kao što sam ja, najskuplje plaćena guma u istoriji, 3din. po km za komad), Savu možda (samo) za Џ (otpadaju delovi, garancija se ne priznaje), letnju Tigar ... neka hvala (za razliku od Winter-e koja može da prođe za skromnije zahteve). Sve ovo po iskustvima sa istim (sve je to manje ili više bacanje para, makar u manjim dimenzijama i na našem tržištu).
                        Posle te "škole" koristio sam Kleber i Goodrich (obe "Poljaci") što je već zadovoljavajuće ali ništa naročito (obe su solidne do nekih 3mm posle su za bacanje).

Comment

• sambol
                          CBC Veteran
                          • 30.12.2014
                          • 126
                          • BL
                          • T9

Što se tiče Debice - slažem se, Savu bih uporedio s Tigrom (makar zimsku, S3), Tigar - takođe se slažem. Na poslu vozim mnogo različitih auta (nije standardizovan vozni park), ista je situacija i sa gumama. Generalno, razlika između premium brendova i jeftinijih je poprilično očigledna. Konkretno, ContiWinterContact TS830 i Eskimo S3+, poprilično potrošen Conti je bio daleko ubjedljiviji od nove Save u istim situacijama. Isto auto, ista dimenzija. Na svom autu nisam eksperimentisao sa gumama (uglavnom Continental i Goodyear), niti imam namjeru

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

PO meni su Dunlop i Kleber prilično usaglasili ons cene i kvaliteta. Pirelli se precenio.
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

To se slažem ... (Dunlop je teško naći u nekim manjim dimenzijama ... doduše, kao i Pirelli ... do ovih turskih ... izgleda da je pogon u Turskoj i zadužen za njih).
                              Pirelli jeste precenjen a "Turčin" ima povoljnu cenu. Nešto kontam, ako je i on precenjen onda je na nivou Kleber-a (e, kakva je to nekad guma bila, sad je tek solidna) pa da ne bacam pare.

Comment

• sambol
                                CBC Veteran
                                • 30.12.2014
                                • 126
                                • BL
                                • T9

Mislim da je u tim manjim dimenzijama Fulda i više nego solidna guma, cijenom uglavnom povoljna. Znam da je malo nezahvalno pisati bez konkretne dimenzije i modela, ali su moja iskustva generalno pozitivna.

Comment

Working...
                                X