Na Tigrovom sajtu satoji da je cena oko 55 EUR i da je ima u proizvodnji. Pogledaj u Beogumi, koliko se secam kada sam bio video sam i 635-ice.
Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
@baccioni
Eon je sve rekao...
Ja, licno, zimi vozim Winter1 (i sad sam stavio nove, pre par dana), meni je to neprevazidjena guma za zimu, Odnos kvalitet/cena je jako dobar, a i znam tacno kakva je, zimi ne volim da experimentisem.
Za leto se uzima guma koja je najoptimalnija u trenutku kupovine. Posto se ne uzimaju gume bas toliko cesto, dok dodje vreme kupovine pojavi se svasta novo po raznim cenama...
Pogledaj cenovnike, selektuj neki uzi izbor pa pitaj za tudja iskustva...
Comment
-
-
Originally posted by baccioniInace, drago mi je sto o "Tigru" nema puno negativnih misljenja ( vec naprotiv ).
Odlicno, bas mi je drago...
Jedan tako kupio novog Juga i eto, nije mu se pokvario odmah...
Da ne duzim mnogo, 621 je najobicnije djubre (koje nema ni z od zimskih osobina tako da ako hoces da te vuku uzbrdo po snegu zaboravi....) a ako je nekog dobro sluzila - svaka cast, naleteo je na dobru turu...
Ni lose tigrice ne bi bile problem kada bi mogao da jednostavno odes i kazes 'ej! prodali ste losu gumu!' a oni ti lepo zamene za drugu i svi srecni i zadovoljni.... Problem je sto oni to nece uraditi...
Sto se tice voznih osobina - pa jbg, koliko para toliko i muzike... a za malo vise para (Eon-ov post) mozes dobiti bolje i sigurnije gume...
Eto, toliko od mene...
Over and out....Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Covek je pitao za 635 a ne 621 - vozio sam jedno vreme 635 i nisu se uopste lose pokazale. Sada ako ih uporedomo sa Michelinom, Good Year-om i takvim markama, normalno da su gore. Ali za svakodnevno vozikanje - ok su sasvim.
A to oko problema sa garancijom - jesam cuo da ih je bilo ali ni od koga iz moje okoline. A znam coveka kome su bez problema zamenili. Samo je zez to sto se guma salje u fabriku pa oni kako odluce a za to vreme nisam siguran da daju "zamensku".
Comment
-
-
sto se tice 635 imaju neku obicnu sharu nista spec. drze lepo po suvom i morkrom sve u svemu ok guma....
najveci razlog zbog cega sam ih uzeo jeste da imaju duplo manje felera od prime(tada hitris nije postojao) i da jednostavno duze traju od prime....po recima vulkanizera....
i sve u svemu pokazale su se odlicno.....I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Originally posted by ToNcACovek je pitao za 635 a ne 621Originally posted by baccioniKrenuo sam od Tigra jer mi se ne daju velike pare, i to od 621, ali me ubedise da je slaba ( ponavljam, "slabi zidovi, izlaze baloni, ne uvazavaju reklamacije" ). Radi se o dizel-Puntu ( 1040kg prazan ). A 621 je kao i letnje-zimska, sto mi odgovara, kao i sve drugo, jer retko vozim preko 120km/h, cak i na auto putu .
Do kojih prolecno-letnjih temperatura ( prosecno ) ima smisla voziti zimske gume, a da se prosecno trose i ne gube osobine zimskih guma?
Ili da opet uzmem u obzir 621?
....i samo da dodam: Kao sto rekoh sta biva kad krenes po Tigru...
A posto da diskutujem vise necu, o TG 635 ima vise na stranama 4 i 5 iste ove teme... Procitajte postove Darth Nihilus-a....Transaxle u krvi...
Comment
-
-
Meni se na Feliciji P400A u dimenziji 165/70R13 sasvim pristojno ponasa vec 2 ljeta... Za tu cjenovnu kategoriju...
Dosta su mi i na osjecaj "bolje" od Good Year GT3 koji je bio prije njih...
I na kisi je pristojna, a koliko sam istrazivao, to joj je i osnovna namjena (mislim da ima i jedno A nan kraju, tj. 400A) od Aqua...
Moja preporuka za nju, a ostale nisam licno vozio pa ne mogu usporedjivati.
Comment
-
-
@Gruja - Moj otac je imao problema sa Michelinkama koje su papreno placene + su uzete i montirane preko grane, pa nema reci o onom - poslate fush u Srbiju...
Svakom je moglo da se desi... Sa svakom gumom... Preterujes malo sa pljuvanjem po Tigru. Za nekog ko normalno vozi, 635 je vise nego dobra guma pogotovo gledajuci ulozeno/dobijeno.
Sa novim 635, kupljenim na prolece, sam pregurao to vruce leto, kisovitu jesen i sneznu zimu, presao preko 22k km, a na prolece igrom slucaja morao da prodam auto.
Za to vreme nijednog jedinog problema nisam imao vezanim za trap i gume, doduse osim lezaja tocka, osim redovnih zamena ulja i filtera Kia Pride me je sluzila odlicno.
Comment
-
-
ajmo misljenja o sledecim gumama jer vec treba da se razmislja o novim letnjim..
dimenzija je 225-50-16
kandidati:
bridgestone potenza S-o2
bridgestone potenza re-050a
hankook ventus rs2 z212
ove tri su u istom cenovnom rangu oko 120 eura(5 eura gore dole)
zadnja:
fulda carat exelero...cena oko 100 eura"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Ne znam zasto se konstanto insistira na sari gume, kad je taj faktor, iako bitan, po vaznosti daleko iza sastava gume, tehnologije izrade gazeceg sloja, bocnih ojacanja...? Bilo je primera da losiji proizvodjaci do tancina iskopiraju dizajn gazeceg sloja premium guma, pa performanse te dve gume ni po cemu nisu uporedive.
Comment
-
-
Originally posted by Vocko@Gruja - Moj otac je imao problema sa Michelinkama koje su papreno placene + su uzete i montirane preko grane, pa nema reci o onom - poslate fush u Srbiju...
Svakom je moglo da se desi... Sa svakom gumom... Preterujes malo sa pljuvanjem po Tigru.
Ne tvrdim ja da je svaka tigrica katastrofa, stavise, nek je npr. samo 10% fush - meni je i to mnogo (pogotovu s obzirom na cimanja oko garancije) ako je kod drugih recimo 2%...
Cisto da se razumemo...
+sto se sada za stvarno malo vece pare dobijaju bolje vozne osobine...Transaxle u krvi...
Comment
-
-
Originally posted by mikimazdaajmo misljenja o sledecim gumama jer vec treba da se razmislja o novim letnjim..
dimenzija je 225-50-16
kandidati:
bridgestone potenza S-o2
bridgestone potenza re-050a
hankook ventus rs2 z212
ove tri su u istom cenovnom rangu oko 120 eura(5 eura gore dole)
zadnja:
fulda carat exelero...cena oko 100 euraŠkoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment