Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko
    CBC Senator XXL
    • 29.03.2005
    • 528
    • Beograd

Zvanicno pismo foruma je latinica i postovi su zato obrisani. Nepostovanje pravila domacina u ciju si kucu dosao povlaci za sobom BAN.

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Bilo koje bavljenje tehnikom i podatcima povlaci i latinicno pismo sa sobom.Nije ni pregledno ni estetski mesati pisma.Po meni Cirilica je nase paradno pismo,kojem se zadnje vreme daje i preveliki znacaj.Ako hoces da si kompatibilan sa sto vecim delom razvijenog sveta treba ti latinica.Uostalom bas nam lepo stoji,poenta usavrsavanja jezika koju je jos Vuk zapoceo poklapa se i sa usvajanjem latinice jer na kraju genijalnost naseg jezika nije i tipu pisma,nego u, jedno slovo jedan glas.Sebi licno zameram sto omutaveh zbog lenjosti da promenim tastaturu,pa sve pisem starinski kao dok nije bilo nase latinice za Mac.Sad sam poceo i rukom kad pisem da gutam kvacice
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• mitrowsky
        CBC Član
        • 22.12.2006
        • 74
        • N.BGD. blok 38

Naravno da se ne slažem sa tobom, ali to nema veze sa ovom temom... nego:
        DA LI DA KUPUJEM TE PRIME ILI NE?
        Алфа... и то црвена!

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Re: Gume za Punta 2

Originally posted by zeks87
          ...Treca ali malo verovatna je da uzmem Tigar Hitris ili 635.
          Zanima me ako je neko imao iskustvo sa Goodrich gumama...
          Imao sam te 635 ranije na Bravi 1.6...i meni su bile ok...Za tu cenu i vise nego ok...
          Po suvom su bile bas dobre, na kocenju ok...
          Znala je malo vise da se ''savije'' ili ''ugiba'' [ ili kako se to vec kaze ] u krivini...I to ne pri nekim ko zna koliko velikim brzinama, vec ako je samo malo ostrija krivina i sl...a idem npr. 60-70 km/h...odmah osetim...
          Sad na Stilu, na Pirelijevim gumama, to nisam nijednom osetio...

Ali, posto te vise interesuju iskustva sa Goodrich gumama, da ne duzim dalje...

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Pa,mozda bi i trebalo.Vozio sam ih na Reno safranu i lepo su se pokazale.Kad mogu da iznesu tako tezak auto ne bi trebalo da imaju problema ni sa drasticno manjim.A kad se uzme u obzir cena,onda je jos primamljivije.Ipak,kad zeznes jeftinu gumu na ovim nasim bogazama lakse ces je zameniti novom nego ako je platis skupe pare.Kad potrosim ove nesretne Goodije ja cu verovatno preci na Tigrice,nekako ekonomski mi deluju najisplstljivije.
            I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• zeks87
              CBC Početnik
              • 24.09.2007
              • 9
              • Beograd

Ortak je pre neki dan na svoju hondu crx stavio BF Goodrich PROFILER 2 GO,kaze da je zadovoljan kako lezi auto,gume su sasvim ok za te pare ipak one spadaju u nizu klasu.Nekako mi se Tigar ne uzima,suvise je to para za kvalitet koji pruzaju.

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

a za bravuris ti nije mnogo para?.. brate kvalitetniji je tigar, ali tigar prima, za ostale ne garantujem.

@ bokija

185/60 14 jeste fabricka dimenzija za njegov tochak, nece izgubiti nista ni na kakvim poljima

Comment

• zeks87
                  CBC Početnik
                  • 24.09.2007
                  • 9
                  • Beograd

Razlika izmedju Tigra i Baruma je nekih 10e.
                  Mislim da je prima mnogo bucna pri vecim brzinama,jedio hitris ako padne odluka da se uzima Tigar.

Comment

• Semi
                    CBC Veteran
                    • 04.03.2008
                    • 192
                    • Smederevo

Kzem ti,ja ih kod sebe imam nekih 5 meseci i odlicne su! Auto je bas stabilan u krivinama,lepo se ponasa na vecim brzinama i uopste nije bucna guma! Mislim da je u toj klasi najbolji izbor

Comment

• Ivancho
                      CBC Veteran
                      • 11.02.2008
                      • 199
                      • Vracar - Zemun

Originally posted by deki-ascona
                      naravno da ima leva i desna , al koja je leva a koja desna?
                      Ta guma ima s jedne strane kose kanalice za odvodjenje vode (s druge strane kanalici stoje ravno odnosno na 90st. u odnosu na tocak). Moze da se montira tako da te kosine idu i na spoljnu i na unutrasnju stranu. Smer kretanja je u oba slucaja zadovoljen, prosto ne pise koja je leva a koja desna.
                      Moram korigovati post jer Hitris gume imaju stranu na koju se montiraju i nema veze sa kanalima tj na gumi pise SPOLJNA STRANA i na to se obraca paznja.

Pozdrav
                      Ivan

Comment

• Ivancho
                        CBC Veteran
                        • 11.02.2008
                        • 199
                        • Vracar - Zemun

Originally posted by jomini
                        Originally posted by nikolapanic
                        A je l ima neko iskustva sa tigrovom gumom Sigura?Proizvodi se u T indexu i 14-ice najvece.Povoljne su pa me interesuje da li neko zna ili ima iskustva kakve su u voznji.
                        Da, ovo htedoh pitati i ja. Vidim bilbordove po gradu, pa...
                        A čudi me što će da ide do 14'' max.
                        Tigar sigura je zamena za tigrov dezen TG621 (koji se izbacuje iz upotrebe).

Guma se izradjuje do velicine 15 coli i ti u dimenziji 195/65R15 jedino sto je brzinski index T

Pozdrav
                        Ivan

Comment

• Ivancho
                          CBC Veteran
                          • 11.02.2008
                          • 199
                          • Vracar - Zemun

Originally posted by Ogi
                          A ja bas citao da su P400 jako lose, a uz to su i all season. A za goodrich kazu da su kao Tigar i da je to neka muljevina Tigra i Michelina...
                          Ja se unapred izvinjavam sto potezem stari post ali samo da objasnim dilemu.

P400 je guma za sva godisnja doba ,ali je radjena za istocno trziste. guma je za svoju cenu super jos pogotovo sto Pirelli stoji iza nje!

BFGoodrich je podklasa Michelin-a i nije nikakva muljacina nego je Michelin jednoostavno radi kao jeftinu gumu

Pozdrav
                          Ivan

Comment

• Ogi
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 309
                            • Beograd
                            • Hyundai i30 1,4

Hvala ali ja sam vec kupio Michelin. Sto je sigurno sigurno je.

Comment

• Ivancho
                              CBC Veteran
                              • 11.02.2008
                              • 199
                              • Vracar - Zemun

Originally posted by Ogi
                              Hvala ali ja sam vec kupio Michelin. Sto je sigurno sigurno je.
                              Totalno podrzavam ljude koji cene i idu za kvalitetom!

Comment

• mitrowsky
                                CBC Član
                                • 22.12.2006
                                • 74
                                • N.BGD. blok 38

To je kao da kažeš da podržavaš kupovinu Golfa: Što je sigurno sigurno je...
                                Pominju li se ikakve sajamske promocije i popusti? Ne ide mi se na onaj vašar, ajde ako neko primeti dobru ponudu ili popust neka javi...
                                Алфа... и то црвена!

Comment

Working...
                                X